PTZ FIRMVER

Ažuriranja firmvera za kamere Canon PTZ i dodatne aplikacije

Kompanija Canon neprestano traži nove i intuitivne načine za poboljšanje funkcionisanja svojih postojećih PTZ kamera. Ovde otkrijte najnoviji firmver i aplikacije koje možete da imate na kamerama Canon PTZ. Bez obzira na to da li je u pitanju automatsko praćenje ili izuzetno traženi protokol SRT ili FreeD, kompanija Canon pruža širok asortiman besplatnih ažuriranja kako biste mogli da transformišete svoje produkcije.

Izaberite model PTZ kamere da biste videli dostupna preuzimanja firmvera. Više informacija o ažuriranjima firmvera i dodatnim aplikacijama možete pronaći u nastavku. Za opcije kupovine dodatnih aplikacija obratite se lokalnom Canon prodavcu.

April 2023: Aplikacija za automatsko praćenje (RA-AT001)

Otključajte mogućnost da automatski pratite glavnog govornika uz detekciju lica / glave dok se kreće po bini. Iskoristite snagu odlične 4K PTZ slike uz veoma jednostavnu automatizaciju kako biste dodali novu dimenziju svojim produkcijama. Automatsko praćenje je ugrađena (Edge) aplikacija i ne zasniva se na računaru, što znači da je instalacija laka i da nema potrebe za moćnim računarima za obradu.

Glatko i precizno praćenje
Napredni pogonski mehanizam kompanije Canon omogućava PTZ kameri da prati ljude pri različitim brzinama, od veoma sporih do brzih pokreta.

Prioritetna oblast prikaza
Prati subjekat, ali obezbeđuje da table, ploče ili znakovi i dalje uvek budu u uglu gledanja.

Oblast u kojoj se zaustavlja pomeranje / naginjanje
Sprečava neželjeno pomeranje i naginjanje koje bi pratilo neznatne pokrete njihanja subjekta na tom mestu.

Fleksibilna kompozicija
Podesite kompoziciju subjekta za praćenje, kao što je veličina tela, kako biste dobili savršen ugao.

Fiksna oblast ugla gledanja
Izaberite oblast za zaustavljanje praćenja kada je cilj u toj zoni, da biste zadržali određeni ugao.

Resetovanje početnog položaja
Pomera ugao gledanja u unapred podešeni početni položaj kada se subjekat za praćenje izgubi, kako bi se osiguralo da se uvek snima nešto relevantno.

Dinamička osetljivost praćenja
Fino podesite 10 nivoa osetljivosti za sporo ili brzo kretanje; što je broj veći, agilnije je praćenje PTZ kamere, što znači da je moguće snimati još dinamičnije pokrete.

Inteligentna detekcija ljudi
Automatski bira ljudsko telo koje je prisutno u okviru zadate oblasti kao subjekat za praćenje radi brze identifikacije, a moguće je pokrenuti ručni izbor cilja radi preciznijeg detektovanja.

Automatski izbor oblasti za izuzimanje
Kreirajte zone za izuzimanje da biste osigurali da se neželjene osobe ne prate, što obezbeđuje da fokus bude na željenom subjektu za praćenje.

Aplikacija za automatsko praćenje dostupna je na modelu CR-N700 od aprila 2023, a očekuje se na modelima CR-N500 i CR-N300 u 3. tromesečju 2023. godine.

Obratite se lokalnom prodavcu Canon proizvoda ili lokalnoj kancelariji kompanije Canon da biste dobili informacije o kupovini aplikacije za automatsko praćenje.

Softver za automatsko praćenje
podešavanje kamere

April 2023: Aplikacija za automatsko ponavljanje (RA-A001)

Programirajte ponavljajuće pokrete pomeranja, naginjanja i zumiranja kamere kako biste pratili ponavljajuću akciju uživo, postojano i precizno, bez potrebe za operaterom. Automatsko ponavljanje je ugrađena (Edge) aplikacija i ne zasniva se na računaru, što znači da je instalacija laka i da nema potrebe za moćnim računarima za obradu.

Fleksibilnost programiranja pokreta
Omogućava pokretanje petlje u oba smera u skladu sa programiranim pokretima, što znači da nema potrebe za operaterom.

Glatka i precizna kontrola
Funkcija automatskog ponavljanja koristi snagu naprednog pogonskog mehanizma kompanije Canon i omogućava preciznu automatizovanu kontrolu kretanja PTZ kamere.

Prilagodljivi položaji i rute
Podesite pet odvojenih, unapred programiranih petlji, od kojih svaka može da ima najviše 4 položaja, što ih čini idealnim za različite produkcije uživo i sa snimanjem.

Dva intuitivna režima petlje
Režimi neprekidne i recipročne petlje omogućavaju potpunu fleksibilnost načina pomeranja kamere. Neprekidna petlja omogućava kameri da se neprestano kreće između položaja A-B-C u petlji, dok recipročna petlja omogućava kameri da se kreće od položaja A-B-C do položaja B-A-B, pa do C-B-A.

Korisnički interfejs koji se lako podešava
Moguće je registrovati pet automatskih ruta kretanja i jednostavno ih kreirati/prilagođavati iz korisničkog interfejsa sa pregledom video zapisa.

Aplikacija za automatsko ponavljanje dostupna je na modelu CR-N700 od aprila 2023, a na modelima CR-N500 i CR-X300 očekuje se u 3. tromesečju 2023. godine.

Obratite se lokalnom prodavcu Canon proizvoda ili lokalnoj kancelariji kompanije Canon da biste dobili informacije o kupovini aplikacije za automatsko ponavljanje.

Automatski kadrovi petlje
Softverski interfejs za automatsko ponavljanje

April 2023. godine: Protokoli SRT i FreeD

U Canon PTZ asortiman takođe su stigla dva nova protokola koji omogućavaju lako i besprekorno integrisanje u radne procese koji se znatno oslanjaju na emitovanje i VR/AR. Firmver je dostupan za preuzimanje za PTZ kamere CR-N300 i CR-N500, a za CR-X300 biće dostupan kasnije 2023. godine.

SRT
SRT (Secure Reliable Transport) protokol predstavlja protokol za prenos video zapisa koji je stekao visoku reputaciju na tržištu udaljene produkcije i omogućava bezbedan prenos videa uz visoki kvalitet i malo kašnjenje, čak i u nepredvidivim mrežnim uslovima. U pitanju je široko rasprostranjeni protokol u industriji emitovanja i trenutno je primenljiv za Canon PTZ kamere CR-N300, CR-N500 i CR-X300.

FreeD
Protokol FreeD je u širokoj upotrebi u virtuelnim studijima i VR/AR produkcijama. Modeli CR-N500, CR-N300 i CR-X300 kompanije Canon sada mogu lako da se integrišu u virtuelne produkcije, kao što su vesti, vremenska prognoza, sportski događaji i događaji uživo, zahvaljujući ovom protokolu, što im omogućava da u realnom vremenu direktno prenose pomeranje/naginjanje/zum, fokus i blendu, kao i položaj PTZ kamere u virtuelnu platformu kao što je Unreal Engine.

April 2022. godine: Upravljački program za veb kameru za PTZ kamere

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Potražnja za udaljenim kamerama za strimovanje događaja uživo, kao i video konferencije u kancelarijskim i korporativnim okruženjima, dramatično je porasla od početka pandemije. Mnogi sektori prihvatili su nove mogućnosti koje pruža PTZ infrastruktura, uključujući visoko obrazovanje, koncerte, pozorište i hramove.

Zahvaljujući novom Canon upravljačkom programu za veb kameru1, koji je dostupan za operativni sistem Windows, lako je podesiti PTZ kamere za strimovanje visokog kvaliteta, funkciju veb kamere, opcije za korišćenje dužih kablova uz LAN mrežu, automatsko prepoznavanje kamere i mogućnost registrovanja više kamera.

4K 30p izlaz
Putem LAN mreže i novog USB upravljačkog programa, korisnici sada mogu da koriste modele CR-N300, CR-N500 i CR-X300 za strimovanje videa do 4K 30p2, uz dodatnu fleksibilnost pozicioniranja kamere kada je povezana sa računarom.

Automatsko prepoznavanje kamere
Novi softver će detektovati kompatibilne Canon PTZ kamere koje su na istoj mreži kao i računar. To omogućava jednostavno podešavanje kamera i korisnicima daje opciju da identifikuju kamere koje žele da se registruju u softveru.

Registrovanje više kamera
Možete da registrujete do pet kamera u softveru, pa u zavisnosti od instalacije lako možete da izaberete koju kameru želite da koristite sa računara.

USB-C v LAN

4K 30p2 kvalitet slike sada predstavlja realnu opciju zahvaljujući LAN izlazu. USB je ograničen zbog maksimalne dužine kabla (obično 3 m). Sa druge strane, LAN veza omogućava korišćenje mnogo dužeg kabla, što je čini idealnom za veće prostore u profesionalnom AV prostoru. Uzmimo, na primer, univerzitet: umesto da budete ograničeni na USB vezu od 3 m između laptopa i PTZ kamere, zahvaljujući novom upravljačkom programu kompanije Canon za veb kameru, korisnici mogu da je instaliraju iza velikog auditorijuma bez žrtvovanja pouzdanosti ili kvaliteta.

Rešenje za sve tipove scenarija

Otkrijte kako Canon PTZ rešenja mogu da se koriste za širok opseg primena zahvaljujući našoj odličnoj tehnologiji snimanja slike.

 • Emitovanje i TV studiji

  Emitovanje i TV studiji

 • Događaji uživo i muzički događaji

  Događaji uživo i muzički događaji

 • Korporativni događaji i prezentacije

  Korporativni događaji i prezentacije

 • Više obrazovanje

  Više obrazovanje

 • Hram, crkva

  Hramovi

 • Emitovanje na otvorenom i sportsko emitovanje

  Emitovanje na otvorenom i sportsko emitovanje

 • Srodni proizvodi

  Kada je nadzor zaista važan, asortiman mrežnih kamera kompanije Canon nudi rešenje. Kompaktne, a sa izuzetnim učinkom, daju izvanredan kvalitet slike, čak i u uslovima slabog osvetljenja u kojima su rizici po bezbednost pojačani.

  • PTZ kamere

   CR-N700

   Izvanredna profesionalna 4K60p PTZ kamera sa 12G-SDI vezom i vodećim automatskim fokusom u klasi, uz opciju inteligentnog automatskog praćenja.
  • PTZ kamere

   CR-N500

   Uz optički zum od 15x, mogućnosti 4K UHD snimanja i Dual Pixel Auto Focus sa opcijom inteligentnog automatskog praćenja, CR-N500 omogućava preciznu kontrolu i besprekorno IP strimovanje uz izvanredne rezultate.
  • PTZ kamere

   CR-N300

   Ima 4K UHD rezoluciju, 20x optički zum, hibridni automatski fokus sa opcijom inteligentnog automatskog praćenja, mnoštvo protokola za IP strimovanje i kontrolu, pa možete da angažujete publiku na nove načine.
   Prikaži detalje CR-N300
  • PTZ kamere

   CR-X300

   Kompaktna PTZ kamera sa oznakom IP65 koja pruža 4K rezoluciju, optički zum od 20x i IP strimovanje i kontrolu za širok opseg načina primene.
  1. Primenljivo je samo na CR-N300, CR-N500 i CR-X300
  2. Izlazna rezolucija zavisi od aplikacije koja se koristi