Optical excellence for 4K filming
alt text goes here

Optička
izvanrednost
za 4K

Snimanje u 4K rezoluciji zahteva izuzetnu oštrinu slike, pa je zbog toga Canon opremio XF405/XF400 optičkim zumom od 15x najvišeg kvaliteta, za izuzetno visoku rezoluciju, čak i pri slabom osvetljenju.

Širokougaoni objektiv sa snažnim zumom

Zahvaljujući izuzetno širokom objektivu od 25,5 mm i optičkom zumu od 15x, XF405/XF400 omogućava snimanje u najmanjim prostorima. Korišćenjem 4K senzora u Full HD režimu zum se dodatno povećava (do naprednog zuma od 30x), što je idealno za beleženje udaljenih detalja.

canon_xf405_wide_zoom_diagram
XF405_1_advanced_zoom_FHD

Izvucite više iz svake situacije

Pogledajte kako zum od 15x odgovara potrebama zahtevnog okruženja za 4K snimanje, kao i kako se dodatno povećava u Full HD rezoluciji.

Pogledajte video

Izuzetno glatka stabilizacija slike u 5 osa

Snimajte sa pouzdanjem znajući da XF405/XF400 koristi izvanrednu Canon stabilizaciju slike u 5 osa koja pomaže pri snimanju u pokretu ili iz ruke.

canon_xf405_wide_zoom_diagram

Snimanje iz ruke nikada nije bilo lakše

Pogledajte koliko gladak materijal može da pruži stabilizacija u 5 osa prilikom snimanja u pokretu.

Pogledajte video

Built-in ND filters

Ugrađeni ND filteri

XF405/XF400 pruža vrhunske performanse u svim uslovima osvetljenja. Pomoću jednog dugmeta, ugrađeni ND filteri (ND 1/4, ND 1/16 i ND 1/64) pružaju kontrolu nad ekspozicijom pri snažnom osvetljenju ili kada je potreban širok otvor blende.

Pogledajte video

Prelepo isticanje uz blendu sa 9 krilaca

Objektiv ima blendu sa 9 krilaca, što znači da je pozadina izvan fokusa („bokeh“) lepša i kružna, uz dvostruko veći broj zrakova svetla u poređenju sa blendom sa parnim brojem krilaca.

XF405_4_9-blade
canon_xf405_lens_diagram