Uhvatite trenutak

Da biste u akcionoj fotografiji postigli savršeni snimak, potrebno je da budete u središtu zbivanja, ali i da budete dobro pripremljeni. Kada je reč o sportskoj fotografiji, morate da budete upoznati sa okruženjem da biste mogli da budete na pravom mestu u pravo vreme sa pravom opremom, i to da biste zabeležili trenutak. Pokušajte da posetite lokaciju pre događaja, da biste razmislili gde i kako možete da kreirate najbolje kadrove.

Potrebno vam je i poznavanje sporta koji fotografišete. Ako na primer fotografišete fudbalsku utakmicu, pokušajte da uvidite šablone kretanja. Mnogo je lakše napraviti dobar snimak ako možete unapred da predvidite da će se nešto dogoditi.

Ponekad se stvari odvijaju toliko brzo da nemate vremena da reagujete. Uključite režim neprekidnog snimanja zajedno sa neprekidnim automatskim fokusom AI Servo. Zatim usmerite kameru ka subjektu i pritisnite zatvarač do polovine da biste započeli praćenje. Kada ga pritisnete do kraja, snimićete niz fokusiranih slika, što će povećati verovatnoću da napravite savršen snimak.

Brzina se razlikuje u zavisnosti od modela fotoaparata. Na primer, EOS 7D Mark II sadrži prilagođenu jedinicu okidača i sistem ogledala, kao i DIGIC procesor slike kompanije Canon, što vam omogućava da snimate pri brzini od neverovatnih deset kadrova u sekundi.

Akciona fotografija – hvatanje trenutka