get-inspired-spring-hero-tinted-max-sjsjak-7hkh-3jj3j

ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

Unesite radost proleća u svoj dom uz Creative Park

Pravljenje rukotvorina od papira nema samo terapeutsko dejstvo, već inspiriše i maštovitu igru i predstavlja prelep način za angažovanje, zabavljanje i edukovanje mladih (i starih) umova. Podjednako je zabavno i kreativno, a onlajn usluga Creative Park kompanije Canon omogućava vam da besplatno preuzimate širok asortiman uzbudljivih aktivnosti za rukotvorine od papira u čijem pravljenju može da uživa cela porodica. Potrebni su vam samo Canon štampač, papir i osnovne alatke za pravljenje rukotvorina od papira, koje smo naveli u ispod. 


Šta čekate? Hajde da se posvetimo ovim idejama inspirisanim prolećem.

Potrebno vam je: 

  • Štampač – saznajte koji Canon štampač vam odgovara
  • Papir
  • Makaze / radni nož
  • Lepak u stiku i lepak za drvo
  • Lenjir ili kvadratni šablon
  • Olovka
  • Predmet sa oštrim vrhom
  • Čačkalica
  • Pinceta

1. Ulepšajte dom cvećem

Create delicate hand-crafted flowers for a fun, interactive way to get the whole family involved in brightening up your home.
Kreirajte delikatne rukotvorine u obliku cvetova, kao zabavan i interaktivan način da celu porodicu uključite u ulepšavanje doma.

Cveće može da ulepša čak i najsumornije dane. Sveže ubrano cveće će uneti boju u vaš dom na nekoliko dana, ali će sveže odštampani buket trajati mnogo duže! Jednostavan projekat za rukotvorine od papira za živopisne, pojedinačne gerbere dostupan je u odeljku „Biljke“ u usluzi Creative Park, zajedno sa mnogim drugim biljnim vrstama, kao što su Božićna zvezda, Ruže, pa čak i kaktusi i Bonsai drveće.

Savet za pravljenje rukotvorina: koristite mat foto-papir kompanije Canon kako biste dobili prirodnu teksturu latica.

2. Napravite vrt za sitne ljubimce

A papercraft bunny rabbit.
Uz asortiman životinja iz kojeg možete da birate – sve, od kućnih ljubimaca do divlje kokoši – možete da pokažete kreativnost i da napravite nešto za pamćenje.

Uz izbor od preko 180 rukotvorina od papira za životinje, može da vam bude teško da odlučite gde da počnete, ali zar postoji stvorenje koje bolje označava dolazak proleća od slatkog i radoznalog zeke? Ova rukotvorina iz „serije za početnike“ predstavlja odličan izbor za mališane koji tek ulaze u svet rukotvorina od papira pošto će im pomoći da savladaju osnove, poput savijanja i sečenja.

Savet za pravljenje rukotvorina: uši nalepite pod željenim uglom – uperite ih nagore ako želite da istaknete slatkoću ili ih nagnite unazad za oprezniji izgled.

3. Poigrajte se sa prolećnim povetarcem

A colourful papercraft merry-go-round.
Ako želite veći izazov, pokušajte da napravite nešto sa pokretnim delovima, kao što je vrteška, panorama ili čak rolerkoster.

Unesite svu zabavu vašara u dom pomoću ove pokretne igračke karusela, sa šest životinja jarkih boja, uključujući slona, pandu i lava. Otvorite prozore i vrata, dopustite da topli prolećni vazduh osveži vaš dom i posmatrajte kako ova ručno pravljena igračka oživljava. Poput desetina drugih edukativnih rukotvorina od papira koje pokreće vetar iz odeljka „Igra“ u usluzi, ovaj predmet će vam pomoći da ulepšate promene godišnjih doba.

Savet za pravljenje rukotvorina: uverite se da će vrteška biti raznobojna iz svih uglova tako što ćete koristiti dvostrani mat papir kompanije Canon.

4. Prenesite spoljašnji svet unutra

A wall decorated with blue butterflies.
Zidni ukrasi, poput ovih leptirova koji poleću, mogu da ulepšaju vaš dom, a lakše ih je napraviti nego što mislite.

Dok spoljašnji prostori oživljavaju, prenesite neke od tih živopisnih boja u svoj dom uz 3D nalepnice za zid. Uživanje u posmatranju leptirova kako lepršaju oko prolećnog cveća možete da prenesete na zidove pomoću ovih otisaka leptirova koji će poigravati na povetarcu ili svaki put kada prođete.

Savet za pravljenje rukotvorina: započnite sa nekoliko manjih leptirova blizu poda, pa idite ka većem broju većih leptirova kako se pomerate nagore na zidu da biste kreirali iluziju kaleidoskopa (zvanično ime za grupu leptirova) u letu.

5. Uramite omiljene fotografije

A pale pink papercraft photo frame.
Oživite uspomene uz širok izbor dizajnerskih rešenja. Odaberite savršen okvir za svaki deljeni trenutak.

Kačenje fotografija predstavlja divan način da sebe i voljene osobe podsetite na srećne trenutke, a pruža i inspiraciju za stvari kojima se radujete, poput rođendana i odmora. Creative Park nudi više varijanti ramova za fotografije od papira, uključujući ovu lepu roze vinjetu inspirisanu Japanom, savršenu za proleće ili leto, odnosno kao poklon za Dan majki.

Savet za pravljenje rukotvorina: ako želite potpuno da preskočite okvir, ete da štampate direktno na magnetnom foto-papiru kompanije Canon, pa da ih postavite na vrata frižidera gde svi mogu da ih vide.

Pored magnetnog papira, možete da probate da štampate na papiru za višestruko lepljenje kako biste ukrasili kolaže ili spavaće sobe omiljenim fotografijama, odnosno na medijima za nanošenje otisaka peglom uz različita dizajnerska rešenja za personalizovanje odeće. Za dodatne načine na koje možete da koristite Creative Park za ulepšavanje doma ovog proleća, preuzmite aplikaciju Creative Park za iOS i Android.

Napisala Natali Denton

Srodni članci
Craft butterflies

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Štampajte i pravite leptire kao ukrase za zid

Autor rukotvorina od papira Ejmi Grejem otkriva kako da pravite personalizovane dekoracije od štampanog materijala.

Create a papercraft safari

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Kreirajte papirni safari

Odštampajte sopstvenu porodičnu aktivnost sa životinjskom temom uz Creative Park kompanije Canon i pronađite inspiraciju u prirodi.

Paper cutting craft

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Kreirajte maštovita umetnička dela od papira

Otkrijte vodič stručnjaka za kreiranje dekorativnih slika isecanjem papira.

Slični proizvodi

Srodni članci

Get Inspired predstavlja ključni izvor korisnih fotografskih saveta, vodiča za kupovinu i informativnih intervjua – sve što vam je potrebno da biste pronašli najbolji fotoaparat ili najbolji štampač i pretvorili sledeću kreativnu ideju u stvarnost.

Povratak na sve savete i tehnike