Snimanje filmova bioskopskog kvaliteta

Postizanje bioskopskog kvaliteta filmova koje snimate prava je umetnost, za koju je potrebno i puno veštine. Besprekorna promena oštrine u toku snimanja – što podrazumeva proveravanje da li glavni subjekat izgleda oštro u kadru – jedan je od načina za postizanje profesionalnog utiska.

Međutim, ova tehnika može da bude komplikovana bez prakse. Ako želite da počnete, pokušajte da izoštravate statički objekat dok hodate ka njemu i u isto vreme podešavate objektiv kako biste održavali oštrinu u kadru.

Da biste pažnju gledalaca skrenuli na glavni subjekat, razmotrite zamućivanje pozadine u kadrovima zadržavajući izoštren glavni subjekat, dok za široke kadrove imate i drugu mogućnost – da sve bude izoštreno.

Naši najnoviji fotoaparati mogu da vam pomognu da prevaziđete izazove izoštravanja prilikom snimanja filmova, zahvaljujući tehnologiji izoštravanja Hybrid CMOS AF III. Ona vam omogućava besprekorno, automatsko praćenje, što znači da će subjekat uvek biti oštar, čak i kada se kreće kroz kadar. Neki Canon fotoaparati imaju i ekran osetljiv na dodir, koji omogućava jednostavno prebacivanje oštrine sa jednog subjekta na drugi, bez potrebe za podešavanjem objektiva. Jednostavno dodirnite subjekat na ekranu da biste ga izoštrili. Kao rezultat dobićete besprekorni filmski snimak, vrhunskog izgleda i bioskopskog kvaliteta.

Snimanje prikaza bioskopskog kvaliteta