Održivost u kompaniji Canon

Transformišemo način na koji poslujemo i svoju proizvodnju, kako bismo stvorili održiviji svet za ljude i za našu planetu.

Takođe smo fokusirani na to da budemo odgovoran partner svojim klijentima, pomažući im da ispune svoje ciljeve održivosti.

Canon Picturing a Sustainable Future
Održivi svet

Smanjena emisija ugljen-dioksida

Cilj nam je da do 2050. godine dostignemo nultu emisiju ugljenika u skladu sa Pariskim sporazumom. To podrazumeva doslednu akciju u čitavom našem poslovanju, od operacija, proizvodnje i transporta do dizajna proizvoda i pakovanja.

Postavili smo kratkoročne ciljeve za 2030. godinu i poslali smo ih organizaciji SBTi (inicijativa Science Based Targets) radi provere transparentnosti i verifikacije.

Kružno poslovanje

Naša ambicija je da postanemo kompanija sa zatvorenim proizvodnim procesom. U kojoj je svaki proizvod i materijal dizajniran, napravljen, ponovo upotrebljen, popravljen i recikliran u zatvorenoj petlji.

Zahvaljujući inovativnoj proizvodnji, koristimo za dizajn otpadni materijal i nastojimo da naši proizvodi i materijali budu u upotrebi duže.

20220331 MK

Obrazovni programi i programi za mlade

Mladi ljudi zaslužuju pravo glasa i moraju učestvovati u oblikovanju budućnosti našeg sveta.

Mlade ljude osnažujemo da podele svoje priče kroz fotografiju u saradnji sa nevladinim organizacijama i uz podršku naših ambasadora kompanije Canon kao partnera za pružanje programa.

Pružanje podrške lokalnim zajednicama

Naše aktivnosti u vezi sa održivošću takođe su usredsređene na inicijative koje će pomoći u stvaranju pozitivnog društvenog i ekološkog uticaja u našim lokalnim zajednicama.

Razgovarajte sa našim timom za održivost

Podelite svoje misli i pitanja sa našim timom za održivost

Partnerstva i programi

Sarađujemo sa našim klijentima, poslovnim partnerima i kolegama iz branše kako bismo im pomogli da pozitivno doprinose borbi protiv klimatskih promena.

 • Mala šuma

  Širom Ujedinjenog Kraljevstva, male parcele zemljišta se pretvaraju u takozvane „male šume“ kao deo projekta koji organizuje Earthwatch Europe, a koji sa ponosom podržava kompanija Canon.

 • Coral Spawning Lab

  Kompanija Coral Spawning Lab zajedno sa međunarodnim partnerima vodi inovativni istraživački projekat o reprodukciji korala kako bi razvila tehnike za stimulisanje koralne reprodukcije. Oni žele da razvijaju ova vodeća svetska naučna istraživanja za ekološku korist u stvarnom svetu. Kroz svoj rad, oni spašavaju ugrožene korale, štite koralne grebene širom sveta i treniraju konzervatore.

Priznanje i nagrade

 • Naše inicijative u vezi sa životnom sredinom prepoznate su od strane međunarodne neprofitne organizacije za zaštitu životne sredine CDP od 2014. na poljima klimatskih promena i bezbednosti vode. U obe kategorije smo navedeni na A- listi organizacije CDP.

  CDP procenjuje velike kompanije širom sveta po pitanju napora na polju borbe protiv klimatskih promena.

 • Većini proizvoda kompanije Canon dodeljena je oznaka ekološke prihvatljivosti Blue Angel od strane nemačke savezne vlade

 • Od 2020. godine, objedinjeni sertifikat ISO 14001 pokriva kompaniju Canon Inc. i 124 kompanije iz grupe u 40 zemalja (593 operativnih lokacija), u regionima širom sveta

Dodatno istražite

 • Article

  Reaching out across Africa with Wild Shots

  Meet Mike Kendrick, the conservationist and educator who has been introducing communities to South African wildlife through photography since 2015.

  08 Aug 2022

 • Slika: simbol nade na Konferenciji Ujedinjenih nacija LDC5

  „Kako možete da imate nadu i prosperitet ako ne vizuelizujete budućnost?“ pita Luiz O’Driskol, koja je nedavno prisustvovala Konferenciji Ujedinjenih nacija o najmanje razvijenim zemljama, održanoj u Dohi.

  01 May 2023

 • Article

  Different lives, same love: teaching the young photojournalists of Jordan

  What happens when you put a Pulitzer Prize winning photojournalist in a room with 30 teenagers who love photography? They bond and they learn.

  10 Nov 2022

 • ARTICLE

  The importance of sustainability and the circular economy

  Discover our approach to sustainability and our commitments to responsible consumption, production and climate action.

  09 Jun 2021

 • Pridružite se razgovoru na našim društvenim kanalima

  OBRATITE NAM SE

  Obratite nam se

  Podelite svoje misli i pitanja sa našim timom za održivost