PosterArtist – najčešća pitanja

Ova stranica sadrži detaljnu listu pitanja i odgovora za softver Poster Artist Lite.

Da li postoji priručnik za PosterArtist?

Canon PosterArtist sadrži priručnik koji pruža uputstva i informacije u vezi sa opštim i naprednim korišćenjem softvera PosterArtist. Takođe su dostupne praktične funkcije i najčešća pitanja na vebu. Da biste otvorili priručnik, otvorite gornji meni u softveru PosterArtist i izaberite Help > Manual (Pomoć > Priručnik). Takođe možete da mu pristupite tako što ćete kliknuti na dugme PosterArtist Manual (PosterArtist priručnik) u donjem levom uglu ekrana.

Kako mogu da proverim koju verziju softvera PosterArtist imam?

Pokrenite verziju softvera PosterArtist koju imate i iz menija izaberite Help > About PosterArtist (Pomoć > O softveru PosterArtist) da biste videli verziju.

Šta je PosterArtist Quick Guide i kako mogu da mu pristupim?

PosterArtist Quick Guide predstavlja sažet komplet uputstava (jedna PDF datoteka) u vezi sa korišćenjem softvera PosterArtist. Da biste otvorili Quick Guide, na Windows traci zadataka izaberite Početak > Programi > Canon PosterArtist > Quick Guide.

Šta je PosterArtist vodič za predloške i kako mogu da mu pristupim?

PosterArtist vodič za predloške omogućava vam da vidite sve priložene predloške, fotografije, klipart, ramove za slike, tekstualnu grafiku i pozadine u obliku jedne PDF datoteke. Da biste otvorili vodič za predloške, na Windows traci zadataka izaberite Početak > Programi > Canon PosterArtist > Template Guide (Vodič za predloške).

Koje štampače mogu da koristim sa softverom PosterArtist?

Među štampače koje podržava softver PosterArtist spadaju sledeći: Canon imagePROGRAF modeli: serija Canon iPF, W8400, W6400.

Koje operativne sisteme podržava PosterArtist?

PosterArtist podržava sledeće operativne sisteme:


Microsoft Windows XP (32-bitni), Vista, 7, 8, 8.1,10 (32/64-bitni)
Microsoft Windows 7 (32/64-bitni)
Microsoft Windows Vista (32/64-bitni)
Microsoft Windows XP Professional/Home Edition (32-bitni)

Postoji li neki drugi preporučeni hardver za korišćenje softvera PosterArtist?

Preporučeno radno okruženje:


Procesor: Intel Core2Duo ili ekvivalentan, odnosno brži.
Memorija: 2 GB ili više (1 GB ili više za Windows XP).
Prostor na hard disku: 1,5 GB (instalacija), 20 GB ili više (korišćenje aplikacije).
Rezolucija monitora: 1024 x 768 piksela ili veća, video kartica sa 24-bitnim prikazom boja ili višim

Napravio/la sam grešku na posteru. Kako mogu da opozovem ovu radnju?

Poslednju radnju možete da otkažete tako što ćete kliknuti na dugme Undo (Opozovi) na traci zadataka. Možete da opozovete nekoliko prethodnih radnji. Pored toga, možete da ponovite prethodno opozvane radnje tako što ćete kliknuti na dugme Redo (Ponovi) na traci zadataka. To će otkazati poslednje opozivanje.

Kako mogu da štampam bez margina?

Da biste štampali bez margina, u odeljku Paper Options (Opcije za papir) potvrdite izbor za Borderless Printing (Štampanje bez margina). Ako se širina papira u rolni razlikuje od širine postera, izaberite opciju Fit Long Side to Roll Width (Uklopi dugačku stranu sa širinom rolne) ili Fit Short Side to Roll Width (Uklopi kratku stranu sa širinom rolne). Imajte u vidu da je štampanje bez margina dostupno sa određenim širinama rolni i da nije dostupno za papir iz tabaka.

Kako mogu da izaberem željenu veličinu papira?

Željenu veličinu papira možete da izaberete pomoću opcije Set Custom Size (Podesi prilagođenu veličinu) na tabli sa postavkama Paper Options (Opcije za papir).

Kako se koristi funkcija Variable Printing?

Da biste koristili funkciju Variable Printing, podatke pripremite u Excel formatu (.xls) ili CSV formatu (.csv).


Da biste umetnuli kreirane podatke, u 3. koraku: Edit (Uređivanje), na tabli Variable Data (Promenljivi podaci), izaberite Connect to... (Poveži sa...) i odaberite odgovarajući dokument.

Šta je postavka ambijentalnog osvetljenja?

Boja i intenzitet ambijentalnog osvetljenja razlikuju se usled faktora poput lokacije (u zatvorenom ili na otvorenom) ili vrste osvetljenja (fluorescentno ili sa užarenom niti). Stoga isti poster može da izgleda različito u zavisnosti od toga gde se prikazuje.


Funkcije za podešavanje ambijentalnog osvetljenja omogućavaju vam da automatski podešavate boje u skladu sa okruženjem, kako bi nijanse na kreiranom posteru bile odgovarajuće za vrstu osvetljenja na mestu prikazivanja.

Šta je PosterArtist QuickCopy?

PosterArtist QuickCopy je aplikacija koja omogućava štampanje uvećanih kopija fotografija i dokumenata preuzetih sa skenera kompanije Canon. Samo kliknite na dugme Copy (Kopiraj) u aplikaciji PosterArtist QuickCopy da biste kreirali postere od uvećanih kopija originala sa skenera. Jednostavno je poput fotokopiranja. Takođe možete da uredite kopiranu sliku u softveru PosterArtist, da biste je koristili kao deo postera ili za buduće postere.

Koji skeneri podržavaju aplikaciju PosterArtist QuickCopy?

PosterArtist QuickCopy zahteva opremu iz serije CanoScan ili PIXMA MP.


Detaljne informacije o nazivima modela skenera koji podržavaju PosterArtist QuickCopy potražite od distributera ili korisničke podrške kompanije Canon.

Ako zamenim računar ili hard disk, da li će biti potrebno da ponovo verifikujem licencu?

U slučaju zamene računara ili hard diska, biće potrebno da ponovo verifikujete licencu.


Morate da vratite licencu na starom računaru/hard disku pre nego što je verifikujete na novom.

Kako da vratim PosterArtist licencu?

Na Windows traci zadataka izaberite Početak > Programi > Canon LMS > License Information Management. Izaberite dugme Return (Vrati).

Ako hard disk u mom računaru otkaže, kako mogu da vratim licencu za PosterArtist kako bih instalirao/la softver na novom računaru?

Sve dok imate originalni licencni kôd koji ste dobili sa CD-om i možete da potvrdite lične podatke, možete da se obratite distributeru kompanije Canon kako bi vam vratili licencu radi instalacije na novom računaru.

Kako da deinstaliram PosterArtist?

Na Windows traci zadataka izaberite Početak > Programi > Canon PosterArtist > Uninstall PosterArtist (Deinstaliraj PosterArtist). Pratite uputstva programa za deinstalaciju.