Accurate and Reliable Autofocus
alt text goes here

Precizni
i
pouzdani
automatski fokus

Po prvi put na tradicionalnom Canon kamkorderu, XF405/XF400 koristi inovativno Canon Dual Pixel CMOS AF fokusiranje, čime se garantuju glatki prelazi pri fokusiranju i izuzetna preciznost.

Prefinjeno i brzo fokusiranje

XF405/XF400 je mali, lagan i brz. Uz 4K mogućnosti, to znači da fokusiranje mora da bude izuzetno brzo i precizno.

Dual Pixel CMOS AF – kako funkcioniše

Dual Pixel CMOS AF je tehnologija automatskog fokusa sa faznom detekcijom zasnovana na senzoru i napravljena sa ciljem pružanja glatkog praćenja pomoću fokusa visokih performansi i brzog postizanja automatskog fokusa. U pitanju je jedinstvena tehnologija kompanije Canon koja koristi dve foto-diode po pikselu za automatsko fokusiranje, uz njihovo kombinovanje za snimanje videa.

Ovo omogućava precizno održavanje fokusa, čak i sa subjektima u pokretu, što je od ključne važnosti za 4K snimanje i čini snimanje sa jednim snimateljem efikasnijim.

Dual Pixel CMOS AF
XF405_1_advanced_zoom_FHD

Kontrola pomoću ekrana osetljivog na dodir

Otkrijte kako vam ekran osetljiv na dodir na modelu XF405/XF400 omogućava da birate tačke fokusa i koristite praćenje.

Pogledajte video

Face Detection

Prepoznavanje lica

Tehnologija Face Detection AF u kamkorderu XF405/XF400 omogućava vam da održite fokus na subjektu i da zadržite kontrolu.

Pogledajte video

Dual Pixel Focus Guide

Dual Pixel vodič za fokusiranje

Uz tehnologiju Dual Pixel CMOS AF za potvrdu ručnog fokusa, grafički korisnički interfejs, prvi put viđen na bioskopskim EOS kamerama, pokazuje stranu na koju treba okretati prsten za fokusiranje na objektivu radi postizanja preciznog fokusa.

Pogledajte video