Održivost u kompaniji Canon

Transformišemo način na koji poslujemo i svoju proizvodnju, kako bismo stvorili održiviji svet za ljude i za našu planetu.

Takođe smo fokusirani na to da budemo odgovoran partner svojim klijentima, pomažući im da ispune svoje ciljeve održivosti.

Canon Picturing a Sustainable Future
Održivi svet

Smanjena emisija ugljen-dioksida

Cilj nam je da do 2050. godine dostignemo nultu emisiju ugljenika u skladu sa Pariskim sporazumom. To podrazumeva doslednu akciju u čitavom našem poslovanju, od operacija, proizvodnje i transporta do dizajna proizvoda i pakovanja.

Postavili smo kratkoročne ciljeve za 2030. godinu i poslali smo ih organizaciji SBTi (inicijativa Science Based Targets) radi provere transparentnosti i verifikacije.

Kružno poslovanje

Naša ambicija je da postanemo kompanija sa zatvorenim proizvodnim procesom. U kojoj je svaki proizvod i materijal dizajniran, napravljen, ponovo upotrebljen, popravljen i recikliran u zatvorenoj petlji.

Zahvaljujući inovativnoj proizvodnji, koristimo za dizajn otpadni materijal i nastojimo da naši proizvodi i materijali budu u upotrebi duže.

20220331 MK

Obrazovni programi i programi za mlade

Mladi ljudi zaslužuju pravo glasa i moraju učestvovati u oblikovanju budućnosti našeg sveta.

Mlade ljude osnažujemo da podele svoje priče kroz fotografiju u saradnji sa nevladinim organizacijama i uz podršku naših ambasadora kompanije Canon kao partnera za pružanje programa.

Pružanje podrške lokalnim zajednicama

Naše aktivnosti u vezi sa održivošću takođe su usredsređene na inicijative koje će pomoći u stvaranju pozitivnog društvenog i ekološkog uticaja u našim lokalnim zajednicama.

Razgovarajte sa našim timom za održivost

Podelite svoje misli i pitanja sa našim timom za održivost

Partnerstva i programi

Sarađujemo sa našim klijentima, poslovnim partnerima i kolegama iz branše kako bismo im pomogli da pozitivno doprinose borbi protiv klimatskih promena.

 • Mala šuma

  Širom Ujedinjenog Kraljevstva, male parcele zemljišta se pretvaraju u takozvane „male šume“ kao deo projekta koji organizuje Earthwatch Europe, a koji sa ponosom podržava kompanija Canon.

 • Coral Spawning Lab

  Kompanija Coral Spawning Lab zajedno sa međunarodnim partnerima vodi inovativni istraživački projekat o reprodukciji korala kako bi razvila tehnike za stimulisanje koralne reprodukcije. Oni žele da razvijaju ova vodeća svetska naučna istraživanja za ekološku korist u stvarnom svetu. Kroz svoj rad, oni spašavaju ugrožene korale, štite koralne grebene širom sveta i treniraju konzervatore.

Priznanje na listi CDP A

 • Kompanija Canon je za 2023. dobila ocenu A za klimatske promene od strane organizacije CDP, što je treći put da se nalazimo na njihovoj A listi najvišeg ranga i svrstava nas među 2% najboljih kompanija koje su ocenjuju u ovoj kategoriji.

  CDP je međunarodna ekološka neprofitna organizacija koja procenjuje velike kompanije i organizacije širom sveta za napore koje ulažu u rešavanje problema u vezi sa životnom sredinom.

 • Većini proizvoda kompanije Canon dodeljena je oznaka ekološke prihvatljivosti Blue Angel od strane nemačke savezne vlade

 • Od 2020. godine, objedinjeni sertifikat ISO 14001 pokriva kompaniju Canon Inc. i 124 kompanije iz grupe u 40 zemalja (593 operativnih lokacija), u regionima širom sveta

Dodatno istražite

Pridružite se razgovoru na našim društvenim kanalima

OBRATITE NAM SE

Obratite nam se

Podelite svoje misli i pitanja sa našim timom za održivost