High speed header

Kako da snimate zimsku akciju

Gledajte Canon ambasadora Ričarda Valča kako objašnjava način na koji možete da snimite dramatične akcione snimke zimskih sportova i iskoristite zgodne tehnike za snimanje subjekata koji se brzo kreću. Naučite kako će vam odabir kratke ekspozicije pomoći da snimite oštre detalje, zašto telefoto objektiv pomaže pri izdvajanju subjekta od pozadine i zašto će vam švenkovanje pri snimanju pomoći da ostvarite impresivne rezultate.

Ako vas je naš akcioni video s velikom brzinom inspirisao, zašto ne izađete napolje i ne uhvatite energiju zimskih čarolija?

Iako je za neke ovo vreme hibernacije, život se tokom zime retko usporava. Gradski sajmovi i prigodni zimski vašari predstavljaju uzbudljiva mesta za snimanje kretanja ringišpila. Pokušajte da snimite vrtložna svetla vrteške ili lica ljudi koji se voze u krug u automobilčićima.

Ako imate psa, zašto ne ponesete loptu i na najbolji način iskoristite zimsku šetnju s njim beležeći tu ogromnu količinu energije? Potražite i druge divlje životinje. Ptice u letu će vam pružiti veliki broj prilika da napravite željeni snimak.

Zimski sportovi nude još više prilika za pravljenje odličnih fotografija akcije. Pokušajte da snimate snoubordere kako drobe led, hrabre plivače koji skaču u ledena jezera ili trkače čija stopala udaraju u tvrdu zimsku podlogu.

Nakon što napravite svoje snimke zimske akcije, podelite ih u našoj kako bi svi mogli da u njima uživaju.