KREATIVNO ŠTAMPANJE I PRAVLJENJE SPOMENARA

Kreirajte sopstveni personalizovani porodični foto-album

Pratite naš postupni vodič i napravite foto-album pun dragocenih uspomena.
Canon PIXMA štampač na stolu sa makazama, srebrnom trakom i slikama koje ga okružuju.

Održavanje odnosa nikada nije bilo važnije. U vreme kada smo sve više udaljeni od porodice i prijatelja, ključ je u vrednovanju svakog trenutka koji se deli sa voljenim osobama. Porodični album nekada je bio prisutan u svakom domu i zaslužuje da bude oživljen. Umesto da ga kupite, zašto ne biste odvojili vreme za kreiranje personalizovane kolekcije uspomena koje zaista odražavaju ono što ste vi kao porodica?

Pravljenje spomenara je savršen kreativni „ventil“ za pravljenje i prilagođavanje foto-albuma dekorativnim vizuelnim elementima. Uz pomoć mnoštva predložaka dostupnih u aplikaciji Creative Park i na veb stranici i zahvaljujući pametnim tehnologijama ugrađenim u asortiman PIXMA bežičnih štampača kompanije Canon i intuitivnim funkcijama aplikacije SELPHY Photo Layout koja funkcioniše sa SELPHY asortimanom kompanije Canon, možete da napravite svoj kreativni studio.

Pogledajte ovo uputstvo da biste dobili postupni vodič za kreiranje sopstvenog prilagođenog foto-albuma.

Canon PIXMA štampač i SELPHY QX10 na stolu sa odštampanim fotografijama i materijalom za pravljenje rukotvorina.

Pripremite sve što vam je potrebno za ovaj zadatak i učinite ga zabavnom porodičnom aktivnošću.

1. Odaberite dekorativne elemente

Slika devojčice i dečaka na plaži sa bakom i bakom. Ispod i pored nje su različiti papiri sa različitom teksturom i ručno izrađeni cvet, sve u nijansama roze.

Na veb stranici ili u aplikaciji Creative Park birajte među desetinama ukrasa za spomenar da biste svoj album učinili posebnim.

Veb stranica Creative Park pruža širok asortiman dizajnerskih elemenata koje možete da koristite za spomenar, uključujući šablone za isecanje, komplete za spomenar, originalne ramove za slike i još toga.

Takođe možete da preuzmete intuitivnu aplikaciju Creative Park sa portala App Store ili Google Play. Treba vam samo Canon ID i podržani Canon štampač. Šabloni koji su dostupni u aplikaciji organizovani su u različite kategorije. Dizajn ove aplikacije prilagođen korisniku omogućava vam da brzo pronađete željeni odeljak.

Upotrebili smo četiri papira sa teksturom za unutrašnjost albuma, ali tu je i veliki izbor u usluzi Creative Park. Dodajte 3D efekat sa cvećem ili pronađite drugu nalepnicu koja odgovara temi stranice i odštampajte je pomoću PIXMA štampača. Preporučujemo mat foto-papir za sve dekorativne delove albuma.

2. Kreiranje unutrašnjih stranica

SELPHY Square QX10 štampa sliku porodice na biciklima. Na stolu se nalazi više listova papira sa šarenim teksturama i fotografija različitih veličina iste porodice.

Pustite mašti na volju uz Creative Park i aplikaciju SELPHY Photo Layout i odaberite fotografije i elemente dizajna da biste kreirali sopstveni personalizovani album.

Odštampajte fotografije različitih veličina kako biste u album uneli različitost. Canon foto-papir za PIXMA štampače dostupan je u različitim veličinama i sa različitim opcijama završne obrade. Ako odlučite da štampate na SELPHY štampaču, koristite aplikaciju SELPHY Photo Layout i kreirajte kolaže od fotografija različitih razmera.

Naše fotografije su odštampane pomoću štampača Canon SELPHY Square QX10 i SELPHY CP1300. Možete da dodate kreativne elemente slikama, kao što su pečati, filteri, ivice, tekst i preklapanja, pomoću aplikacije SELPHY Photo Layout. Pored toga, samolepljiva poleđina na otiscima sa štampača SELPHY Square QX10 olakšava njihovo lepljenje u spomenar bez nereda.

Nakon što odštampate sve, samo isecite i zalepite različite elemente, slojevito ih postavite u skladu sa uputstvima šablona ili prema svojem dizajnu.

3. Pravljenje korica albuma

Stranica foto albuma za spomenar u roze boji i korice u zelenoj boji, sa fotografijama i dekoracijama.

Dodajte okvire i pečate u aplikaciji SELPHY Photo Layout i štampajte fotografije na štampaču Canon SELPHY CP1300 ili SELPHY Square QX10.

Sada smo u delu vodiča „uradi sam“: kreiranje korica za ručno napravljeni album.

Izabrali smo šablon „Beginner's Kit (Family)“ na veb stranici Creative Park i odštampali ga pomoću štampača serije Canon PIXMA TS5350a. Koristili smo fleksibilni karton (npr. kutiju od pahuljica) i čvrsti karton (npr. kutiju za cipele, kutija za paket) da bismo napravili osnovu korica albuma pomoću noža za rukotvorine i lepka / lepljive trake.

Možete da koristite mnoge stvari koje imate u kući, kao što su žica i traka ili nešto što odgovara temi albuma, da biste kreirali dekorativne elemente. Složite ih i zalepite na papir sa teksturom da biste dovršili kreaciju.

4. Kreirajte personalizovani foto-album

Roze stranice albuma sa lepkom na njima.

Možete da kreirate mnogo manjih albuma, od kojih svaki ima drugačiju temu.

Sve što još treba da uradite je da sklopite sve stranice sa koricama kako biste kreirali sopstveni album. Ne može biti lakše! Jednostavno savijte preklop duž svake stranice i zalepite ga na unutrašnji hrbat korica što je dalje moguće levo.

Sada možete da pregledate dragocene uspomene ili da album poklonite članovima porodice ili prijateljima za specijalne prilike. To je savršen poklon za Dan majki, Dan baka i deka ili rođendan.

Ako želite da unapredite veštine u vezi sa porodičnim fotografijama, pogledajte savete Canon ambasadora Helen Bartlet.

Da biste dobili dodatnu inspiraciju, pogledajte našu Pinterest stranicu i podelite svoje kreacije sa nama pomoću heš oznake #MadeWithPixma.


Napisali Kler Kaleta i Agi Vojcik

Srodni proizvodi

 • Kućni štampači

  Serija PIXMA TS5350a

  Pokažite svoje dizajnersko umeće uz svestranu podršku za medije, kul kreativne aplikacije i veoma jednostavno povezivanje sa smartfonima na seriji PIXMA TS5350a
 • Kućni štampači

  SELPHY SQUARE QX10

  Sačuvajte specijalne uspomene u obliku prelepih otisaka koje možete da pravite bilo gde, bežično.
 • Kućni štampači

  SELPHY CP1500

  Uz ovaj kompaktan foto-štampač za samo par sekundi možete da napravite živopisne i veoma dugotrajne otiske.
 • Kućni štampači

  SELPHY CP1300

  Elegantan i prenosiv, za bežično štampanje prelepih otisaka i fotografija za dokumenta sa kompatibilnih pametnih uređaja i fotoaparata.
 • Inkdžet štampači

  Matte Photo Paper MP-101

  Mat foto-papir daje fotografije, grafiku i tekst visokog kvaliteta sa mat završnom obradom. Pogodan je i za kreativnije namene, kao što je kreiranje čestitki, prikaza i rukotvorina od papira.
 • Srodni članci

 • ŠTAMPANJE

  Najbolji štampači za pravljenje rukotvorina

  Od porodičnih projekata do profesionalne završne obrade, kompanija Canon ima savršen štampač za vas.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Moja prva godina odštampana

  Portretni fotograf Džemela Ukaegbu deli najbolje savete za snimanje i čuvanje uspomena iz bebine prve godine.

 • OSNOVE

  Fotografije za štampanje

  Sedam najbitnijih saveta za snimanje uspomena koje ćete sačuvati odštampane.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Kreirajte sopstvenu knjigu priča

  Pustite mašti na volju u ručno napravljenoj knjizi priča pomoću štampača Canon SELPHY CP1500.