ČLANAK

Canon EOS 90D: snimanje videa

EOS 90D Shooting Video

Vrhunski kreativni video

Snimajte neverovatne video zapise u rezolucijama do 4K pri 25p ili 30p, pomoću cele širine senzora fotoaparata, za zaista filmski izgled.

Asortiman brzina u kadrovima

Prilikom snimanja u Full HD režimu dostupan je asortiman brzina u kadrovima, od 30 ili 25 kadrova u sekundi do glatkih 50 ili 60 kadrova u sekundi – idealno za subjekte koji se kreću. Opciono je takođe dostupno 100 ili 120 kadrova u sekundi, što je izvanredno za efekte usporenog kretanja.*

4K film sa ubrzanim protokom vremena u fotoaparatu, sa 3 različite unapred podešene postavke, omogućava vam da prikazujete kretanje na potpuno drugačijoj vremenskoj skali. 4K izdvajanje kadrova omogućava kreiranje JPEG slika od 8 MP od pojedinačnih kadrova iz video materijala.

*Filmovi sa velikom brzinom u kadrovima imaju blago isecanje oblasti slike – 84,1% horizontalno, 84,2% vertikalno

EOS 90D Selection of frame rates
© Copyright Fergus Kennedy

Napravljen za snimanje filmova

Kada koristite EOS 90D za video projekte, primetićete funkcije osmišljene tako da vam olakšaju rad i da vam omoguće da pokažete više kreativnosti. Na primer, ekran ovog fotoaparata osetljiv na dodir sa mogućnošću naginjanja pomaže vam da snimate iz svakog ugla, dok vam priključci za mikrofon i slušalice omogućavaju da precizno snimate i pratite zvuk.

Naš renomirani Movie Servo Dual Pixel CMOS AF sistem omogućava praćenje objekata u pokretu u kadru, uključujući lica, zahvaljujući funkciji AF detekcije lica i oka, koja je dostupna čak i prilikom snimanja filmova. Za prebacivanje fokusa sa subjekta na subjekat dovoljno je da dodirnete ekran fotoaparata osetljiv na dodir – fokus možete da podešavate čak i na ekranu pametnog uređaja na kojem je instalirana aplikacija Canon Camera Connect. Brzinu fokusiranja možete da podesite pomoću sistema menija fotoaparata, što vam omogućava da kreirate efekte sporog ili brzog privlačenja fokusa.

Ručno fokusiranje takođe je lako, uz isticanje fokusa koje pokazuje šta je oštro, a šta nije pomoću raznobojnih kontura.


< Nazad na pregled modela EOS 90D

Možda će vam se svideti i...