RUKOVANJE I POVEZIVANJE

Dizajnirano od strane kompanije Canon, za vas

Fotograf podešava Canon EOS R6 za snimanje

Ako ste ikada pre koristili EOS fotoaparat, aspekti dizajna modela EOS R6 pružiće vam ohrabrujuće poznat doživljaj od prvog trenutka kada ga uzmete. A ako niste? Smatramo da ćete uživati u tome kako se njegove komande instinktivno nalaze pod prstima i kako njegovo napredno elektronsko tražilo pruža doživljaj kao da nema ničega između vas i subjekta.

Vanda Martin gleda kroz objektiv koji je montiran na Canon EOS R6

® Teatro Massimo.

Elektronsko tražilo visoke rezolucije

Elektronsko tražilo sa 3,69 miliona tačaka na modelu EOS R6 daje toliko jasan prikaz da možete da pomislite da koristite DSLR. Uz brzinu osvežavanja od 120 kadrova u sekundi i pokrivenost od 100%, možete potpuno da se prepustite fotografisanju i da pogledate kako će tačno finalna ekspozicija izgledati. Ekran takođe može da se rotira i postavi uz telo fotoaparata, okrenut prema unutra, za dodatnu zaštitu.

Elektronsko tražilo upotpunjuje ekran sa promenljivim uglom osetljiv na dodir od 3 inča i 1,62 miliona tačaka koji može da se odvoji od fotoaparata i rotira za 270˚, što omogućava lako fotografisanje i snimanje iz kreativnih uglova. Pomoću dodira, prevlačenja i skupljanja/širenja prstiju na ovom ekranu osetljivom na dodir, fotografi mogu da snimaju, pregledaju slike i pristupaju opcijama u sistemu menija fotoaparata. Dvostruko dodirivanje ekrana menija pomoću dva prsta trenutno uvećava tekst radi lakšeg čitanja.

Canon EOS R6 isečeni prikaz izbliza
Canon EOS R6 sa objektivom u ruci

Intuitivne, ergonomske komande

Dugmad, točkići i druge komande instinktivno vam se nalaze pod prstima i palčevima kada držite EOS R6, što olakšava podešavanje postavki bez potrebe za sklanjanjem fotoaparata sa oka.

Zadnji kontrolni točkić zgodno se nalazi ispod palca i upotpunjuje glavni kontrolni točkić fotoaparata, koji je lako dostupan pod kažiprstom. Zadnji točkić takođe služi za navigaciju prilikom reprodukcije slika, a na RF objektivima je dostupan kontrolni prsten koji je moguće programirati. Oblikovani rukohvat je dizajniran za udobnost prilikom dugačkih snimanja.

Namenski točkić za režime koristi se za prebacivanje između režima za snimanje, dok odvojene prednje i zadnje kontrolne točkiće možete da programirate za podešavanje blende i brzine zatvarača na način koji najbolje odgovara vašem načinu rada. Oblasti za fokusiranje možete da pomerate po ekranu pomoću namenskog AF džojstika ili pomoću interfejsa na ekranu osetljivom na dodir.

Razloženi prikaz zadnjeg i prednjeg dela fotoaparata

Kućište od legure magnezijuma na modelu EOS R6 uliva poverenje i otporno je na prašinu i vlagu, pa možete da nastavite da snimate sa pouzdanjem čak i kada uslovi postanu nezgodni.

Mehanizam zatvarača na modelu EOS R6 doteran je tako da ima mekši, ali ohrabrujuće zadovoljavajući zvuk za koji je manje verovatno da će privući pažnju subjekta. Optimizovan je za brzo snimanje i testiran na 300.000 okidanja. Zatvarač takođe možete da podesite tako da ostane otvoren ili zatvoren dok menjate objektive ili isključujete fotoaparat – tako da štiti senzor ili da ostane spreman za akciju.

„Ekran sa promenljivim uglom omogućava veoma jednostavnu i brzo promenu perspektive snimanja.“

Dva slota za kartice za fleksibilno snimanje

Dostupan je par slotova za SD memorijske kartice, kompatibilnih sa najnovijom UHS-II tehnologijom, za brzo upisivanje i prenos podataka. Konfigurišite fotoaparat tako da čuva JPEG i RAW datoteke na različite kartice ili da pravi rezervne kopije dok snimate, za dodatnu sigurnost. EOS R6 takođe možete da podesite tako da čuva fotografije na jednu karticu, a video materijal na drugu, što vam pomaže da ostanete organizovani tokom celog kreativnog procesa.

Dva slota za kartice na EOS R6

Napajanje vaše fotografije

EOS R6 koristi potpuno novu litijum-jonsku bateriju većeg kapaciteta koja pruža više snimaka sa jednim punjenjem u odnosu na LP-E6N. LP-E6NH je unazad kompatibilna sa drugim EOS fotoaparatima, a EOS R6 takođe može da se napaja pomoću starijih baterija LP-E6N i LP-E6.*

USB punjenje je dostupno pomoću originalnog Canon adaptera za napajanje PD-E1 ili PD kompatibilnih punjača u baterija, za dodatno napajanje kada vam je potrebno. Takođe je dostupan opcioni rukohvat sa baterijom BG-R10 koji omogućava istovremeno korišćenje dve baterije, za duže vreme snimanja i duple komande koje omogućavaju udobnije snimanje u uspravnom položaju.


*Brzina snimanja i broj snimaka pomoću jednog punjenja mogu da budu manji kada koristite starije LP-E6N baterije

Dva slota za kartice na EOS R6
Pregledanje snimka napravljenog pomoću Canon EOS R6 na smartfonu, uz fotoaparat u pozadini

® Teatro Massimo.

Bolja povezanost nego ikada pre

EOS R6 ima ugrađeni Wi-Fi i uvek uključeni Bluetooth male potrošnje energije, što omogućava održavanje stalne veze sa kompatibilnim pametnim uređajima. Da biste pregledali i birali slike na SD kartici fotoaparata i delili ih sa publikom onlajn, samo pokrenite aplikaciju Canon Camera Connect na kompatibilnom smartfonu ili tabletu*, a fotoaparat će trenutno uspostaviti Wi-Fi vezu i omogućiti vam da prebacite željene datoteke slika, kao i da po potrebi dodajete GPS informacije. Takođe možete daljinski da snimate sa pametnog uređaja ili da konfigurišete EOS R6 za automatsko prebacivanje slika kako bi se slike automatski slale na uređaj dok ih snimate.

Ova Wi-Fi veza takođe omogućava daljinsko upravljanje fotoaparatom pomoću softvera EOS Utility, koji pruža snimanje sa prikazom uživo i daljinsko pregledanje i upravljanje fotoaparatom, pa možete da snimate iz nezgodnih uglova, sa razdaljine ili u studiju. A za vrhunsku kontrolu nad fotoaparatom, dostupan je komplet za razvoj softvera za preuzimanje kako biste kreirali softver koji će raditi sa EOS fotoaparatom, za posao ili hobi. Da biste saznali više, posetite https://developers.canon-europe.com/s/

Snimanje baletana u zatvorenom/kućnom okruženju, laptop bežično povezan sa fotoaparatom na kojem se prikazuje isti snimak

Snimanje uz bežičnu vezu sa modelom EOS R6

Šaljite slike direktno sa fotoaparata u informatički oblak

Nova usluga kompanije Canon za fotografije, image.canon, omogućava korisnicima da čuvaju originalne slike, uključujući RAW datoteke, onlajn do 30 dana. Datoteke slika zatim možete da premestite u 10 GB prostora koji se dodeljuje korisniku, Google Drive, Adobe Creative Cloud* ili u lokalno oflajn skladište.

EOS R6 omogućava automatsko otpremanje slika u image.canon informatički oblak kako bi bile spremne i čekale vas na sinhronizovanom PC/Mac računaru kada se vratite kući. Čuvaju se ocene koje se primenjuju pomoću dugmeta RATE na fotoaparatu, pa trenutno možete da pronađete omiljene slike.

Canon EOS R6 pored šoljice za čaj

Ugrađen FTP

Za profesionalne fotografe kojima je potrebno da brzo i bezbedno šalju fotografije direktno klijentima sa lokacije, EOS R6 ima ugrađeni FTP i FTPS pomoću ugrađene Wi-Fi veze od 2,4 GHz. FTP postavke možete da konfigurišete u fotoaparatu i da sačuvate do 9 unapred podešenih postavki radi trenutnog aktiviranja.

Kada ocenite fotografije u fotoaparatu pomoću dugmeta RATE, ti metapodaci mogu da se prenose zajedno sa datotekama slika – u pitanju su dragocene informacije za uređivače slika i zaposlene u agencijama.

Srodni članci

Istražite ove članke da biste otkrili kako Canon EOS R6 pruža izvanredne performanse u toliko oblasti.

 • VIDEO HIBRID

  Jedan fotoaparat za fotografije i video

  Pored fotografija vrhunskog kvaliteta, EOS R6 snima izvanredan video.

 • KVALITET SLIKE I STABILIZACIJA

  Odličan kvalitet slike, u ne tako idealnim uslovima

  Srce modela EOS R6 čine tehnologije koje deli sa našim vrhunskim fotoaparatom EOS-1D X Mark lll.

 • AUTOMATSKI FOKUS

  Usredsredite se na ono što je najvažnije

  Zahvaljujući naprednom Dual Pixel CMOS AF II automatskom fokusu, EOS R6 identifikuje i prati pokretne subjekte kao nijedan fotoaparat bez ogledala do sada.

 • BRZINA

  EOS R6 – tiho uzastopno snimanje

  Koristite EOS R6 za uzastopno i tiho snimanje brzinom do zadivljujućih 20 kadrova u sekundi.