Za poslovnu upotrebu

EO Grafiska

Tokom trajanja projekta kompanija Canon je pružala neprocenjive savete, uvid i pomoć. Iako smo bili svesni opšteg pravca u kojem je trebalo krenuti – ka kompaniji u kojoj štampa predstavlja samo jedan od kanala – inicijative kao što je EBBP pružile su nam alatke za razvijanje konkretne ponude.

Krister Melstrom, generalni direktor

Osnovana 1984. sa sedištem u mestu Skarpnäck, južno od Stokholma, kompanija EO zapošljava 45 ljudi koji pružaju usluge širokom opsegu klijenata, što obuhvata kablovsku mrežu Com Hem, Stockholm Capital i finansijsku grupu Nordea Bank. Iako ofsetna i digitalna štampa i dalje predstavljaju osnovu poslovanja, EO Grafiska sada tim klijentima pruža sve širi asortiman usluga za marketinšku komunikaciju, od oglašavanja i kampanja sa direktnom poštom, preko IT, fotografija i filmova, do osmišljavanja, sprovođenja i analiziranja multimedijalnih kampanja.

Kompanija EO Grafiska se 2009. suočila sa velikim izazovom restrukturiranja svojih kapaciteta za digitalnu štampu. Kompanija svakako nije nova na polju digitalne proizvodnje (2002. je kupila lokalno preduzeće za digitalnu štampu i digitalna štampa čini značajnih 25% poslovanja), ali tokom godina investiranje u digitalnu tehnologiju nije išlo u skladu sa promenljivim zahtevima klijenata.

Kompanija EO Grafiska je odlučila da se udruži sa kompanijom Canon. Tokom serije redovnih sastanaka (u početku na nedeljnom nivou), kompanije Canon i EO zajednički su radile na definisanju ponude za klijente i odlučivale o investicijama neophodnim za sprovođenje toga u delo. U cilju podrške procesu, Krister Melstrom i drugi viši menadžeri učestvovali su u programu Essential Business Builder Program (EBBP) kompanije Canon i pohađali seminare sa temama poput stavova pružalaca proizvoda i usluga na tržištu prema štampi i načina implementiranja usluga naručivanja štampe preko veba. „Ti seminari su nam bili izuzetno dragoceni“, kaže Melstrom. „Na primer, iako smo već razvili sopstveno rešenje za naručivanje štampe preko veba, sagledali smo širu sliku o tome kako da tu uslugu efikasno plasiramo na tržište.“

„Osvežena“ kompanija EO Grafiska dosta se razlikuje od kompanije EO koja je pre samo četiri godine bila usredsređena na štampu i nije joj najbolje išlo – sada je to uspešna i profitabilna kompanija sa više zaposlenih i portfoliom usluga koji je prilagođen tržištu. Nešto što je počelo kao projekat osvežavanja digitalne štamparije pretvorilo se u restrukturiranje čitave kompanije.

Pročitajte priču i saznajte kako je kompanija Canon pomogla kompaniji EO Grafiska da uskladi postojeće resurse za štampu, dizajn i IT radi pružanja novih multimedijalnih usluga klijentima.

Preuzmite studiju slučaja

Koje proizvode i usluge koriste?

Štampači koji koriste medije iz tabaka

Dizajnirani za komercijalne štamparije i interna odeljenja za štampu, crno-beli štampači ili štampači u boji koji koriste medije iz tabaka pružaju odličan kvalitet štampe, nova rešenja za radni proces i proširene opcije linijske završne obrade za siguran povraćaj investicije.

Multimedijalni softver

Povećajte obim štampe i pronalazite nove načine za zaradu zahvaljujući prilikama za komunikaciju preko više kanala. Canon nudi širok spektar fleksibilnih multimedijalnih rešenja koja obuhvataju fotografije, video, QR kodove, personalizovani veb sadržaj i digitalno odštampani sadržaj.