Canon imageFORMULA P-150M

Skeneri za dokumente

Canon imageFORMULA P-150M

Više informacija

P-150M Mac Ovaj ultrakompaktan uređaj je najbrži i najlakše prenosiv skener A4 formata za obostrano skeniranje za Mac. Zahvaljujući jedinstvenom ugrađenom softveru i USB napajanju, ovaj mobilni skener za više platformi skenira brzinom do 15 str/min/30 slika/min i može se koristiti na Windows i Mac operativnim sistemima. Njegova sofisticirana završna obrada u boji crnog klavira i kompaktan dizajn idealni su za korisnike Mac operativnog sistema na putovanju, u kancelariji ili kod kuće.

Prednosti

 • Brzo skeniranje sa USB napajanjem brzinom do 15 stranica u minuti (30 slika u minuti)
 • Upotreba „priključi i skeniraj“ zahvaljujući ugrađenom softveru i napajanju preko USB veze
 • Prenosni skener izuzetno atraktivnog dizajna koji štedi prostor
 • Brzo skeniranje serije dokumenata uz uređaj za automatsko uvlačenje za 20 listova
 • Laka i praktična upotreba zahvaljujući softveru CaptureOnTouch
 • Mobilni skener za više platformi (Windows i Mac)

Detaljne karakteristike

Najprenosniji skener na tržištu

Sa laganim kućištem i malim dimenzijama, P-150M je najbrži i najlakše prenosiv skener A4 formata za obostrano skeniranje za Mac. Ovo je savršen uređaj za korisnike koji često putuju, a odličan je i za kancelarije i kućne kancelarije gde se prostor mora dobro iskoristiti. Zahvaljujući izuzetnoj prenosivosti, zaposleni koji rade van kancelarije imaće lak pristup skeniranju za još veću efikasnost. Time se može ubrzati obrada važnih dokumenata, kao što su nalozi za nabavku, fakture i računi za pravdanje troškova – čime se povećava produktivnost i smanjuju troškovi.

Atraktivan i brz skener za dokumente

Atraktivno dizajniran model P-150M, sa završnom obradom u boji crnog klavira, omogućava korisnicima da postignu više i štedi vreme. Korisnici mogu istovremeno skenirati obe strane dokumenta brzinom do 15 str/min (30 slika/min), i to samo pomoću USB napajanja.

Uređaj koji povećava produktivnost

Opremljen najboljim mehanizmom za uvlačenje dokumenata u klasi, kapaciteta 20 listova, P-150M je idealan mobilni skener za brzo skeniranje u seriji.

Zahvaljujući ugrađenom softveru lako se priključuje i koristi

Radi maksimalne praktičnosti van kancelarije, korisnici mogu priključiti P-150M na bilo koji računar sa Mac operativnim sistemom i započeti skeniranje. Uz ugrađeni softver CaptureOnTouch Lite, skener se koristi brzo i lako, bez potrebe za instalacijom upravljačkih programa ili aplikacija.

Skenirajte u pokretu pomoću USB napajanja

Da bi P-150M zaista zaslužio titulu najlakše prenosivog skenera svoje vrste, nije mu potreban pristup napajanju sa električne mreže. Korisnici mogu jednostavno priključiti USB kabl skenera u USB port računara i započeti skeniranje.

Ekološke kvalifikacije

Radi maksimalne uštede energije i smanjenja troškova, P-150M koristi manje od 5 W prilikom skeniranja i praktično se automatski isključuje nakon što zatvorite poklopac. On lako zadovoljava zahteve ENERGY STAR standarda za energetsku efikasnost – pošto koristi manje energije u toku rada i smanjuje troškove.

CaptureOnTouch za jednostavno skeniranje

Softver CaptureOnTouch kompanije Canon omogućava lako i efikasno skeniranje, uključujući jednostavno izvršavanje rutinskih zadataka jednim dodirom, kao i direktno skeniranje u program iPhoto. Korisnici imaju i mogućnost instalacije programa zasnovanog na konceptu podele programskog okruženja (cloud-based) - Evernotekao i da dodaju ScanJOB profil u okviru softvera CaptureOnTouch. To omogućava brzo otpremanje informacija na Internet, gde im se može lako pristupiti sa bilo kog mesta.

Lako arhiviranje

Softver CaptureOnTouch kompanije Canon i ugrađene aplikacije kao što je BizCard Reader korisnicima omogućavaju skeniranje i uvoz vizitkarti direktno u arhivu kontakata; dok aplikacija PageManager omogućava bolje arhiviranje i vraćanje elektronskih datoteka, kao i upravljanje njima.

Veoma kvalitetna obrada slike

Da bi se dobio izvanredan kvalitet slike, P-150M sadrži precizni senzor rezolucije 600 tpi, koji pruža bogat izbor funkcija za obradu slike, kao što su Auto-Colour Detection (automatska detekcija boje), Auto Paper Size (automatsko prepoznavanje veličine papira), Deskew Detection (poravnanje stranice) i Text Orientation Recognition (prepoznavanje orijentacije teksta).

Podrška za više platformi (Windows i Mac)

P-150M se može koristiti sa Windows i Mac operativnim sistemima. Lako upravljanje slikama – zahvaljujući TWAIN upravljačkom programu za Mac koji se dobija u paketu – takođe znači da se ovaj brzi skener za dokumente integriše u razne aplikacije drugih proizvođača za Mac.

Specifikacija proizvoda

OPŠTE INFORMACIJE O PROIZVODU

Tip Stoni skener sa mehanizmom za uvlačenje listova
Senzor uređaja za skeniranje CMOS CIS trolinijski senzor
Optička rezolucija 600 tpi
Svetlosni izvor RGB LED
Strana skeniranja Prednja strana / zadnja strana / obostrano
Brzina skeniranja Stvarna brzina skeniranja može se razlikovati u zavisnosti od konfiguracije sistema i specifikacija računara
(200 tpi, A4, uspravno)¹ Sa 2 USB kabla / AC adapterom
Crno-belo: 15 str/min / 30 slika/min
Sivi tonovi: 15 str/min / 30 slika/min
U boji: 10 str/min / 20 slika/min
(200 tpi, A4, uspravno)¹ sa 1 USB kablom
Crno-belo: 12 str/min / 14 slika/min
Sivi tonovi: 12 str/min / 14 slika/min
U boji: 10 str/min / 10 slika/min
Potrebna energija Samo USB kabl: 5 V DC, 0,5 A USB kabl i napajanje na struju USB kabl: 5 V DC, 2 A Sa opcionalnim AC adapterom: 6 V DC, 0,8 A
Potrošnja energije Skeniranje: 5 W (2 USB kabla), 2,5 W (1 USB kabl)
Režim mirovanja: 1 W Isključeno napajanje: 0,1 W
Operativno okruženje 10 - 32,5oC (50 - 90,5oF), vlažnost: 20 - 80% RV
Ekološka kompatibilnost RoHS i ENERGY STAR

VELIČINA DOKUMENATA

Širina 50,8 - 216 mm
Dužina 70 - 256 mm
Debljina Automatsko uvlačenje: 52 - 128 g/m² (0,06 -015 mm)
(Nije podržano skeniranje kartica sa reljefom / debelih kartica)
Razdvajanje papira Podloga za odvajanje
Kapacitet ubacivača 20 listova (64 g/m2)
Izlazna rezolucija 150 x 150 tpi, 200 x 200 tpi, 300 x 300 tpi, 400 x 400 tpi, 600 x 600 tpi

IZLAZNI REŽIM

Binarni Black and White (Crno-belo), Error diffusion (Difuzija greške), Advanced Text Enhancement II (Napredno poboljšavanje teksta II)
Siva skala 256 nivoa sivih tonova (8-bitno)
Boja 24-bitna boja, automatsko otkrivanje boja
Karakteristike urađaja Deskew (Poravnavanje stranice), Auto Page Size Detection (Automatsko prepoznavanje veličine papira), Double Feed Detection (by Length) (Detekcija duplog uvlačenja po dužini), Skip Blank Page (Preskakanje prazne stranice), Text Orientation Recognition (Prepoznavanje orijentacije teksta), Colour Dropout (RGB) (Izbacivanje boje RGB) / Enhancement (Red) (Poboljšavanje (crvene boje)), Moiré Reduction (Smanjivanje moarea), Edge Enhancement (Poboljšavanje ivica), Preset Gamma Curve (Unapred podešena gama krivulja), Prescan (Prethodno skeniranje), Scan Area Setting (Postavljanje oblasti skeniranja), Prevent Bleed Through (Sprečavanje probijanja boje) / Remove Background (Uklanjanje pozadine), Separate Front & Back Settings (Različite postavke za štampanje naslovne stranice i poleđine), Continuous Scanning (Neprekidno skeniranje)

DIMENZIJE INTERFEJSA

Interfejs High speed USB 2.0
Dimenzije (mm) Sa zatvorenim ležištem: 280 (Š) × 95 (D) × 40 (V) mm
Sa otvorenim ležištem: 280 (Š) × 222,7 (D) × 202,2 (V) mm
Težina približno 970 g
Vezani softver Za MAC OS X²
Upravljački program TWAIN za MAC
CaptureOnTouch, CaptureOnTouch Lite (ugrađen)
PageManager, Presto! BizCard Reader
Za Windows
Upravljački programi ISIS/TWAIN za Windows 2000 / XP PRO / Vista / 7
CaptureOnTouch
Opcija AC adapter za napajanje, meka torbica

POTROŠNI MATERIJAL

Potrošni materijal Podloga za odvajanje, valjak za uvlačenje
Dnevni radni ciklus približno 500 skeniranih dokumenata na dan
Brzina skeniranja ¹ P-150 može postići jednake brzine skeniranja pri rezoluciji od 300 tpi kada skenira crno-belo ili u sivim tonovima
Vezani softver ² Podržava Mac OS X 10.4.11 - 10.6.3 i novije verzije
 • Neke slike su simulirane radi jasnoće reprodukcije. Svi podaci se zasnivaju na standardnim metodama za testiranje kompanije Canon.
 • Ovaj letak i specifikacije proizvoda sačinjene su pre datuma pojavljivanja proizvoda u prodaji.
 • Konačne specifikacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja ™ i ®
 • Imena kompanija i/ili proizvoda predstavljaju trgovačke znakove odgovarajućih proizvođača na njihovim tržištima i/ili zemljama.
 • bvseo_sdk, net_sdk, 2.3.0.0
 • CLOUD, getAggregateRating, 485ms
 • REVIEWS, PRODUCT
 • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
 • bvseo_sdk, net_sdk, 2.3.0.0
 • CLOUD, getReviews, 62ms
 • REVIEWS, PRODUCT
 • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;