Falsifikovane baterije

Upozorenja koja se odnose na falsifikovane litijum-jonske baterije i punjače.

Ovo upozorenje se odnosi na sledeće grupe proizvoda kompanije Canon:

  • Kompaktni digitalni fotoaparati
  • Digitalni SLR fotoaparati
  • Digitalni kamkorderi

Nedavno je potvrđeno da su se na tržištu pojavile falsifikovane litijum-jonske baterije i punjači za kompaktne digitalne fotoaparate, digitalne SLR fotoaparate i digitalne kamkordere kompanije Canon, a naročito na Internet stranicama za aukcije.

U mnogim slučajevima, falsifikovani proizvodi nemaju bezbednosne funkcije u skladu sa ustanovljenim standardima kvaliteta. Kao rezultat toga, mogu da budu uzročnik raznih problema u slučaju upotrebe:

  • Oštećenja proizvoda
  • Stvaranja velike količine toplote 
  • Proboj i curenje, eksplozija ili požar 
  • Povrede korisnika u vidu opekotina ili krvarenja

Kako bi se osigurala bezbednost, kompanija Canon moli korisnike svojih proizvoda da ne koriste i da greškom ne kupuju falsifikovane proizvode u prodavnicama ili onlajn.

Imajte u vidu da kompanija Canon neće snositi nikakvu odgovornost za kvarove ili nezgode nastale usled upotrebe neoriginalnih litijum-jonskih baterija i punjača kompanije Canon, što obuhvata falsifikovane proizvode.

Kompanija Canon zaista ceni stalno poverenje koje ukazujete originalnim Canon proizvodima.

Primer falsifikata
(Naziv originalnog proizvoda: baterija BP-511)Kako ću znati da je u pitanju originalni proizvod?
Na isti način na koji je to prethodno pomenuto, možete lako saznati da li je baterija originalna tako što ćete proveriti unikatan hologram na pakovanju Canon originalnih baterija. Hologram treba da pokaže reč 'Canon' koja se prostire horizontalno u trakama. Takođe je prikazana spirala između ovih traka, preko koje je naštampana reč 'Genuine.' U dodatku, boja holograma se menja od zlatne do zelenkaste nijanse gledano s prednje strane i u horizontalnm položaju. Ako ne postoji ovakva promena boje onda je hologram falsifikovan. Vodite računa da uvek proverite hologram.


Za više informacija o falsifikovanim baterijama, molimo pogledajte  Asocijacija za kamere i grafičke proizvode (CIPA) “Napomena koja se tiče falsifikovanih baterija” na http://www.cipa.jp/battery/index_e.html