Falsifikati

Falsifikovani proizvodi kompanije Canon teže se uočavaju (i verovatno su opasniji) nego što mislite. Falsifikovani ili „lažni“ proizvodi kompanije Canon mogu da izgledaju skoro identično originalnim Canon proizvodima, ali to nisu. Proizvodi kompanije Canon koji se obično falsifikuju uključuju kartridže sa tonerom i mastilom, baterije i punjače i dodatnu opremu za fotoaparate.

Proizvodnja, uvoz i prodaja falsifikovanih proizvoda predstavljaju kriminalne aktivnosti. Kompanija Canon sarađuje sa policijom, carinom, organizacijama i nadležnim institucijama za borbu protiv falsifikovanja širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA), sa ciljem sprečavanja trgovine falsifikovanim Canon proizvodima.

Counterfeit

Opasnosti korišćenja falsifikovanih proizvoda kompanije Canon

Bezbednost
Falsifikovani proizvodi kompanije Canon nisu proizvedeni niti testirani u skladu sa strogim standardima kvaliteta kao originalni proizvodi kompanije Canon i mogu da izazovu povrede ili oštećenja proizvoda. Na primer, falsifikovane baterije mogu da generišu prekomernu količinu toplote, da iscure ili eksplodiraju tokom upotrebe, što može da izazove ozbiljne telesne povrede ili nepopravljiva oštećenja na proizvodu.

Kvalitet
Falsifikovani kartridži kompanije Canon sa mastilom ili tonerom mogu da cure, blokiraju glavu za štampanje ili da dovedu do zamućivanja ili izdvajanja boja. Falsifikovani kartridži takođe pružaju značajno manji kapacitet štampe od originalnih proizvoda. Raspon kapaciteta falsifikovanih kartridža koje je testirala kompanija Canon je od 28% do 69%, u poređenju sa originalnim Canon kartridžima.

Zaštita životne sredine
Originalni proizvodi kompanije Canon usklađeni su sa međunarodnim i evropskim zakonima, uključujući WEEE, direktivu RoHS i propis REACH. Falsifikovani proizvodi verovatno neće biti usklađeni sa tim zakonima, pa predstavljaju povećan rizik po životnu sredinu.

Kako identifikovati falsifikovane proizvode

Često falsifikovani proizvodi kompanije Canon uključuju kartridže sa mastilom, boce sa mastilom, tonere za mašine za kopiranje i dodatnu opremu za fotoaparate, kao što su baterije, punjači, poklopci za objektive, daljinski upravljači i torbice.

Jedinstveni hologram kompanije Canon nalazi se na pakovanju svih originalnih Canon kartridža sa mastilom1, boca sa mastilom, tonera za mašine za kopiranje i baterija.

Hologram ima jedinstvenu karakteristiku menjanja boje, koja može da ima izgled zlatnog ili crveno-zlatnog preliva kada se gleda spreda, a kada se nagne u horizontalni položaj dobija tamnozelenu boju koja se preliva. Ako je hologram falsifikovan, obično ne dolazi do tog menjanja u tamnozelenu boju koja se preliva.

Karakteristike na koje bi trebalo da obratite pažnju kod falsifikovanih proizvoda

- Falsifikovani hologrami često su postavljeni na neuredan način i izgledaju oštećeno, zamućeno i kao da su pogrešne boje ili veličine.
- Canon logotipi na falsifikovanom pakovanju mogu da budu pogrešne boje, fonta ili veličine.
- Pakovanje može da izgleda kao da je ponovo zapečaćeno, ponovo korišćeno ili da je neovlašćeno menjano.
- Na pakovanju može da bude pravopisnih grešaka ili da nedostaju znakovi interpunkcije.
- Obratite pažnju na prodavce koji nude neuobičajeno niske cene.
- Budite pažljivi prilikom kupovine sa stranica za internet aukcije. Nisu svi proizvodi kupljeni onlajn falsifikovani, ali falsifikatori obično koriste internet za prodaju falsifikata zbog brzine, anonimnosti i globalnog dosega, pa budite oprezni prilikom kupovine onlajn.

Kako da postupite ako mislite da ste kupili falsifikovani proizvod

Ako imate sumnju u vezi sa autentičnošću proizvoda kompanije Canon koju ste kupili, nemojte da ga koristite, već se obratite ovlašćenom distributeru kompanije Canon ili nama na ipr.info@canon-europe.com
Nažalost, ne možemo da zamenimo falsifikovane Canon proizvode, ali možemo da potvrdimo da li je proizvod originalni, kao i da izdamo pisanu potvrdu o autentičnosti proizvoda. 
Da biste bili sigurni da kupujete isključivo originalne proizvode kompanije Canon, posetite našu stranicu Gde kupiti za sveobuhvatnu listu ovlašćenih prodavaca proizvoda kompanije Canon.

Možda će vas takođe interesovati

  1. Evropsko plastično pakovanje za inkdžet štampače ili plastična višestruka pakovanja možda neće imati jedinstveni hologram.