Photo printing buyer’s guide

ŠTAMPANJE

Pet vrsta osoba kojima je zaista potreban štampač – jeste li vi jedna od njih?

Da li vam je zaista potreban štampač? U stvarnosti, većini jeste. U redu, štampač na poslu ili u školi dovoljan je da povremeno odštampate nešto lično, ali ćete se često naći u situacijama gde bi vam posedovanje štampača uštedelo vreme, učinilo vam život lakšim, inspirisalo vas ili vašu decu na kreativan način ili vam pomoglo da proširite poslovanje.

Ipak, nije stvar u tome da kupite bilo koji štampač. Ono što vam je potrebno zavisi od toga čime se bavite. Nastavite da čitate da biste saznali koji štampač je savršen za vas.

Mladi roditelji

A father helps his daughter make greeting cards out of photographs printed with PIXMA TS 9551C.

Školska godina je vreme kada kreativnost vašeg deteta dolazi do izražaja. Kao roditelj, želite da vam deca budu kreativno stimulisana i spremna za sve izazove koji ih očekuju u novoj školskoj godini. Potreban vam je partner koji se lako koristi za redovno štampanje zadataka, ali pruža i asortiman kreativnih opcija.

Canon PIXMA TS9551C je kompaktni A3 štampač sa A4 skenerom i mašinom za kopiranje koji ima veliki ekran od 10,8 cm osetljiv na dodir, sa intuitivnim interfejsom koji mogu da koriste čak i mala deca. Istražite asortiman kreativnih opcija za štampanje i koristite različite medije, uključujući magnetni foto-papir i foto-papir za višestruko lepljenje kompanije Canon (biće dostupan od decembra 2018.). Uz novu aplikaciju Nail Sticker za iOS i Android (biće dostupna od novembra 2018.), možete da štampate čak i prilagođene nalepnice za nokte. Canon PIXMA TS9551C takođe može da vam pomogne da sami pravite ukrasni papir i stranice za svaštaru direktno pomoću ekrana osetljivog na dodir, uz izbor od 45 šablona.

Vašu decu čeka beskonačna zabava kada iskombinuju korišćenje savršenog štampača i besplatne onlajn usluge Creative Park kompanije Canon. Ona pruža širok asortiman šablona koji deci omogućavaju da štampaju i sastavljaju bilo šta, od maski i rasklopivih čestitki, do lutaka, papirnih aviona, figura dinosaurusa i modela svemirskih brodova.

Student fotografije

The Canon PIXMA TS8250 printing a fine art landscape photograph.

Kao posvećeni entuzijasta za fotografiju ili student fotografije posvećen zanatu, većinu vremena provodite težeći da pravite bolje slike. Posmatranje radova u opipljivom formatu pomaže vam u proceni i poboljšavanju, a redovno koristite onlajn uslugu štampanja da biste rezultate pokazali nastavniku, prijateljima i kolegama. Međutim, umesto da čekate na isporuku otisaka, radni proces bi vam bio mnogo fleksibilniji da imate sopstveni štampač.

Ključna karakteristika na koju bi trebalo da obratite pažnju je mogućnost štampanja slika visokog kvaliteta do formata A4, da biste na pravi način mogli da doživite fine detalje svakog snimka. Vrsta mastila koju štampač koristi je od ključne važnosti za ovo, a originalna Canon mastila garantuju živopisne slike. Elegantna i bežično povezana serija Canon PIXMA TS8250 koristi šest odvojenih mastila za pravljenje detaljnih otisaka visokog kvaliteta. Poput svih najboljih novih modela na tržištu, pruža veoma jednostavno povezivanje i kompatibilnost sa aplikacijom Canon PRINT – kao i AirPrint, Mopria za Android i Windows 10 Mobile kompatibilnost – pa lako možete da štampate sa smartfona ili tableta.

Vlasnik nezavisnog preduzeća

Srodni članci
Printer fun for everyone

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Zabava sa štampačem za sve

Šest načina na koje PIXMA štampač može da osveži vaš dom, vaše porodične aktivnosti i uređaje.

A Canon PIXMA printer on a desk in a home office.

SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Najbolji štampač za kućne kancelarije

Učinite rad od kuće izuzetno jednostavnim uz štampač Canon PIXMA TR4650.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Najčešća pitanja u vezi sa štampačem, mastilom i papirom

Canon stručnjak Suhaib Hussain daje odgovore na najčešća pitanja o tehnologiji štampača, mastilu i papiru.

A female business owner prints with PIXMA TS9550 while drawing and using a ruler at her desk.

Bez obzira na to da li vreme od ponedeljka do petka provodite u kućnoj kancelariji ili ga delite između radnog stola kod kuće i na poslu, uskoro ćete osetiti frustraciju ako u kućnom radnom prostoru nemate štampač koji može da pruži isti stepen efikasnosti poput onog na poslu.

Uprkos kompaktnim dimenzijama, elegantna i stilski doterana serija Canon PIXMA TS9550 omogućava štampanje velikih dokumenata do formata A3 – savršeno rešenje za pripremanje otisaka u kućnoj kancelariji koje možete da prezentujete klijentima i kolegama. Takođe možete da kreirate brošure profesionalnog izgleda direktno, pomoću ekrana od 10,8 cm osetljivog na dodir. Canon PIXMA TS9550 štampa oštre dokumente zahvaljujući namenskom crnom pigmentnom mastilu, a mehanizam za automatsko uvlačenje dokumenata (ADF) vam omogućava da odjednom kopirate i skenirate dokument do 20 stranica (format A4, Letter ili Legal), bez potrebe za pojedinačnim skeniranjem svake stranice.

Canon PIXMA TS9550 može čak i da se integriše u konfiguraciju pametne kancelarije. Uz novu kompatibilnost sa uslugom Amazon Alexa*, možete da štampate liste za proveru i druge dokumente izgovaranjem glasovnih komandi, kao što je „Alexa, start Canon Printer“, uređaju Amazon Echo ili drugom uređaju sa Alexa podrškom. Glasovne komande takođe možete da koristite za proveru preostalih nivoa mastila u štampaču.

Umetnički nastrojena osoba sa uticajem na društvenim mrežama

A young woman wearing a yellow jacket takes a selfie with the Canon M50 in a city environment.

Gde god da krenete, okruženje vas inspiriše i uvek prvi primetite kul priliku za fotografisanje, a fotografiju brzo delite na društvenim mrežama. Čak i ako većinu slika otpremate na stranice za deljenje, posedovanje štampača dalo bi vam mnogo opipljiviji način za očuvanje ideja dugo nakon što nestanu sa fidova na društvenim mrežama vaših pratilaca. Foto-štampač vam je potreban ne samo da biste kreirali otiske koje ćete okačiti na zid, već i da biste svoje kreacije mogli da iskoristite na bolji način. Te otiske koristite da biste povećali doseg vaše fotografije, pa možda čak i za proširivanje na druge žanrove.

Kompaktni SELPHY CP1300 staje u torbu i daje brze, dugotrajne otiske. Sve što treba da uradite je da snimite fotografiju pomoću smartfona ili fotoaparata sa Wi-Fi funkcijom i da je pošaljete na SELPHY, koji trenutno štampa fotografije formata do 102x152 mm (4x6 inča). Dopustite da vaši najbolji projekti inspirišu vas i druge na novi način.

Umetnički fotograf

A large high-res fine art photograph bring printed from a Canon imagePROGRAF PRO-1000

Vaša prva izložba u fotografskom klubu ubrzo je bila praćena pozivnicom da slike okačite u lokalnom kafeu, a sada imate već nekoliko upita za prodaju otisaka. Do sada ste za štampanje umetničkih fotografija koristili usluge lokalne, vrhunske štamparije, ali sve više želite veći stepen kontrole nad procesom štampe, kao i da brzo reagujete na zahteve klijenata. Posedovanje foto-štampača takođe bi vam olakšalo pravljenje zalihe otisaka koje možete da prodajete na lokalnim izložbama i umetničkim sajmovima.

Potrebno je da štampač bude kompatibilan sa specijalizovanim umetničkim papirima i platnom, kako biste slike mogli da prenesete na medije koji će svaku fotografiju predstaviti u apsolutno najboljem svetlu. Takođe je potrebno da proverite da li mastila kompatibilna sa štampačem pružaju opseg boja koji je precizan i veran. Asortiman profesionalnih štampača kompanije Canon, PIXMA PRO-100S, PIXMA PRO-10S i nagrađivani A2 štampač imagePROGRAF PRO-1000, predstavlja najpouzdaniji izbor za sve one koji žele da izlažu svoja dela. Ti modeli koriste namenska monohromatska mastila, što znači da možete da dobijete bogate nijanse crne velike gustine, pogodne za zidove galerija. Dodatna prednost štampača PRO-10S i Pro-1000 je u tome što koriste pigmentna mastila koja duže zadržavaju boju, čime se garantuje da će ljudi decenijama uživati u vašim umetničkim delima.

Štampanje profesionalnog kvaliteta takođe ne mora da bude teško: dodatna komponenta Print Studio Pro kompanije Canon dizajnirana je tako da vam pomogne da sa lakoćom dobijate otiske fotografija vrhunskog kvaliteta.

* Amazon i Alexa su trgovački znakovi kompanije Amazon.com, Inc. ili njenih podružnica.

Napisao Oliver Atvel

Srodni proizvodi

Srodni članci

Get Inspired predstavlja ključni izvor korisnih fotografskih saveta, vodiča za kupovinu i informativnih intervjua – sve što vam je potrebno da biste pronašli najbolji fotoaparat ili najbolji štampač i pretvorili sledeću kreativnu ideju u stvarnost.

Povratak na sve savete i tehnike