ČLANAK

Zaboravite na eksternalizovanje dizajniranja: Kreirajte postere, banere i flajere za svoje preduzeće u ova 4 jednostavna koraka

Imate Canon štampač? Počnite da kreirate već danas u softveru PosterArtist, besplatnom i jednostavnom softveru za dizajn

Bez obzira na to da li je u pitanju sjajna maloprodajna brošura, flajeri za otvaranje restorana ili informativni poster pružaoca usluga zdravstvene zaštite, štampanje igra ogromnu ulogu u strategijama komunikacije za mnoge industrije. U stvari, nedavna istraživanja ukazuju na to da maloprodaja, proizvodnja, zdravstvena zaštita i javni sektor troše 50% budžeta za komunikaciju na štampanje1, a da ni druge branše ne zaostaju puno.

Međutim, kreiranje štampanih marketinških materijala visoke upečatljivosti može da bude skupo, naročito kada 95% kompanija eksternalizuje marketinške potrebe štampe specijalizovanim dobavljačima usluga. Obično je to zato što traže profesionalni kvalitet i nemaju interne resurse potrebne za njegovo obezbeđivanje.

Ne treba razmišljati samo o finalnom odštampanom materijalu; bez kompetentnog internog dizajnerskog tima, preduzeća se često odlučuju da eksternalizuju kompletan proces, od dizajniranja do proizvodnje. Iako eksternalizovanje može da pruži ekonomiju obima, organizacije koje samo žele brzo da kreiraju ad-hoc materijale mogu da iskuse frustraciju u pogledu vremena i troškova proizvodnje.

Pošto su budžeti za marketing manji nego ikada pre, organizacije su pod pritiskom da smanje troškove, ali zahvaljujući novim rešenjima na tržištu, kao što je PosterArtist, preduzeća neće morati da prave kompromise po pitanju štampanja. Organizacije sa Canon uređajem sada će imati bolje alatke za dizajniranje i kreiranje marketinških materijala u okviru preduzeća, u slučajevima kada eksternalizovanje nije isplativo.

Šta je PosterArtist?

PosterArtist je veb alatka za dizajn i štampanje kompanije Canon koja svima omogućava da lako dizajniraju marketinške materijale, za samo nekoliko minuta. Dizajnirana je tako da svakom korisniku, sa veštinama dizajniranja ili bez njih, omogući da brzo kreiraju materijale prema visokom standardu.

Ako ste profesionalac koji ima malo vremena, ovaj softver vam omogućava da kreirate materijale od početka, ali uz resurse koji će vam omogućiti da uštedite vreme i da oživite ideju. Besplatan pristup raznim bibliotekama fotografija, uključujući Pixabay, Unsplash i Pexels, znači da možete da pronađete slike koje najbolje promovišu vaše preduzeće. Uz to, možete da prilagodite fontove, boje i teksture kako biste istakli stil svog brenda i privukli pažnju klijenata.

Ne vide svi sebe kao dizajnera niti imaju viziju onoga što žele da postignu. Zbog toga PosterArtist takođe nudi stotine unapred dizajniranih predložaka koje možete da birate, organizovane po branšama, kako bi vam pomogao da pronađete najpogodnije unapred napravljene opcije. Predloške je moguće jednostavno prilagoditi u skladu sa vašim načinom primene.

Postupak kreiranja postera

Korak 1: Izaberite predložak ili kreirajte od početka

PosterArtist je softver zasnovan na vebu, što znači da nema potrebe za instalacijom, samo posetite veb stranicu i pokrenite softver. Podesite lozinku da biste kreirali nalog i započeli.

Dočekaće vas početni ekran, sa ikonama koje predstavljaju mnoge različite načine primene koje možete da birate, kao što su poster, baner, meni, kalendar i flajer. Izaberite stavku koju želite da kreirate. Zatim možete dodatno da zađete u poslovne oblasti, kao što su maloprodaja, hrana i piće, škola i obrazovanje, kao i teme poput događaja. Na trećem nivou ćete pronaći sličice unapred učitanih predložaka koje možete da birate.

PosterArtist article 1

Izaberite postojeći predložak među mnoštvom opcija ili idite na početni ekran i izaberite „Create New“ (Kreiraj novo).

Korak 2: Prilagođavanje pozadine, fontova i boja

Ako ste izabrali unapred definisani predložak, sada ćete moći da uredite pojedinačne elemente dizajna. Počnite tako što ćete razmotriti pozadinu. Opcije predložaka će vam pružiti podrazumevanu pozadinu, ali možete da promenite boju ili da je uklonite ako želite. Takođe možete da upotrebite alatku Shapes (Oblici) da biste ubacili oblike po svom izboru – proširite ih, rasporedite i obojite na predlošku ili praznom platnu, kako biste kreirali pozadinu.

Zatim razmislite o tekstu. Izmenite tekst predloška tako da odgovara vašim potrebama ili ubacite svoje ključne fraze i informacije koje želite da prenesete ako počinjete od nule. Zatim uredite font, težinu, položaj i boju teksta.

Želite da dodate luksuzni efekat? Odaberite funkciju Gold/Silver Texture (Zlatna/srebrna tekstura) da biste postigli efekat metalik pozadine sa teksturom na okvirima za tekst i logotipima.

Ako vam je potrebna pomoć prilikom raspoređivanja sopstvenog izbora teksta i slika, možete da koristite pametnu funkciju Auto Design (Automatski dizajn). Samo izaberite kategoriju postera, odaberite slike i unesite naslove, a softver će vam ponuditi korisne ideje o tome kako da unapredite dizajn.

PosterArtist article image 3

PosterArtist je dizajniran tako da bude kompatibilan sa svim štampačima kompanije Canon. To znači da možete da iskoristite specifične funkcije svog uređaja, na primer, dodavanjem fluorescentno ružičastih spot boja sa serijom imagePROGRAF GP.

PosterArtist article image 5

Korak 3: Biranje slika

Ako koristite unapred učitan predložak, neke slike će već biti uključene, ali ih je moguće jednostavno zameniti. Možete direktno da uvozite slike, što vam omogućava da otpremate slike koje ste sami snimili. Ako ste već sačuvali slike i logotipe, videćete ih u oblasti File (Datoteka), spremne za dodavanje u dizajn.

Pored toga, možete da pristupite bankama slika kako biste pregledali hiljade potencijalnih slika i fotografija koje mogu da se uklope u vaš dizajn. Sve slike mogu da se uređuju; možete da promenite veličinu, položaj, razmeru i da dodate efekte, kao što su paralelne senke ili kadrovi.

PosterArtist article image 6

Korak 4: Štampanje

PosterArtist je kompatibilan sa štampačima iz svih serija kompanije Canon, pa bez obzira na to da li koristite PIXMA štampač kod kuće, imageRUNNER ADVANCE ili i-SENSYS u kancelariji ili imagePRESS / imagePROGRAF u profesionalnoj štampariji, možete da budete sigurni da će otisak biti usklađen sa onim što vidite na ekranu računara. Samo kliknite na dugme Proceed to Print (Nastavi na štampanje) i posmatrajte kako dizajn oživljava.

Želite dodatnu podršku za korišćenje softvera PosterArtist? Pogledajte video „korak-po-korak“ ovde.

Zatražite informacije

  1. Canon izveštaj o uvidima, „Kreiranje vrednosti za klijente“, 2020.