depth of field header

Kako snimati s malom dubinom polja

Zima je puna spektakularnih detalja koji čekaju da ih otkrijete. Gledajte Canon ambasadora Ričarda Valča kako objašnjava način na koji možete da napravite snimke s malom dubinom polja i tako postignete da subjekat zaista bude istaknut.

Kako Ričard Valč objašnjava u našem video zapisu, zima donosi priliku za snimanje detalja koji će buditi sećanje i eksperimentisanje sa dubinom polja na vašim fotografijama. Evo još nekoliko ideja koje možete da isprobate.

Podešavanjem otvora blende na fotoaparatu možete da upravljate dubinom polja, što vam omogućava da uhvatite sve detalje – smrznute maline uz zamućenu pozadinu zaleđenog drveća, paru koju je izdahnuo prijatelj ili ledene šare na prozorima. To su odlični načini da prenesete priču o nekom zimskom trenutku.

Ako ste pak daleko od grada, okrenite se prirodi. Potražite male znakove života u gruboj zimskoj sredini – poput smrznutih paukovih mreža, visećih ledenica ili svežih tragova u dubokom snegu.

Eksperimentisanjem dubinom polja možete da napravite upečatljivije fotografije. Voleli bismo da vidimo vaše rezultate. Snimite i podelite svoje krupne planove zimskih detalja ili upotrebite veliku dubinu polja kako biste napravili zadivljujuće zimske ili gradske pejzaže. Zatim podelite napravljenu sliku u našoj kako bi i drugi uživali u njoj.