Ažuriranje firmvera v1.21 za Canon EOS R3

Dodajte nove funkcije i unapređene performanse svom EOS R3 i podignite kreativnost na novi nivo. Ažuriranje firmvera v1.21 dostupno je za besplatno preuzimanje i lako se instalira za samo nekoliko minuta. [preuzmite ovde]

Uzastopno snimanje brzinom do 195 kadrova u sekundi u punoj rezoluciji

Firmver v1.21 dodaje prilagođeni brzi režim koji omogućava da se brzina uzastopnog snimanja proširi preko 30 kadrova u sekundi – sve do munjevitih 195 kadrova u sekundi. 1 To je savršeno za otkrivanje skrivenih detalja kod subjekata koji se brzo kreću, koji bi inače bilo nevidljivi u konvencionalnom vremenskom okviru.

Brzina smenjivanja kadrova može da se podesi u koracima između 30 i 195 kadrova u sekundi, a broj kadrova snimljenih u jednom rafalu između 2 i 50, pomoću menija fotoaparata. Na ovaj način možete da snimate JPEG, HEIF i RAW datoteke pune rezolucije, što vam pruža potrebnu fleksibilnost, bez obzira na način na koji radite.

EOS R3

240p Full HD video zapisi

Pored zadivljujućih 4K i 6K opcija koje pruža EOS R3, firmver v1.21 donosi Full HD snimanje pri izuzetno velikoj brzini smenjivanja kadrova od 240p – idealno za svilenkaste glatke efekte usporenog snimanja koji otkrivaju precizne detalje sa subjektima koji se brzo kreću.

240p Full HD video

Pravljenje kompozicija sa dubinom u fotoaparatu

Kada je dubina polja mala, EOS R3 može automatski da menja fokus od blizu do daleko tokom snimanja sekvence slika. Kada se ti kadrovi spoje, rezultat je savršena dubina polja za scenu.

Sa ažuriranjem na firmver v1.21, ta sekvenca slika sada može da se spoji u fotoaparatu, čime se dobija savršen rezultat koji je spreman za korišćenje. Ovu funkciju takođe možete da koristite kako biste na lokaciji pregledali ono što je moguće kasnije postići tokom postprodukcije, što vam omogućava da budete sigurni da imate ono što vam je potrebno.

Pravljenje kompozicija sa dubinom odlično je za snimanje izbliza ili makro, gde je dubina polja ograničena. Takođe omogućava fotografima da skrate vreme koje provode u postprodukciji slika sa više kadrova i omogućava im da brzo postignu rezultat u fotoaparatu.

In-camera depth compositing

OBRADA RAW datoteka u informatičkom oblaku

Ako želite vrhunski kvalitet slike, ažuriranje firmvera v1.21 omogućava otpremanje RAW datoteka u informatički oblak image.canon radi obrade.

Odatle mogu da se pretvore u HEIF ili JPEG datoteke u informatičkom oblaku koristeći algoritme za deinterlejsovanje sa temeljnim učenjem i redukovanje šuma pri visokim ISO osetljivostima. Rezultati su zadivljujući, uz manje artefakata u oblastima sa detaljima i manje šuma pri snimanju sa visokom ISO osetljivošću.

RAW file processing in the cloud

Profesionalno snimanje video zapisa sa ubrzanim protokom vremena

EOS R3 je odlična opcija za sekvence sa ubrzanim protokom vremena: podesite fotoaparat tako da snima slike u intervalima od dve sekunde do 99 sati 59 min 59 sekundi, do 3.600 kadrova. Na kraju sekvence, slike se kombinuju radi kreiranja HD filma bez potrebe za dodatnim softverom. Možete i sa pouzdanošću da podesite: u slučaju prekida napajanja ili iscrpljenosti baterije, fotoaparat će nastaviti tamo gde je stao kada se napajanje ponovo uspostavi, bez potrebe za ponovnim podešavanjem svih postavki za ubrzani protok vremena.

Približite se pomoću jednog dugmeta

Nakon povratnih informacija od profesionalaca koji snimaju pomoću fotoaparata EOS R3, dodali smo opciju za digitalno isecanje od 1,6x ili dodeljivanje razmere 1:1, 4:3 i 16:9 jednoj od prilagodljivih kontrola fotoaparata. Omogućava vam da pravite krupnije planove udaljenih subjekata bez skalanjanja fotoaparata sa oka – idealno rešenje kada ste pod pritiskom i želite da dobijete savršen rezultat u fotoaparatu koji brzo možete da pošaljete agenciji.

Get close at the touch of a button
  1. AE i AF praćenje nisu dostupni u režimu brzog uzastopnog snimanja. Maksimalni broj snimljenih kadrova može da se podesi do 50