Metodologija izračunavanja ukupnih troškova posedovanja

Saznajte kako izračunavamo ukupne troškove posedovanja Canon štampača.

Kalkulator ukupnih troškova posedovanja

Skupan trošak vlasništva (TCO) zasniva se na početnom trošku nabavke hardvera plus troškovima mastila ili tonera tokom fiksnog perioda (pogledajte dole za uslove). Imajte u obzir da dodatni promenljivi troškovi mogu uticati na ukupne troškove vlasništva, uključujući, ali ne ograničavajući se na druge potrošne kapacitete, mastilo i toner svežnjeve, pakovanje mastila i tonera sa visokim prinosom, servisiranje, potrošnju struje i delove zamene.

Skupan trošak vlasništva (TCO) zasniva se na sledećem proračunu: [Average colour CPP x colour print volume - minus bundled ink/ toner pages] plus [Average mono CPP x mono print volume - minus bundled ink/ toner pages] plus [cost of hardware] plus [cost of maintenance cartridge for MAXIFY GX models only].

U poređenju modela u ukupnim troškovima vlasničke (TCO) štednje svrstano je 10 najprodavanijih kolor laserskih štampača i top 10 najprodavanijih inkjet štampača prema IDC EMEA Hardcopy Tracker (Data Q1 2020 – Q3 2020). Prosečna prodajna cena (ASP) štampača u EUR (€) dobijena je od IDC EMEA Hardcopy Tracker (Podaci Q1 2020 – Q3 2020) i cene potrošnog iznosa sa zvaničnih sajtova proizvođača 2. februara 2021. godine 2. februara 2021.

Canon MAXIFY GX7000 serija i Canon MAXIFY GX6000 hardver i potrošni uređaji su uključeni i isključivo u svrhu ovog TCO kalkulatora koristeći preporučenu maloprodajnu cenu ("RRP") koja uključuje PDV.

VAT je uključen, ali imajte na kraju da troškovi dostave nisu uključeni u obračun cena. Cene su podložne promenama zbog tržišnih uslova.

Snaglašavanje otisaka se zasniva na korišćenju podrazumevanih postavki koje se koriste i na Canon štampačima i na štampačima konkurenata. To je u skladu sa uslovima testiranja zaposlenih u ISO/IEC testu prinosa za relevantnu kategoriju.

Skup po stranici izračunat je iz potrošne prodajne cene kao što je navedeno na sajtovima proizvođača podeljenim po objavljenom prinosu proizvođača koji je zvanično obelodanjen u javno dostupnim informacijama. Trošak po stranici se zasniva na simulaciji štampanja Test Patterns navedenih u ISO/IEC24712 za ink jet štampače i ISO/IEC 19798 za colour laser štampač.

Sve specifikacije i podaci o performansama svih proizvođača su skupljeni od javno dostupnih informacija, uključujući, ali ne ograničavajući se na sopstvene brošure i Veb lokacije proizvođača. Canon i konkurenti toner i prinosi mastila uzimaju se od proizvođača objavljene specifikacije.

Za potrebu pravednog poređenja i preciznog izveštavanja o podacima, podaci o potrošnom prinosu uzeti su od najviših standardnih tonera ili potrošnog mastila koji su dostupni u vreme objavljivanja koji je utvrđen prema ISO standardima. Poređenje isključuje kombinovana pakovanja, XL i multipakove. Ovaj podatak je javno dostupan.