SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Pet razloga zašto je PIXMA TR150 idealan za štampanje u pokretu

Radite izvan kuće ili kancelarije? Posedovanje štampača koji možete da koristite bilo gde daje vam profesionalnu prednost, a može i da vam pomogne da pronađete nove klijente.
Dva građevinska radnika štampaju dokumente na štampaču Canon PIXMA TR150. Narandžasti šlem je pored njih na stolu.

Važno je da iskoristite svaku priliku kada radite u pokretu. Ako umesto obećanja o slanju e-poruke, potencijalnom klijentu ostavite odštampanu ponudu ili čak ugovor za potpisivanje – to je odličan način da doprinesete proširivanju poslovanja.

A mogućnost štampanja na licu mesta može da bude korisna u raznim situacijama. Lični treneri i fizioterapeuti mogu da ostavljaju liste vežbi i dijagrame kako bi znali da će im klijenti pravilno vežbati dok nema nikoga da im pomogne. Nastavnici mogu da pomognu učenicima da prate gradivo uz jasne planove nastave, listove sa napomenama i beleške nakon revizije.

Kompaktni i prenosivi, PIXMA TR150 i PIXMA TR150 sa baterijom predstavljaju odličan izbor štampača za sve one koji žele da štampaju kada nisu kod kuće ili u kancelariji. Evo pet razloga zašto može da vam pomogne da efikasnije vodite poslovanje.

1. Odlična prenosivost

Muškarac vozi automobil sa PIXMA TR150 na suvozačevom sedištu.

Mogućnost štampanja u pokretu čini Canon PIXMA TR150 idealnim za osobe koje rade izvan kuće ili kancelarije.

Muškarac u reflektivnoj jakni nosi PIXMA TR150 pod rukom.

Canon PIXMA TR150 je dovoljno mali i lagan da možete da ga nosite sa sobom.

PIXMA TR150 je idealan ako vam je potreban mali štampač koji će stati na već natrpan sto, odnosno ako radite iz udaljenih kancelarija ili posećujete klijente i preduzeća sa pristupom strujnoj mreži. Možete da ga ubacite u torbu i nosite sa sobom, da ga zaključate u fioku ili da koristite kompatibilnu zaštitu od krađe da biste ga zaštitili. Ako redovno radite na otvorenom ili vam automobil ili lokalni kafić služi kao kancelarija, PIXMA TR150 sa baterijom dolazi sa baterijom koja se lako postavlja i omogućava štampanje do 330 stranica kada je potpuno napunjena1.

Kada povežete bateriju na glavnu jedinicu, potrebno je 2 sata i 20 minuta da se napuni pomoću AC adaptera. Bateriju takođe možete da punite pomoću prenosivog punjača ili strujne utičnice u automobilu, pomoću priloženog USB-C kabla. Obratite pažnju na LED indikator napunjenosti i nikada vam se neće dogoditi da ne možete da štampate.

2. Lako povezivanje

A man in a high-vis jacket prints out documents from his smartphone on a Canon PIXMA TR150 printer.
Žena koja radi od kuće štampa na štampaču Canon PIXMA TR150 sa smartfona.

Funkcije bežičnog štampanja omogućavaju vam da štampate iz galerije fotografija na smartfonu. Možete čak i da koristite Wireless Direct da biste štampali bez Wi-Fi veze.

PIXMA TR150 i PIXMA TR150 sa baterijom imaju bežičnu vezu i kompatibilnost sa AirPrint (iOS), Mopria (Android) i Windows Mobile, za štampanje bez aplikacije, direktno iz operativnog sistema pametnog uređaja. Oba štampača takođe možete da kontrolišete pomoću smartfona i besplatne aplikacije Canon PRINT, koja vam omogućava da štampate dokumente i fotografije sačuvane na uređaju ili u uslugama informatičkog oblaka, uključujući Google Drive, Dropbox, OneDrive i Google Classroom, uz PIXMA Cloud Link. Aplikacija Canon PRINT vam takođe omogućava da snimate skenirane dokumente pomoću kamere smartfona. Samo izaberite funkciju Smartphone Copy da biste brzo i lako pravili kopije, nakon čega možete da odštampate, sačuvate ili da direktno pošaljete e-poštom sa smartfona.

Oba štampača podržavaju Wi-Fi opsege od 2,4 GHz i 5 GHz2, pa možete da se prebacujete na manje opterećene Wi-Fi mreže radi stabilnije veze. Pored toga, ako ste na mestu gde nema rutera ili praktičnog Wi-Fi signala, možete da iskoristite Wireless Direct da biste bežično štampali direktno sa telefona, tableta ili laptopa. To znači da slobodno možete da idete gde god vas posao odvede i da zadržite mogućnost pravljenja otisaka potrebnih za obavljanje posla i održavanje zadovoljstva klijenata (ili šefa).

3. Podrška za specijalizovane papire

Muškarac sedi u kafiću sa laptopom i štampa dokumente na štampaču Canon PIXMA TR150.

Canon PIXMA TR150 je možda mali, ali može da primi do 50 listova običnog papira i podržava asortiman različitih tipova papira.

Uz kapacitet za 50 listova običnog papira, neće biti potrebe da dopunjavate PIXMA TR150 previše često tokom radnog dana. To su odlične vesti ako je potrebno da odštampate gomilu upitnika, testove za ceo razred ili brdo dugačkih ugovora.

Oba štampača su takođe kompatibilna sa kovertama i specijalizovanim papirom, uključujući Canon papir za štampanje visoke rezolucije, mat foto-papir, dvostrani mat papir i magnetni foto-papir. Ta svestranost vam omogućava da izaberete papir u skladu sa svojim potrebama i da štampate adrese direktno na koverte, kako bi sva vaša komunikacija izgledala profesionalno. Možete čak i da odštampate magnete za frižider sa svojim logotipom i brojem telefona, kako biste ih delili klijentima. Ako ste nastavnik, možete da kreirate prilagođenu zlatnu zvezdu za najbolje učenike.

4. Prilagođeni šabloni

A Canon PIXMA TR150 printer on a table next to a man with a laptop.
Muškarac sa laptopom štampa dokumente na štampaču Canon PIXMA TR150.

Ako često štampate iste obrasce, možete da sačuvate do pet šablona na PIXMA TR150 i PIXMA TR150 sa baterijom.

Da li ste u situaciji da redovno štampate iste dokumente? PIXMA TR150 i PIXMA TR150 sa baterijom omogućavaju čuvanje do pet šablona koje trenutno možete da odštampate, čime štedite vreme koje biste utrošili na pronalaženje dokumenata na laptopu, smartfonu ili tabletu. Obrasce, ugovore, upitnike ili brošure možete da čuvate na štampaču pomoću upravljačkog programa Windows3, kako bi bili spremni za brzo štampanje putem OLED ekrana od 1,44 inča na štampaču.

5. Jasni, dugotrajni otisci

Muškarac sedi za stolom i drži tablet na kojem je brošura za odmor. Raznobojni otisak izlazi iz štampača Canon PIXMA TR150 koji je pored njega na stolu.

Pravite oštre otiske sa vrhunskim kvalitetom u tamnijim oblastima. Hibridno mastilo i namensko pigmentno crno mastilo daju oštar tekst, dok mastila u boji daju živopisne otiske.

Ova dva štampača koriste hibridni sistem mastila koji kombinuje crno pigmentno mastilo sa kartridžom sa 4 mastila u odvojenim bojama. To znači da ćete dobiti oštar tekst za važne dokumente, a fotografije i dijagrami će izgledati bogato i živopisno. Tehnologija ChromaLife100 kompanije Canon omogućava vam da budete sigurni da će odštampane fotografije trajati ceo život4.

Da bi stvari bile jednostavne, ovi štampači koriste dva kartridža, jedan za crno pigmentno mastilo i drugi za mastila u boji. Tu je i lako dostupni indikator nivoa mastila na ekranu, kako biste bili sigurni da vam neće nestati mastila kada ste usred važnog posla kilometrima od najbliže prodavnice.

Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama, tihom radu i lakom rukovanju, PIXMA TR150PIXMA TR150 sa baterijom vam omogućavaju da uvek budete diskretni i profesionalni. Gde god da vas posao odvede, ponesite TR150 sa sobom.

Napisala Angela Nikolson

 1. Štampanje pomoću USB veze, bez Wi-Fi veze.
 2. Podrška za 5 GHz možda će biti nedostupna u vašem regionu.
 3. Šablone je potrebno učitati na štampač pomoću Canon upravljačkog programa za štampač, isključivo pomoću Windows računara.
 4. Na osnovu ubrzanog testiranja od strane kompanije Canon, u uslovima odlaganja na tamnom mestu, uz kontrolisanu temperaturu, vlažnost i prisustvo gasova, radi simuliranja odlaganja u albumu sa plastičnim koricama. Canon ne može da garantuje dugotrajnost otisaka; rezultati mogu da se razlikuju u zavisnosti od odštampane slike, vremena sušenja, uslova prikazivanja/odlaganja i faktora okruženja.

Srodni proizvodi

Srodni članci

 • ŠTAMPANJE

  Najbolji štampači za dizajnere

  Štampači predstavljaju osnovne alatke za dizajnere – mi ćemo vam pomoći da odaberete odgovarajući model u skladu sa vašim potrebama.

 • ŠTAMPANJE

  Kako da koristite bežični štampač

  Pametni načini da na najbolji način iskoristite bežični štampač.

 • ŠTAMPANJE

  Prava Canon aplikacija za štampanje po vašoj meri

  Pokažite kreativnost i organizujte se uz aplikacije kompanije Canon za štampanje – dostupna je odgovarajuća za svaki projekat.

 • ŠTAMPANJE

  Najbolji štampači za kućne kancelarije

  Učinite rad od kuće izuzetno jednostavnim uz štampače Canon PIXMA i MAXIFY.