KREATIVNO ŠTAMPANJE

Personalizujte gadžete odštampanim nalepnicama

Izrazite kreativnost i prilagodite smartfon, laptop i druge uređaje pomoću prenosivih štampača kompanije Canon.
Canon SELPHY Square QX10, Canon Zoemini 2 i Canon Zoemini S2 stoje na beloj tkanini okruženi tehničkim uređajima, uključujući telefone, slušalice i laptop, koji su svi ukrašeni foto-nalepnicama.

Ovih dana nikada nismo daleko od tehnologije. Bilo da je u pitanju listanje na smartfonu radi prekraćivanja vremena tokom vožnje autobusom, rad na laptopu u kafiću ili lenjo jutro provedeno gledajući omiljenu seriju na tabletu, gadžeti su postali deo nas, pa je logično što predstavljaju odraz naših ličnosti.

Možda se spremate za odlazak na studije i želite da se okružite fotografijama prijatelja ili želite da ukrasite prenosni računar motivišućim porukama, koje će vas inspirisati svaki put kada ga uključite. Umesto da se držite dosadne sive mašine ili generički tablet, odnosno da potrošite novac na masku za smartfon koja ne odražava vašu ličnost na pravi način, prilagođavanje uređaja može da bude savršena prilika da izrazite svoju individualnost. Koristite omiljene boje, uspomene sa putovanja, grupne selfije ili inspirativne citate. To takođe pomaže da vaši uređaji budu lako prepoznatljivi i može da predstavlja pokretač razgovora.

Asortiman kompaktnih štampača kompanije Canon ubrzava i olakšava štampanje direktno sa smartfona, a izbor samolepljivih papira omogućava vam da za nekoliko sekundi kreirate stikere i personalizovane nalepnice koje je moguće direktno naneti na uređaje.

Žena u ljubičastom džemperu drži smartfon kako bi snimila selfi, dok se žena u tamnoplavom džemperu pored nje osmehuje.

Inspiracija može da dođe u svakom trenutku, a sa asortimanom prenosivih štampača kompanije Canon možete da snimite selfi u pokretu, da ga personalizujete u aplikaciji Canon Print i da ga za nekoliko minuta odštampate na papiru za nalepnice, kako biste trenutno prilagodili tehničke uređaje.

1. Odaberite dizajnersko rešenje

Canon SELPHY Square QX10 stoji na stolu i štampa fotografiju sa odmora. Pored njega, par ruku lepi nalepnicu na laptop, a sa druge strane je na smartfonu prikazana aplikacija SELPHY Print Layout.

Ne možete da pronađete masku za smartfon ili laptop po svojoj meri? Dizajnirajte sopstveni izgled i odmah ga odštampajte pomoću prenosivog štampača kompanije Canon, bez potrebe za pravljenjem kompromisa sa stilom i čekanja na dostavu.

Dizajnerska rešenja mogu da se razlikuju u zavisnosti od onoga što prilagođavate. Na laptopu ima više prostora nego na smartfonu, pa razmislite o tome da li želite da odaberete pojedinačnu sliku – grupni snimak sa festivala, fotografiju slatkog psa ili naročito dobar selfi – ili kolekciju slika koje možete da pretvorite u kolaž. Canon SELPHY Square QX10 daje kvadratne otiske sa ivicom pogodnom za natpise, što je savršeno za veće uređaje poput laptopa ili tableta. Asortiman Canon Zoemini koristi dva tipa papira za nalepnice, jedan pravougaoni i jednu manju kružnu opciju, koja je idealna za prilagođavanje slušalica i smartfona.

2. Uredite slike

Žena u ljubičastom džemperu koristi Canon aplikaciju za štampanje radi prilagođavanja fotografija, dok Canon Zoemini S2 stoji pored smartfona na stolu.

Obe serije prenosivih štampača dolaze sa pratećom aplikacijom koja pruža mnoštvo opcija za kreativno kreiranje dizajnerskih rešenja, bez obzira da li su u pitanju kolaži ili uklapanje, crtanje ili dodavanje filtera i okvira. U pitanju je savršen način za finalno dodavanje ličnog pečata pre štampanja i lepljenja.

Kada budete osmislili dizajnersko rešenje, postoji mnogo načina da ga dodatno personalizujete. Uz aplikacije kompanije Canon za fotografije i štampanje, možete da isprobate različite opcije na telefonu pre nego što ih odštampate.

Canon SELPHY Square QX10 i SELPHY CP1500 su kompatibilni sa aplikacijom Canon SELPHY Photo Layout, što vam omogućava da eksperimentišete sa rasporedima i završnim obradama. Takođe možete da koristite predloške za raspored za više fotografija u aplikaciji, da biste stavili nekoliko slika na jednu nalepnicu, a zatim da ih isečete kako biste dobili manje kreacije.

Canon Zoemini asortiman je kompatibilan sa aplikacijom Canon Mini Print, koja vam omogućava da pokažete kreativnost pomoću filtera, okvira, nalepnica i crteža, kao i alatki za kolaže i uklapanje.

Canon Zoemini S2 je fotoaparat, pored toga što je instant štampač. Ugrađeno ogledalo za selfije i prstenasto svetlo trebalo bi da znače da vaše fotografije već izgledaju savršeno, ali svakako možete i da eksperimentišete sa njima u aplikaciji Canon Mini Print.

3. Odaberite samolepljive foto-papire kompanije Canon i štampajte

Par ruku drži mali list sa dve kružne nalepnice i skida jednu od njih. Iza njih se na stolu nalazi Canon Zoemini S2, okružen drugim otiscima fotografija.

Smartfon možete da povežete sa štampačem iz serije Canon Zoemini putem Bluetooth veze, kako biste odmah štampali dizajnerska rešenja, čak i u pokretu.

Par ruku drži smartfon na kojem je prikazana fotografija sa belim okvirom, dok u pozadini na stolu stoji Canon SELPHY Square QX10.

Canon SELPHY Square QX10 može da se poveže sa telefonom pomoću Wi-Fi funkcije, a štampanje traje samo 43 sekundi, pa začas možete da prebacite slike sa profila na društvenoj mreži na poklopac laptopa.

Zatim je potrebno da odlučite koji papir ili nalepnice želite da koristite i da ih ubacite u prenosivi štampač. Asortiman Canon Zoemini koristi foto-papir Canon ZINK™, koji omogućava pravljenje samolepljivih otisaka bez margina koji su otporni na vodu i cepanje, a omogućavaju isecanje u svaki oblik i veličinu. Zašto ne biste isprobali unapred isečene kružne nalepnice? U pitanju je veoma jednostavan način za štampanje mini nalepnica, pa možete da snimite selfi sa najboljim prijateljem i da za nekoliko sekundi imate uspomenu na kućištu smartfona.

Canon SELPHY Square QX10 koristi papir za nalepnice sa marginama sa debelom ivicama za natpise, pa možete da dodajete datume, imena ili inspirativne citate. Za još veći izbor, veći štampač Canon SELPHY CP1500 može da štampa u različitim veličinama, uključujući mini nalepnice i nalepnice veličine kreditne kartice. SELPHY CP1500 takođe ima USB vezu ako želite da štampate sa drugog uređaja. Samo ubacite papir i imaćete otisak ispred sebe za nekoliko sekundi.

Pored toga, foto-papir ZINK™ i asortiman SELPHY papira za nalepnice mogu da se uklone bez traga, pa ako vam dizajn dosadi, možete jednostavno da ga skinete i počnete ponovo.

4. Zalepite i uživajte

Žena sa crnom kovrdžavom kosom se osmehuje dok na poklopac laptopa lepi fotografije odštampane pomoću Canon SELPHY Square QX10.

Prilagođavanje laptopa fotografijom može da vam pomogne da omiljene trenutke nosite sa sobom – bilo da je to trijumfalni snimak sa vrha planine, haotično studentsko okupljanje ili selfi sa voljenom osobom. Prisustvo fotografije koja će vas nasmejati predstavlja odličan način za održavanje uspomene.

Žena u ljubičastom džemperu se osmehuje dok stavlja ruke na slušalice na glavi, na kojima kružne nalepnice uveseljavaju kućišta slušalica.

Prilagođeni uređaji mogu da odražavaju vaš stil, pa čak i omiljenu odevnu kombinaciju. Oni predstavljaju način izražavanja ličnosti i izdvajanja iz mase.

Sada je vreme da odvojite poleđinu otiska i da ga nanesete na uređaj. Može da pomogne ako prvo očistite površinu da biste se uverili da je glatka i bez ostataka. Pažljivo skinite poleđinu i nanesite je jednim laganim pokretom. Ovde može da vam pomogne lenjir da biste ravno odlepili i zalepili, uz ravnomerno napredovanje preko nalepnice.

Kada gadžeti budu izgledali dobro, sigurno ćete primetiti druge stvari kojima bi koristilo malo prilagođavanja. Ako ste smartfonu dali svež izgled, zašto ne biste dizajnerski uklopili slušalice? Možete čak i da prilagodite uređaje specijalno za proslavu ili događaj – kao što je rođendan ili festival. Dogovorite se sa prijateljima ili budite jedinstveni. Proces je brz i jednostavan, a mogućnosti su neograničene.

Napisali Kat Halsted i Anđela Nikolson

Srodni proizvodi

Srodni članci