Kvalitet slike

Odličan kvalitet slike, u ne tako idealnim uslovima

Srce modela EOS R6 čine tehnologije koje deli sa našim vrhunskim fotoaparatom EOS-1D X Mark III. CMOS senzor od 20,1 MP i DIGIC X procesor rade u tandemu i pružaju odličan kvalitet slike, a veliki pikseli na senzoru pružaju idealan balans rezolucije, performansi pri slabom osvetljenju i dinamičkog opsega koji će oživeti vaše fotografije. Bez obzira na to da li snimate portrete, pejzaže, divlje životinje ili putovanja, EOS R6 daje primetno bolje slike.

Nivoi digitalnog šuma održavaju se niskim u celom normalnom ISO opsegu fotoaparata, do maksimalne osetljivosti od ISO 102.400 (proširivo do ISO 204.800), što vam pomaže da snimate neverovatne slike čak i kada su nivoi svetla slabi. Veliki dinamički opseg doprinosi održavanju detalja u najsvetlijim i najtamnijim delovima scene prilikom snimanja u uslovima visokog kontrasta.

Beleženje nijansi kože pomoću EOS R6 u uslovima slabog osvetljenja

Nijanse kože se beleže uz izvanredne detalje i prefinjene boje, čak i u uslovima slabog osvetljenja.

© Wanda Martin / Canon ambasador

devojka u gracioznoj baletskoj pozi u prostoriji sa prigušenim osvetljenjem

Canon EOS R6 beleži neverovatne detalje u istaknutim delovima i senkama zahvaljujući velikom dinamičkom opsegu senzora.

© Javler Cortes / Canon ambasador

Snažna stabilizacija slike za nove načine snimanja

Canon EOS R6 ima stabilizator slike u telu u 5 osa (skraćenica: IBIS) koji pruža zaštitu od podrhtavanja fotoaparata prilikom snimanja sa bilo kojim objektivom. Senzor pruža korekciju kotrljanja, X-Y i naginjanja-rotiranja, pa svi EF i RF objektivi koriste prednost ove nove korekcije u 5 osa, bez obzira na to da li se snimaju filmovi ili fotografije. Međutim, kada montirate kompatibilni RF1 objektiv sa stabilizatorom slike, sistemi stabilizacije u fotoaparatu i objektivu se kombinuju, pa zajedno kompenzuju pokrete naginjanja-rotiranja i kreiraju sistem inteligentne stabilizacije slike koji pruža nove nivoe performansi slike.

RF sistem za montažu ima veliki prečnik, što senzoru u modelu EOS R6 omogućava da se pomeri dublje i krug slike koji pruža objektiv. Kao rezultat toga, neki objektivi bez optičke stabilizacije slike mogu da iskoriste prednost sistema sa do 8 koraka.

Kada koristite RF objektive sa stabilizatorom slike1, stabilizator slike u telu komunicira u realnom vremenu pomoću brze veze sistema za montažu radi zajedničkog rada i efektivne korekcije podrhtavanja fotoaparata, uključujući ono usled disanja, hodanja ili držanja fotoaparata. Korekcija pokreta niske i visoke frekvencije na ovaj način pruža nove nivoe stabilnosti, uz neverovatni opseg do 8 koraka2.

Snimanje baletskih pokreta uz snažni stabilizator slike na modelu Canon EOS R6

Ova ekspozicija od četiri sekunde je snimljena iz ruke, što pokazuje izvanrednu saradnju između stabilizatora slike u telu i stabilizatora u objektivu RF 15-35mm f2.8L IS USM.

© Wanda Martin / Canon ambasador

Datoteke slika nove generacije

Uz JPEG i CR3 RAW datoteke, sada je moguće snimati High Efficiency Image Format (HEIF) datoteke nove generacije pomoću Canon EOS R6. HEIF datoteke pružaju bolji kvalitet od JPEG datoteka, uz približno istu veličinu i manje grešaka. Ovaj format je spreman za budućnost i podržava 10-bitne boje, za veći dinamički opseg i snimanje HDR PQ slika.

Kompatibilnost HEIF datoteka se neprestano proširuje. Možete da ih uređujete pomoću poznatih aplikacija za obradu slika na PC/Mac računaru, na isti način kao JPEG datoteke. HEIF datoteke takođe mogu da se obrađuju u fotoaparatu radi dobijanja standardnih JPEG datoteka koje se zatim čuvaju na SD karticu.

snimak iz vazduha napravljen pomoću EOS R6

Obrada slika koja vam daje prednost

DIGIC X procesor slike u modelu EOS R6 igra ključnu ulogu u pružanju impresivne brzine i kvaliteta slike, što fotografima omogućava da primenjuju prefinjenu obradu slike u fotoaparatu dok snimaju ili naknadno.

Usredsredite se na ono što je najvažnije

Zahvaljujući naprednom Dual Pixel CMOS AF II automatskom fokusu, EOS R6 identifikuje i prati pokretne subjekte kao nijedan fotoaparat bez ogledala do sada.

„Performanse ovog fotoaparata pri slabom osvetljenju zaista su me impresionirale – reprodukcija boja je neverovatna. Boje su mi važne."

Podešavanje jasnoće

Opcija Jasnoća je dodata u meni Stilovi slike na fotoaparatu i u funkciju za obradu RAW datoteka u fotoaparatu. Ona služi za podešavanje mikro kontrasta za fotografije i video, uz isticanje (ili umekšavanje) teksture i oštrine ivica. Jasnoću možete da podešavate u koracima od ±4, što je naročito efektivno za poboljšavanje detalja u pejzažima i naglašavanju ili ublažavanju istaknutih karakteristika lica, poput bora, na portretima.

Digital Lens Optimizer

Tehnologija Digital Lens Optimizer (DLO) u fotoaparatu pomaže objektivima da pružaju maksimalne performanse smanjivanjem efekta prirodnih optičkih fenomena, kao što su pojava senki, smanjivanje nivoa svetla, pa čak i efekat blagog umekašavanja koji daje optički filter niskih frekvencija u modelu EOS R6. Rezultati su spektakularno dobri, a mogu da se primene u fotoaparatu (tokom ili nakon snimanja) ili u post-produkciji, pomoću softvera Digital Photo Professional. Dostupna su dva nivoa DLO: standardni i visoki.

Par u setnom raspoloženju snimljen pomoću EOS R6

Prošireni dinamički opseg

Unapređene tehnologije Auto Lighting Optimizer (ALO) i Highlight Tone Priority+ omogućavaju fotografima da snimaju JPEG i HEIF datoteke sa proširenim dinamičkim opsegom. Ovo je odlično za očuvanje detalja u svetlim istaknutim delovima i tamnim senkama na slikama, direktno iz fotoaparata. Kada snimate portrete, lako možete da posvetlite lica u fotoaparatu nakon što snimite sliku kako biste dobili odlične rezultate.

Srodni članci

Istražite ove članke da biste otkrili kako Canon EOS R6 pruža izvanredne performanse u toliko oblasti.

 • AUTOMATSKI FOKUS

  Usredsredite se na ono što je najvažnije

  Zahvaljujući naprednom Dual Pixel CMOS AF II automatskom fokusu, EOS R6 identifikuje i prati pokretne subjekte kao nijedan fotoaparat bez ogledala do sada.

 • VIDEO HIBRID

  Jedan fotoaparat za fotografije i video

  Pored fotografija vrhunskog kvaliteta, EOS R6 snima izvanredan video.

 • BRZINA

  EOS R6 – tiho uzastopno snimanje

  Koristite EOS R6 za uzastopno i tiho snimanje brzinom do zadivljujućih 20 kadrova u sekundi.

 • RUKOVANJE I POVEZIVANJE

  Dizajnirano od strane kompanije Canon, za vas

  Aspekti dizajna modela EOS R6 pružiće vam ohrabrujuće poznat doživljaj od prvog trenutka.

  1. Ne uključuje RF 800MM F11 IS STM / RF 600MM F11 IS STM
  2. 8 koraka na osnovu CIPA standarda sa objektivom RF 24-105mm F4 L IS USM pri žižnoj daljini od 105 mm