A table is filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

Štampanje rukotvorina

Sezona je pokazivanja kreativnosti – šest stvari koje ove božićne sezone možete da napravite sami pomoću štampača.

Mnogi od nas od detinjstva povezuju prazničnu sezonu sa rukotvorinama od papira, a bez obzira na uzrast, pravljenje božićnih poklona i ukrasa predstavlja zabavan i opuštajući način za provođenje vremena sa voljenim osobama, uz pravljenje zaista personalizovanih poklona za porodicu i prijatelje. Pravljenje rukotvorina takođe predstavlja opuštajući način da se osamite kada pripreme za Božić postanu previše intenzivne.

Bez obzira na to da li ste na okupu sa porodicom ili ste se povukli u kreativnu osamu, besplatna onlajn usluga Creative Park kompanije Canon pruža širok asortiman šablona koje lako možete da štampate i sastavljate da biste kreirali bilo šta, od kutija za poklone do adventskih kalendara i dečijih igračaka. Potreban vam je samo štampač, papir i neke osnovne alatke za pravljenje rukotvorine (pogledajte ispod). Pripremite sveže ispečene kolačiće i pauzirajte svet oko sebe – vreme je za rukotvorine.

Potrebno vam je:

  • Štampač – saznajte koji štampač vam odgovara
  • Papir 
  • Makaze, radni nož
  • Lepak u stiku i lepak za drvo
  • Lenjir ili kvadratni šablon
  • Olovka
  • Predmet sa oštrim vrhom
  • Čačkalica
  • Pinceta

1. Sami pravite božićne ukrase

Two homemade cardboard snowman decorations, one with a blue scarf and one with red.

Ukrasite prostorije zvezdama, zvonima, čarapama ili Deda Mrazovima – odeljak Kuća i život na portalu Creative Park ima veliki izbor božićnih ukrasa „uradi sam“ koje lako možete da odštampate, isečete i sklopite. Ove prelepe figure Sneška Belića izgledaće podjednako praznično na božićnoj jelci ili iznad kamina. Samo odštampajte šablon i pratite ilustrovana uputstva.

Savet za pravljenje rukotvorina: Pre lepljenja, savijte i pritisnite po linijama savijanja i zaoblite tamo gde je potrebno.

2. Odbrojavajte dane pomoću ručno pravljenog adventskog kalendara

A homemade advent calendar shaped like a Christmas house.

Dostupno je mnoštvo adventskih kalendara u prodavnicama, ali nijedan nije toliko personalizovan kao kada ga sami napravite. Bez obzira na to da li želite da razmazite voljene osobe ili podižete na viši nivo igru tajnog Deda Mraza na poslu, primalac će biti impresioniran kada vidi jedinstveni, ručno napravljeni kalendar napunjen slatkišima.

Savet za pravljenje rukotvorina: Pratite delove tako što ćete olovkom napisati broj svakog dela na poleđini.

3. Kreirajte personalizovane poklone pomoću ručno pravljenih kutija

Srodni članci
Christmas card printing

ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

Štampanje božićnih čestitki

Sami organizujte praznično snimanje i štampajte personalizovane božićne čestitke.

How to shoot festive pet portraits

PORTRETI KUĆNIH LJUBIMACA

Kako da snimate praznične portrete kućnih ljubimaca

Otkrijte kako da na najbolji način fotografišete kućne ljubimce i da snimate vesele božićne portrete pomoću ovih sjajnih saveta.

Lena Petrova's top 10 Christmas photography tips

PORODIČNO FOTOGRAFISANJE

10 najboljih saveta Lene Petrove za božićno fotografisanje

Zabeležite duh Božića pomoću 10 saveta ovog porodičnog fotografa za dobijanje zabavnih i prirodnih portreta.

Three homemade decorative gift boxes in different shapes.

Ne samo da su ručno pravljene kutije zabavne i lake za kreiranje, već i poklone čine zaista specijalnim – takođe su mnogo jeftinije od kupovine praznične galanterije. Na portalu Creative Park možete da pronađete kutije za poklone u obliku božićnih jelki i zvezda, elegantne kutije za poklone sa prazničnim motivima, kao i mnoštvo zabavnih i dekorativnih kutija koje mogu da se koriste cele godine. Možete čak i sami da štampate oznake za poklone, odnosno da napravite izvanrednu rasklopivu božićnu čestitku.

Savet za pravljenje rukotvorina: Delove obavezno spajajte lepkom po redosledu na koji ukazuju brojevi.

4. Sami kreirajte zabavu pomoću ručno pravljenih igara

A homemade block puzzle depicting Santa on his sleigh being drawn by two reindeer in a winter scene.

Uz mnogo slobodnog vremena tokom praznika, dobro je da imate aktivnost koja će okupiti celu porodicu. Na portalu Creative Park dostupni su šabloni za mnoštvo igara koje možete sami da sklopite i da igrate sa porodicom. Pored ove slagalice sa božićnim motivima, dostupne su blok-slagalice za mališane, geometrijske slagalice za stariju decu i igre poput binga i ruleta, u kojima može da učestvuje cela porodica.

Savet za pravljenje rukotvorina: Koristite pincetu za uzimanje i postavljanje malih delova.

5. Ukrasite bebinu sobu ručno pravljenim božićnim vrteškama

A variety of homemade Christmas decorations including Santa, a reindeer, and a mobile with a twirling Christmas tree and snowflakes.

Igračke za bebu ne moraju da budu kupljene u prodavnici. Ova slatka vrteška sa rotirajućom božićnom jelkom i pahuljicama predstavlja kreativan i personalizovan način da unesete božićni duh u sobu vaše bebe ili bebe voljene osobe. Na portalu Creative Park takođe su dostupne vrteške sa drugim temama, uključujući slonove, ptice, balone sa vrućim vazduhom i svemir.

Savet za pravljenje rukotvorina: Pratite presavijanja lenjirom i oštrim predmetom, kao što je stara hemijska olovka bez mastila, da biste omogućili oštrije, lakše savijanje.

6. Pravite igračke za mladog istraživača

A papercraft model stegosaurus.

Bez obzira na to da li su vaša deca trenutno opsednuta dinosaurusima, velikim sisarima, pticama, avionima ili vozovima, Creative Park ima dovoljno figura igračaka kako bi se radoznalo dete potpuno prepustilo interesovanju. Možete sami da štampate i sklapate igračke, da od toga napravite prazničnu aktivnost sa decom ili da odštampate komplet šablona kao poklon za kreativno dete, uz komplet alatki za rukotvorine, poput lepka i makaza.

Savet za pravljenje rukotvorina: Koristite čačkalicu za nanošenje lepka. Tanak sloj lepka daje uredniju završnu obradu.

Napisala Katrin Anker

Slični proizvodi

Srodni članci

Get Inspired predstavlja ključni izvor korisnih fotografskih saveta, vodiča za kupovinu i informativnih intervjua – sve što vam je potrebno da biste pronašli najbolji fotoaparat ili najbolji štampač i pretvorili sledeću kreativnu ideju u stvarnost.

Povratak na sve savete i tehnike