low light

Kako praviti snimke pri slabom osvetljenju zimi

Canon ambasador Ričard Valč objašnjava kako da uhvatite magiju zimskih pejzaža ili maglovitih sutona. Naučite kako da dobijete zapanjujuće i dramatične rezultate pri uslovima slabog osvetljenja ili u sumrak korišćenjem većeg otvora blende i većih vrednosti ISO.

Kao što je pokazano u našem video zapisu, kratki i mračni zimski dani ne moraju predstavljati prepreku pravljenju lepih snimaka. Scena usamljenog seoskog domaćinstva u sumrak ili magični sjaj zimske zore iznad grada može dobro poslužiti za dramatičnu fotografiju koja će buditi sećanje. Međutim, za snimanje pri slabom osvetljenju neophodna je volja za eksperimentisanje sa fotoaparatom.

Neophodna vam je inspiracija? Zašto ne biste izašli napolje tokom zimske večeri, tamo gde ulična rasveta izdvaja ljude dok se vraćaju s posla u sumrak? Možete i posetiti mesta na kojima možete da izvučete najviše iz ograničenog osvetljenja, poput horova koji nastupaju pod svetlošću sveća ili vatrometa koji obogaćuju noćno nebo bleštećim bojama.

Pokušajte da snimite zimska svetla grada. A možete i da odete u noćnu šetnju po selu kako biste videli kako pun mesec osvetljava smrznuto drveće ili led iznad prelepog jezera.

Nakon što snimite fotografije pri niskom osvetljenju, podelite ih u našoj galeriji.