Canon EOS 1200D

Iskoristite svaku priliku

Od rođendanskih proslava do avantura na odmoru, možete da budete sigurni da će EOS 1200D pružati izvanredne rezultate. Savršen izbor za osobe koje tek ulaze u DSLR svet, EOS 1200D kombinuje prvoklasni sistem za snimanje slike kompanije Canon sa asortimanom intuitivnih komandi koje su lake za korišćenje.

U kombinaciji sa aplikacijom EOS Companion kompanije Canon, snimanje slika kakve vaše uspomene zaslužuju lakše je i ugodnije nego ikada pre.

Beležite posebne trenutke iz života u obliku veoma kvalitetnih fotografija i video zapisa

Snimajte prelepe fotografije od 18 megapiksela prepune bogatih detalja i prirodnih boja i zabeležite atmosferu u svakoj prilici. Isecajte, rotirajte i ponovo kadrirajte slike bez kompromisa po pitanju kvaliteta i kreirajte velike otiske do formata A2 – savršeno rešenje za kadriranje kod kuće. Full HD video zapisi pružaju profesionalni doživljaj i odlično izgledaju kada ih reprodukujete na kućnom HD televizoru.

Zabeležite detalje i atmosferu, čak i u uslovima slabog osvetljenja

Kada nivo osvetljenja počne da opada, EOS 1200D povećava osetljivost na svetlo kako bi slike ostale oštre, i radi smanjivanja potrebe za korišćenjem blica. Snimanje pomoću ambijentalnog svetla predstavlja odličan način za beleženje atmosfere događaja, kao i da ostanete diskretni za neponovljive trenutke i prirodne izraze.

Aplikacija Canon Photo Companion

Canon Photo Companion App

Vrhunski partner za pričanje vizuelnih priča, naša aplikacija Photo Companion pruža vam pristup prilagođenom, ekspertskom znanju i sadržaju kada vam je najpotrebniji – da biste zaista oživeli priče.

Otkrijte više

Preuzmite aplikaciju Canon Photo Companion za Android

Snimajte koristeći prave postavke pomoću režima Scene Intelligent Auto

Kada kadrirate fotografiju pomoću modela EOS 1200D, fotoaparat takođe analizira scenu u potrazi za osvetljenošću, bojama, a detektuje i kretanje i lica. Ove informacije se koriste za podešavanje najpogodnijih postavki fotoaparata za scenu, bez obzira na to da li je u pitanju pejzaž prepun detalja ili dinamična akcija.

Beležite svet oko sebe u prelepoj Full HD rezoluciji

EOS Movie

EOS 1200D vam omogućava da video zapise snimate podjednako jednostavno kao i fotografije. Samo izaberite režim za video zapise pomoću točkića za izbor režima na fotoaparatu i pritisnite dugme za pokretanje/zaustavljanje da biste počeli da snimate ono što vas okružuje u Full HD rezoluciji i da istražujete nove kreativne pristupe.

Video Snapshot

Lako kreirajte jednostavne priče pomoću režima Video Snapshot koji snima klipove od 2, 4 ili 8 sekundi, koje je moguće zajedno reprodukovati u obliku video projekcije slajdova na fotoaparatu ili na kućnom računaru.

Poboljšajte uspomene i umetnički se izrazite uz kreativne filtere

Pripovedajte priče, snimajte uspomene i kreirajte snove – EOS 1200D vam omogućava da pokažete onoliko kreativnosti pri fotografisanju koliko želite. Istaknite glavni subjekat na fotografiji tako što ćete ga izolovati u odnosu na blago zamućenu pozadinu – izgled koji je karakterističan za DSLR fotografiju.

Upotrebite neki od pet kreativnih filtera da biste fotografijama dodali lični pečat, a to obuhvata efekte kao što su zrnasto crno-belo, fotoaparat igračka i riblje oko.

  • Toy Camera
  • Soft Focus
  • Fisheye
  • Monochrome

Vaši sledeći koraci

EOS 1200D je deo EOS sistema – sistema koji obuhvata fotoaparate, objektive i dodatnu opremu, koje sa pouzdanošću širom sveta koriste fotografi amateri i profesionalci. Kada budete spremni da napravite sledeći korak na polju fotografije, pronaći ćete objektive koji vam omogućavaju da približite udaljene objekte, da smestite više od scene u kadar i da dobijate upečatljivije portrete.

Ostavite upečatljiv utisak

Get impact

Kompaktni objektivi koji omogućavaju zamućivanje pozadine na portretima i isticanje subjekta.

Zabeležite više

Get more in

Širokougaoni zum objektiv koji pruža širi prikaz pejzaža.

Približite se

Get closer

Telefoto zum objektiv koji približava subjekte, kako biste mogli da ih snimate sa razdaljine.

More photos

Specifikacije proizvoda

RezolucijaPribližno 18 megapiksela za otiske do formata A2+
Tip senzoraAPS-C CMOS senzor kompanije Canon, približno 22,3 x 14,9 mm
Uzastopno snimanje (približno)Maks. 3 kadra u sekundi približno 69 JPEG slika¹, 6 RAW slika²³
ProcesorDIGIC 4
LCDTFT ekran veličine 7,5 cm (3"), približno 460.000 tačaka
Optičko tražiloSvetlo tražilo sa pokrivenošću od približno 95%, 0,80x, 21 mm. Pentaogledalo
Opseg brzine zatvarača30–1/4.000, otvorena blenda (Ukupni opseg brzine zatvarača. Dostupni opseg zavisi od režima fotografisanja.)
Režimi za snimanjeScene Intelligent Auto, No Flash, Creative Auto, Portrait, Landscape, Close-up, Sports, Night Portrait, Movie, Program AE , Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual
Opcije za merenje3
ISO osetljivostAUTOMATSKI (100–6.400), 100–6.400 u koracima od 1
ISO vrednost može biti proširena na H: 12.800
Tokom snimanja video zapisa: automatski (100–6.400), 100–6.400 (ceo korak)
AF sistem/tačke na LCD ekranu9 AF tačaka (f/5,6 krstastog tipa u centru)
EOS video zapisiMOV (video: H.264, zvuk: Linear PCM, korisnik može ručno da podešava nivo prilikom snimanja)
1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kadrova u sekundi)
1280 x 720 (59,94, 50 kadrova u sekundi)
640 x 480 (30, 25 kadrova u sekundi)
Ugrađeni blicDa
HDMI mini izlazDa
Memorijska kartica:SD, SDHC ili SDXC kartica
Dimenzije (Š x V x D)129,6 x 99,7 x 77,9 mm
Težina (samo kućište), standardni testovi CIPA, sa baterijom i memorijskom karticomPribližno 480 g

¹ Rezolucija Large/Fine (kvalitet 8)

² Na osnovu uslova testiranja kompanije Canon, JPEG, ISO 100, Standard Picture Style. Zavisi od predmeta fotografisanja, proizvođača i kapaciteta memorijske kartice, kvaliteta snimanja slike, ISO osetljivosti, režima fotografisanja, stila slike, prilagođenih funkcija itd.

³ Maksimalni broj kadrova u sekundi i kapacitet bafera mogu da budu smanjeni u zavisnosti od postavki fotoaparata i nivoa osvetljenja