About Canon

O globalnoj grupi Canon

Već 80 godina isporučujemo vodeću grafičku tehnologiju našim potrošačima širom sveta.

Osnovana u 1937 godini, kompanija Canon je izrasla u globalnu kompaniju koja deluje na raznim tržištima, uključujući Poslovna rešenja, Potrošačke grafičke proizvode, Emitovanje i komunikacije, Medicinske sisteme i Industrijske proizvode.

Sa godišnjom neto prodajom od 3,467 milijardi jena i globalnom radnom snagom od oko 118.000 ljudi u blizu 200 kompanija, Canon je jedna od poznatih i poštovanih kompanija širom sveta.

Beskrajan tok ideja i inovacija održavaju Canon industriju ispred svih. Izborom našeg proizvoda i preduzeća i potrošači biraju pouzdanu, modernu i naprednu tehnologiju.

Naša filozofija
Kyosei je Canon-ova korporativna filozofija koja leži u srcu našeg brenda, poslovanja i sponzorskih aktivnosti. Kyosei je japanska reč koja znači ‘živeti i raditi zajedno za opšte dobro’ – princip koji oblikuje naše vrednosti i daje okvire našim moralnim odgovornostima kao dobrog korporativnog građanina. Saznajte više o Kyosei.

Finansijska snaga
Rezultati kompanije Canon Inc. su pokazali rast od 7,8% u 2007. godini sa neto prodajom od ¥4,481 milijardi jena, što je 8. uzastopna godina rasta po prodaji i profitu.

Kompanija Canon se nalazi na berzama u Tokiju, Osaki, Nagoji, Fukuoki, Saporo i u Nju Jorku.

Priznanja u industriji
2007. godine, Canon je postigao sledeća rangiranja u industriji:
U ukupnom rangiranju je na 36. mestu u nedeljniku Business Week na listi ‘Najbolji globalni brendovi u svetu za 2007. god.’.
Magazin Fortune je kompaniju Canon stavio na 46. mesto na svojoj listi ‘Sve zvezde’ za najobožovanije kompanije u svetu.

spacer
					image

O Canon

Filozofija
Canon širom sveta
Counterfeit