STUDIJA SLUČAJA

Forever Rose – Cvetamo zajedno


Preuzmite studiju slučaja Forever Rose


UVIDELI SMO ZNAČAJNU UŠTEDU NA TROŠKOVIMA U POREĐENJU SA TONEROM ZA LASERSKE UREĐAJE KOJE SMO RANIJE KORISTILI, SMANJUJUĆI TROŠKOVE ZA ŠEZDESET DO SEDAMDESET PROCENATA.

Asim Husein, međunarodni komercijalni direktor, Forever Rose
Forever Rose

Kompanija Forever Rose je započela svoje putovanje 1999. godine u Londonu sa dostavom dugovečnih ruža kraljevskim palatama u Ujedinjenom Kraljevstvu i Belgiji. Sa sedištem u Dubaiju, Forever Rose sada predstavlja sveobuhvatni koncept luksuznog butika za darivanje dugovečnih ruža, vrhunske čokolade i posebno izabranih parfema i OUD parfema.

Significant challenges

Značajni izazovi

Globalna ekspanzija je podrazumevala da Forever Rose zapošljava preko 500 ljudi. Pošto većina njih redovno obavlja administrativna zaduženja, pokazalo se da je obim svakodnevnih obaveza štampanja znatan.

Postojeći sistem za lasersko štampanje je često ostajao bez kartridža sa tonerom, što je podrazumevalo konstantno ponovno naručivanje, pa čak i povećanje troškova. Potreba za dosledno pouzdanom štampom visoke produktivnosti i smanjivanjem troškova štampanja bili su faktori koje je vlasnik Ibrahim Al Samadi bio rešen da dovede u ravnotežu.

Canon rešenje

Ibrahim je smatrao i da je veoma bitno uskladiti se sa kompanijom koja može da ispuni očekivanja prestižnog brenda koji je uspeo da razvije u kompaniji Forever Rose. Biranjem kompanije Canon i štampača MegaTank mogao je istovremeno da ostvari sve svoje ciljeve.

„KADA SMO ŽELELI DA SE POZABAVIMO RAZVOJEM SOFTISTICIRANOG I SJAJNOG PROCESA ŠTAMPANJA, ODLUČILI SMO SE ZA CANON JER SMO SMATRALI DA NEMA DRUGIH OPCIJA KOJE BI MOGLE DA NAM PRUŽE NAJBOLJI MOGUĆI KVALITET“,

kaže Ibrahim Al Samadi.

Significant challenges

Štampači MegaTank omogućavaju kompaniji Forever Rose pouzdano štampanje mnogo većeg broja otisaka, bez brige o tome da li će ostati bez mastila i da li će im se troškovi povećati. Integrisani kartridži sa mastilom okrenuti ka napred olakšavaju praćenje nivoa mastila. A zahvaljujući unapređenom dizajnu boce, dopunjavanje je brzo i jednostavno kada dođe vreme za to. Na pojedinim lokacijama štampače MegaTank nije trebalo dopunjavati duže od 6 meseci. To ni ne iznenađuje ako uzmete u obzir da samo jedan komplet od tri boce crnog mastila visokog učinka može da odštampa do 18.000 stranica.

Canon solution


Štampamo svakog dana – fakture, komercijalne dokumente, ugovore – a štampanje velikog obima pri pristupačnoj ceni igralo je značajnu ulogu pri izboru štampača MegaTank kompanije Canon.

Crno pigmentno mastilo je idealno za štampanje svakodnevne poslovne dokumentacije sa malim troškovima, dok visokokvalitetna mastila zasnovana na boji omogućavaju prelepe glatke i prirodne fotografije – prednost koju je kompanija Forever Rose iskoristila. Prilikom darivanja dugovečne ruže, kupci sada mogu da dodaju i ličnu fotografiju – besprekorno odštampanu na štampaču MegaTank kompanije Canon – kako bi stvorili jaču i emotivniju vezu sa primaocem.

Štampač MegaTank kompanije Canon uklapa se u način na koji kompanija Forever Rose funkcioniše, e ne obrnuto. Veliki deo ovoga predstavlja aplikacija Canon PRINT koja omogućava daljinsko štampanje bez muke. Zaposleni mogu da povežu svoje pametne telefone i štampaju direktno na uređaju dok nisu pored računara.

Jedni uz druge

Ibrahim je siguran u budućnost jer ima spremne hrabre planove da Forever Rose podeli više dragocenih trenutaka širom sveta.

„Sa ponosom mogu da kažem da će kompanija Canon biti uz nas na našem putovanju dok budemo otvarali po jedan vodeći butik u svim velikim gradovima sveta“, kaže Ibrahim.

Štampač serije PIXMA G kompanije Canon će nesumnjivo biti ključni igrač u deceniji koja je pred nama.

Povezane studije slučaja