MI SMO
GENERACIJA R

MI SMO NOVA GENERACIJA PRIPOVEDAČA.
PRKOSIMO KONVENCIJAMA. NE IGRAMO PO PRAVILIMA.
Predstavljamo sistem Canon EOS R, ekosistem fotoaparata koji unose revoluciju u svet fotografije i snimanja filmova.

PRIDRUŽITE SE GENERACIJI R

Futuristički sistem fotoaparata koji je kompatibilan s našim postojećim objektivima.

Uz Canonove adaptere za montiranje, asortiman aparata EOS R će savršeno raditi sa gotovo svakim EF, EF-S i EF filmskim objektivom kojeg smo ikada proizveli. Napravili smo i adapter za montiranje koji prima i filtere.

DOBRODOŠLI U
GENERACIJU R

Sloboda da budete svoji

Generacija R nije određena prema starosti, polu ili žanru. Ona je određena strašću za fotografijom i kinematografijom. Za beleženje onih dragocenih trenutaka u životu na nove i uzbudljive načine. Za one koji žele da prkose normama i da izraze svoju individualnost kroz priče koje pripovedaju. Za one koji žele da se izdvoje iz mase.

Za ljude poput nas.

Canon Camera

OMOGUĆAVA NEMOGUĆE.

Sistem EOS R zaista menja pravila igre za profesionalne fotografe kao što ste vi, bez obzira na to da li vam više odgovara fotografija ili snimanje video zapisa (ili i jedno i drugo, sada kada više nema kompromisa).

Snažne performanse po slabom svetlu. Senzacionalni video zapis 8K RAW punog formata. Zadivljujuće savremeni objektivi. Autofokus vodeći na svetu. I preklopni ekran koji pruža puno kreativnih mogućnosti iz svakog mogućeg ugla.

Canon Camera

NAJBOLJA STABILIZACIJA SLIKE NA SVETU.

Modeli EOS R5 i R6 imaju ugrađeni stabilizator slike sa pet osa, koji omogućava do osam stepeni zaštite od podrhtavanja fotoaparata. Ali to nije sve – u kombinaciji sa IS RF objektivima, dva sistema intuitivno funkcionišu zajedno da bi se postigao maksimalni učinak.

To znači da možete da snimate fotografije i video zapise držeći fotoaparat u ruci do četiri sekunde, a treći sistem, Movie Digital IS, pruža još bolje performanse slične gimbalu.

MAJA MITROVIĆ

Maja voli da stvara uspomene za porodice kroz fotografiju. Uglavnom fotografiše bebe, decu i kreira porodiljske fotografije. Umetnost stvara od ljubavi koja je najjača u porodici i to smatra veoma očaravajućim i vrednim. Jednog dana deca će porasti, radiće velike stvari i to je veoma raduje. Ali za sada su to mala deca, razigrana na igralištu, iskreno nasmejana i srećno trče roditeljima u zagrljaj. Velika joj je čast što može da zauvek zamrzne sećanje na to kroz fotografiju.

„U svom radu koristim fotoaparat EOS R i objektive EF 24-70mm f/2.4 III USM i EF 70-200 f/2.4 II USM. Odabrala sam ovu opremu zbog izuzetno dobrog automatskog fokusiranja i automatskog prepoznavanja lica, što mi je veoma važno jer su deca razigrana i brza, a ja želim da kristalno jasno uhvatim svaku njihovu emociju. Volim da pravim porodične fotografije u prirodi bez dodatnog osvetljenja, a odlične ISO performanse olakšavaju dobijanje kvalitetnih fotografija čak i pri slabom osvetljenju. Kada deca trče i igraju se, stalno ih pratim, a lagani EOS R mi čini taj pokret izuzetno lakim i to je nešto u čemu iskreno uživam koristeći EOS R sistem.“

NEMANJA PETROVIĆ

Nemanja je direktor fotografije, snimatelj, scenarista i montažer. Canon kamere, aparate i objektive koristi duže od 10 godina. Prvi je u regionu postao vlasnik kamere Canon C70. Od aprila 2022. godine sva svoja snimanja realizuje kamerom Canon R5 C i setom RF objektiva: 14-35 4.0, 28-70 2.0, 50 1.2 i 70-200 4.0. Canon R5C koristi za snimanje reklama, muzičkih spotova, dokumentarnih i namenskih filmova, TV emisija i priloga, kao i za snimanje venčanja i ostalih proslava. Između ostalog, realizovao je snimanje kraljevskog venčanja u Srbiji i dobitnik je „Zlatne Buklije“ (Festival dokumentarnog filma).

„Canon R5 C je kamera kakvu sam oduvek želeo. U jednom telu imam apsolutno sve što mi je potrebno za sve vrste i potrebe snimanja. Dok koristim kameru Canon R5 C, moja kreativnost raste, i zaista uživam u radu sa njom.“

ZORAN MIRČETIĆ

Kao komercijalni fotograf Zoran se svakog dana suočava sa novim izazovima, od fotografisanja proizvoda, događaja ili namenskih snimanja za reklamne kampanje. Koristi Canon R5, koji mu pomaže svojim preciznim autofokusom, posebno u kombinaciji sa objektivom RF 28-70mm f/2L USM, i koji daje savršeno oštre fotografije i prilikom maksimalnog otvora blende. Kod snimanja događaja i modnih revija od vitalnog je značaja visoka osetljivost, sa vrlo malim šumom ili bez njega. Canon R5 pruža visok kvalitet video zapisa, a lakoća prebacivanja između foto i video snimanja pruža fleksibilnost, koja je ključna u radu sa zahtevnim klijentima.

„Pomoću Canon RF 28-70mm f/2L dobijam neverovatno oštre fotografije, koje mogu da dočaraju izgled i kvalitet objekta kojeg snimam.“

ANDREJ NIHIL

Andrej je fotograf gradskih i vangradskih pejzaža. Oduševljava ga magija koju postiže uz svoj Canon EOS R5, a objektivi Canon RF 15-35mm f/2.8 L IS USM, Canon RF 85mm F1.2L USM DS i Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM su oprema bez koje ne izlazi iz kuće. Obrtni ekran visoke rezolucije mu pomaže da podesi kadar i u nemogućim uslovima. Ima mogućnost da pomoću Bluetooth i wifi veze postavi fotoaparat na delove terena koji nisu lako dostupni i da iz daljine, preko aplikacije Canon camera connect, aktivira svoj Canon EOS R5. Mogućnost breketinga fokusa direktno u samom aparatu omogućava da sve u svakom trenutku bude u fokusu.

„'In body' stabilizacija u kombinaciji sa stabilizacijom na objektivima dozvoljava mi da fotografišem iz ruke i do ekspozicije od 2 sekunde. Zahvaljujući tome fotografije su tada savršeno oštre. Kako tokom istraživanja lokacija za fotografisanje prelazim kilometre, izuzetno mi je bitna kompaktnost i mala težina aparata Canon EOS R i objektiva. Zahvaljujući tome, mogu da odem i da se popnem korak više.“

PREKRETNICA U KINEMATOGRAFIJI

Naši fotoaparati su uvek postavljali visoke standarde kada je reč o fotografiji.

Takođe, ostvaruju izuzetne rezultate u području videografije.
Sistem Canon EOS R u tome nije izuzetak.
Canon Camera

PREKRETNICA U TAMI

Zabeležite još više detalja

Model EOS R6 poseduje senzor punog formata od 20,1 megapiksel, optimizovan za fotografisanje u slabijim uslovima osvetljenja, koji može da snima pri ISO vrednosti do 102.400, i omogućava autofokusiranje pri slabom svetlu do -6,5 EV – što predstavlja revoluciju za snimanje u tami*.

PREKRETNICA U TEHNOLOGIJI OBJEKTIVA

Dostignite nove nivoe kreativnosti

Sada je moguć viši kvalitet fotografisanja i snimanja filmova, zahvaljujući navoju za objektiv za sistem EOS R, koji menja pravila igre a nalazi se na optimalnoj udaljenosti između objektiva i senzora i ostvaruje izvanredne rezultate.

Canon Camera
Canon Camera

PREKRETNICA U PRAĆENJU FOKUSA

Najbrži autofokus na svetu

Sistem EOS R odlikuje se Dual Pixel CMOS AF, koji omogućava nabrže autofokusiranje na svetu*, sa do 5.940 AF položaja na EOS R5, da biste mogli da postignete veće kreativne mogućnosti, sa više detalja i oštrine nego ikada pre.

PREKRETNICA U POSTPRODUKCIJI

Zapanjujući kvalitet video zapisa od 8K

Pomoću sistema EOS R5 snimajte izuzetno bogate video zapise od 8K punog formata i postignite 120 kadrova u sekundi u režimu od 4K punog formata, i iskoristite neverovatne nivoe stabilizacije slike – a možete iskoristiti i prednosti zapanjujućih detalja i mogućnosti gradacije sa našim 12-bitnim RAW video zapisom od 8K.

Canon Camera
Canon Camera

PREKRETNICA IZ SVAKOG UGLA

Obrtni preklopni ekran i tiho snimanje

Obrtni preklopni ekran omogućava vam snimanje iz svih nezgodnih uglova, a EOS R5 pruža rezoluciju od 45 megapiksela, tiho snimajući do 20 kadrova u sekundi.

ODIGRAJTE SVOJU ULOGU

 • Canon Camera
  Napravite sledeće korake na polju fotografije i video zapisa pomoću EOS R fotoaparata bez ogledala napravljenog oko senzora APS-C formata.
 • Canon Camera
  Istražite divljinu pomoću fotoaparata koji pruža senzacionalnu brzinu i kvalitet slike u prenosivom APS-C telu dizajniranom za budućnost.
 • Canon Camera
  Profesionalni vrhunski fotoaparat punog formata bez ogledala koji fotografima i filmadžijama pruža fotografije visoke rezolucije i 8K video.
 • Canon Camera
  Šta god da snimate i kako god da snimate, EOS R6 vam omogućava da pokažete kreativnost na načine za koje niste verovali da su mogući.