A woman with her back to the camera uses a tablet. A Canon printer is on a desk in the background.

ŠTAMPANJE

Oslobodite se uz štampač sa podrškom za bežičnu vezu i informatički oblak

Svakoj kancelariji i učionici je potreban štampač – a kako se vremena menjaju i sve više nas bira da radi i uči na daljinu, potreban je i svakom domu. Jedna od najlepših stvari u vezi sa radom od kuće je to da možete da radite iz koje god želite prostorije. Dodavanje štampača sa podrškom za bežičnu vezu i informatički oblak u dom znači da ne morate da sedite pored štampača – možete da štampate odakle god želite. Pa ako želite da ujutru budete blizu bokala sa kafom u kuhinji i da se premestite u baštu da biste uhvatili malo popodnevnog sunca, možete i to. Šaljite dokumente na štampanje kad god ste spremni, pa ih pokupite kada to poželite.

A Canon printer on a table in a living room.
Bežično štampanje znači da ne morate da sedite pored štampača, ne morate da imate namenski kućni kancelarijski prostor i da možete da radite gde želite.

Brinete da je podešavanje bežičnog štampača teško? Nema potrebe – veoma je jednostavno. A posle podešavanja dostupan je opseg korisnih funkcija koje garantuju da će vaša rutina rada/učenja biti bez prekida. Na primer, PIXMA G4411 ima dopunjive kartridže sa mastilom koji pružaju veliki učinak u stranicama i omogućavaju vam da štampate hiljade dokumenata bez dopunjavanja. Uz to, zahvaljujući funkciji PIXMA Cloud Link možete da pregledate, štampate i skenirate dokumente i fotografije sa ekrana štampača ili smartfona/tableta pomoću aplikacije Canon PRINT. PIXMA Cloud Link vam takođe omogućava da štampate i skenirate u onlajn usluge za skladištenje, kao što su Dropbox i Google Drive, kao i da jednostavno delite dokumente. Više informacija o tome kako da podesite bežični štampač potražite u vodiču za podršku.

Prednosti korišćenja bežičnog štampača za rad od kuće

A man sits in front of a PIXMA G6040 Canon printer making notes on a printout.
Možda će vam biti lakše da shvatite složene ili detaljne informacije sa otiska nego sa monitora.

Pored toga što je koristan za štampanje pisama i nalepnica u svakodnevnom poslovanju, štampač može da vam pomogne da budete produktivniji i efektivniji. Čitanje sa otiska značajno smanjuje verovatnoću da će vas ometati obaveštenja na ekranu ili dolazne e-poruke. Takođe, vredi zapamtiti da je očima potreban odmor od gledanja u ekran.

Rouzi, računovođa, smatra da je bežični štampač dragocena alatka za rad od kuće. Objašnjava: „Redovno pregledam finansijske izveštaje i unakrsne tabele, a informacije mnogo lakše tumačim sa otiska nego sa ekrana. Iako imamo kancelariju kod kuće, ima nas dvoje, što znači da jedno od nas dvoje uvek radi sa trpezarijskog stola. Korisna je mogućnost bežičnog štampanja sa bilo kog mesta.“

A woman stands in an office holding a sheet of paper.
Otisak je ponekad koristan, kako biste lakše sagledali veličinu i obim nekog projekta.

Estel, marketing menadžer, redovno vodi vebinare i uvek štampa uvodni tekst. „Kada sam u kancelariji imam dva ekrana, ali kod kuće imam samo jedan, pa odštampam tekst koji čitam na početku svakog vebinara. Pošto nas je četvoro u kući, veoma je korisno što imamo bežični štampač, pa možemo da štampamo iz bilo koje prostorije. Takođe mi se veoma sviđa mogućnost direktnog štampanja sa telefona.“

Simon je grafički dizajner koji ne želi da bude bez bežičnog štampača. Objašnjava: „Po pravilu odštampam rezime projekta da bih ga pročitao, naročito ako je složen, a obično sam opremljen markerom. A kada obrađujem dizajn za štampu, uvek odštampam projekat da bih ga pregledao i video u razmeri – to je važan korak zato što je lako izgubiti osećaj za razmeru, naročito ako radite na velikom monitoru.“

Ključna alatka za učenike i studente

A teenage girl sits cross-legged on a bed, studying her textbooks. A Canon PIXMA TS5150 printer is on the table beside her.
PIXMA Cloud Link takođe podržava Google Classroom, što učenicima olakšava da ostanu u kontaktu sa nastavnicima dok uče od kuće.

Nisu samo profesionalci ti koji imaju koristi od bežičnog štampača kod kuće. PIXMA Cloud Link takođe ima podršku za Google Classroom, što znači da je koristan za učenike i studente. Google Classroom je napravljen tako da doprinosi komunikaciji između nastavnika i učenika. Učenici koji koriste PIXMA Cloud Link sa platformom Google Classroom mogu da štampaju liste časova koje pohađaju i da štampaju zadatke direktno sa ekrana štampača ili sa pametnog uređaja, pomoću aplikacije Canon PRINT. Dodatna prednost za nastavnike je to što mogu lako da štampaju spiskove učenika za različita odeljenja.

A teenage boy sits at his desk in his bedroom. A Canon G4400 printer is on the desk beside him.
Bežični štampač je korisna alatka za učenike i studente koji mogu da ga koriste za štampanje zadataka ili za finalnu proveru radova.

Petnaestogodišnji učenik Džejmi kaže: „Obično štampam zadatke, zato što mi to pomaže da zapamtim ključne stvari koje je potrebno da obradim, a uvek štampam i eseje nakon što završim sa pisanjem. Zatim napravim pauzu, malo šutiram loptu ili radim nešto drugo, pre nego što sednem i pažljivo pročitam esej. Koristim crvenu olovku za obeležavanje grešaka kako bi ih popravio pre nego što otpremim materijal nastavniku. Čitanje odštampane verzije je veoma važan korak za mene – uočim razne stvari koje ne vidim na ekranu, a to mi pomaže da dobijam bolje ocene i da budem u milosti kod mame i tate.“

Napisala Angela Nikolson

Srodni članci
Meet the PIXMA G640 and PIXMA G540

ŠTAMPANJE

Upoznajte PIXMA G640 i PIXMA G540

Otkrijte nove funkcije sledeće generacije Canon štampača MegaTank.

A Canon PIXMA printer on a desk in a home office.

SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Najbolji štampač za kućne kancelarije

Učinite rad od kuće izuzetno jednostavnim uz štampač Canon PIXMA TR4650.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Najčešća pitanja u vezi sa štampačem, mastilom i papirom

Canon stručnjak Suhaib Hussain daje odgovore na najčešća pitanja o tehnologiji štampača, mastilu i papiru.

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Srodni članci

Get Inspired predstavlja ključni izvor korisnih fotografskih saveta, vodiča za kupovinu i informativnih intervjua – sve što vam je potrebno da biste pronašli najbolji fotoaparat ili najbolji štampač i pretvorili sledeću kreativnu ideju u stvarnost.

Povratak na sve savete i tehnike