Cat and koala printed on PIXMA TS5350 printer

Štampanje i rukotvorine

Pravite rukotvorine, kreirajte i stvarajte sa @paperboyo

Nije neobično da Rič MekKor, poznatiji po Instagram korisničkom imenu Paperboyo, obožava papir.

Skoro pola miliona ljudi ga prati kako bi videli šta pomoću njega radi.

Zadatak je bio jednostavan – budi kreativan, zabavi se i radi ono što želiš.

„Bio sam zaista uzbuđen kada me kompanija Canon pitala da li želim da pokažem kreativnost pomoću štampača iz serije PIXMA TS5350 i njihovog PIXMA asortimana papira. Ceo taj zadatak mi je otvorio vrata potpuno novog sveta. Zaista volim ono što radim sa šablonima, ali postoji još mnogo stvari koje želim da istražim. Izazov kompanije Canon pružio mi je zabavno odstupanje od onoga čime se bavim već neko vreme.

„U zadatku mi se baš svidelo to što mi je omogućio da pokažem kreativnost pomoću papira, ali da zadržim svoj stil i smisao za humor; takođe mi je omogućio da proširim vidike i da istražim različite opcije koje inače ne bih uzeo u obzir.“

Picture of hashtag #liveandcreate printed on PIXMA TS5350 printer.

Ono što je @paperboyo prvo primetio je kvalitet fotografija koje daje štampač iz serije PIXMA TS5350.

„Zaboravio sam koliko upečatljiv može da bude otisak sa dobrog štampača; kada sam odštampao neke probne fotografije na sjajnom foto-papiru, bio sam iskreno impresioniran kvalitetom. Takođe, otiske fotografija obično povezujete sa sjajnim papirom, ali nisam očekivao isti kvalitet sa dvostranim mat papirom, a dobio sam ga. Veoma retro i kul!“

Takođe se iznenadio količinom spontanih ideja koje su se javile usled korišćenja različitih tipova papira.

„Neki moji koncepti su se pokazali kao dobri, neki nisu, ali je bilo zabavno smišljati nove stvari. Priličan broj ideja potekao je iz fascikle na mojoj radnoj površini pod nazivom „Ideje koje treba isprobati“! Mešanje starih i novih ideja predstavljalo je osveženje.

„Na primer, video priča koju sam postavio na Instagram mogla je da traje 5 minuta da sam za nju upotrebio sve ideje. Na kraju sam koristio predmete poput olovaka i slova koja iskaču sa papira, što je bilo efekasnije nego što sam zamišljao. Uglavnom zbog toga što su otisci bili tako bogati detaljima da 2D slike poprimaju realistične 3D karakteristike kakve ranije nisam video.“

„Ideja je potekla iz moje ljubavi prema mađioničarskim trikovima, optičkim iluzijama i fotografijama sa lažnom perspektivom. Osnova moje Paperboyo umetnosti potiče od ove ljubavi prema magiji i iluziji. Foto-papir mi je pružio priliku da se vratim starom hobiju, koji je odložen u kutiju i godinama nije video svetlost dana.

Ideja o kojoj je @paperboyo razmišljao već izvesno vreme bila je da štampa svoje autorske Paperboyo šablone na majicama, uz interakciju sa džepom.

 GIF of cat printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

„U prošlosti sam razgovarao sa različitim štamparima koji prave majice. Svi su mi rekli da je kombinovanje sa džepovima previše složeno i skupo, pa nisu želeli da se upuštaju u to. Zbog toga realizacije te ideje nije mnogo odmakla.“

Papir za nanošenje otisaka peglom na tkanine omogućio mu je da eksperimentiše sa idejom koja je bila na čekanju. Sada je oživela.

GIF of Koala printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

„Ispali su mnogo bolje nego što sam mislio, dizajn je baš dobar i profesionalno izgleda, a veoma lako se pravi, što me iznenadilo zbog informacija koje sam dobio od štampara.“

@paperboyo je oduševljen povratnim informacijama koje dobija.

„Bilo mi je pravo zadovoljstvo da koristim štampač iz serije PIXMA TS5350 i originalne Canon medije. Zabava štampanja rukotvorina vidljiva je u rezultatima i fantastičnim komentarima koje dobijam.

„Svakako ću u budućnosti nastaviti da eksperimentišem sa origamijem, animacijom kadar-po-kadar, a najviše od svega, sa majicama.“

Hajde, pronađite inspiraciju za pravljenje rukotvorina, kreiranje i realizovanje ideja, baš kao @paperboyo, i delite ih sa nama pomoću heš oznake #LiveAndCreate.

Srodni članci
Printer fun for everyone

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Zabava sa štampačem za sve

Šest načina na koje PIXMA štampač može da osveži vaš dom, vaše porodične aktivnosti i uređaje.

A lemon hovers in the air above an illustrated print of a tennis player about to serve. The effect makes it look as if the player is about to hit the lemon.

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Veseli otisci sa Paperboyo

Igrajte se, štampajte i objavljujte: Instagram zvezda Paperboyo eksperimentiše sa štampačem Canon SELPHY Square QX10.

Create a papercraft safari

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Kreirajte papirni safari

Odštampajte sopstvenu porodičnu aktivnost sa životinjskom temom uz Creative Park kompanije Canon i pronađite inspiraciju u prirodi.

Slični proizvodi

Srodni članci

Get Inspired predstavlja ključni izvor korisnih fotografskih saveta, vodiča za kupovinu i informativnih intervjua – sve što vam je potrebno da biste pronašli najbolji fotoaparat ili najbolji štampač i pretvorili sledeću kreativnu ideju u stvarnost.

Povratak na sve priče