XA30

Kompaktni kamkorder XA30 može da se pohvali širokim dinamičkim opsegom i idealan je, između ostalog, za diskretno snimanje preciznog sadržaja profesionalnog kvaliteta za korporativne video zapise, venčanja i upotrebu na vebu - naročito u izazovnim uslovima osvetljenja sa visokim kontrastom.

Canon XA30

Prednosti

  • Širokougaoni f/1,8-2,8 objektiv od 26,8 mm¹, zum od 20x uz inteligentnu optičku stabilizaciju slike u 5 osa i Dynamic IS
  • HD CMOS Pro senzor od 1/2,84" sa poboljšanom osetljivošću za bolje performanse pri slabom osvetljenju i manju količinu šuma
  • Režimi Wide DR (600%) i Highlight Priority² zadržavaju detalje u istaknutim delovima/delovima u senci radi dobijanja prirodnije slike
  • Snimanje u dva formata: Full HD AVCHD (28 Mb/s) ili MP4 (35 Mb/s) na 2 SD kartice
  • Odvojiva drška sa profesionalnim XLR ulazima i ugrađenom IC lampom
  • OLED ekran osetljiv na dodir veličine 8,77 cm (3,5") za odličnu rezoluciju, kontrast i reprodukciju boja
  • Elektronsko tražilo sa 1,56 miliona tačaka i mogućnošću naginjanja (45°) za fleksibilno snimanje
  • Ubrzano i usporeno snimanje u MP4 režimima, uz snimanje u intervalima (x2 do x1200).
  • Ugrađeni Wi-Fi sa dva opsega za daljinsko upravljanje, prebacivanje/otpremanje datoteka i prikazivanje u pregledaču
  • GPS funkcija uz opcionu dodatnu opremu

Detaljne karakteristike

Detaljnije pogledajte Canon XA30

Širokougaoni HD video objektiv kompanije Canon sa 20x zumom


Snimajte materijal izvanrednog kvaliteta zahvaljujući zadivljujućem i svestranom širokougaonom objektivu od 26,8 mm¹ na modelu XA30. Zum od 20x vas približava akciji, a dinamička optička stabilizacija slike kompenzuje podrhtavanje u 5 smerova kako biste dobili izuzetno stabilan materijal. Maksimalni otvor blende f/1,8, dužica sa 8 krilaca i tehnologija EDM omogućavaju postizanje prelepih "bokeh" efekata.

Poboljšani HD CMOS Pro senzor od 1/2,84"


Novorazvijeni HD CMOS Pro senzor kompanije Canon postiže efektivnu rezoluciju od približno 2,91 megapiksela radi pružanja zadivljujućeg Full HD kvaliteta slike. Uz povećanu osetljivost i poboljšani odnos signal-šum, slike pri slabom osvetljenju naročito izgledaju jasnije i imaju manje šuma.

Fleksibilne nove postavke slike


Dve nove postavke slike pomažu vam da postignete još impresivnije rezultate. Režim Wide DR pruža dinamički opseg od 600% i omogućava dobijanje svetlih slika sa visokim kontrastom, koje zadržavaju detalje u istaknutim delovima i delovima u senci, bez potrebe za postprodukcijom. Režim Highlight Priority daje materijal sa prirodnijim nijansama, bogatijim bojama i detaljima koji su najizraženiji u oblastima visoke osvetljenosti², što je savršeno za scene sa vedrim nebom i reflektujućim površinama.


OLED ekran osetljiv na dodir veličine 8,77 cm (3,5") i elektronsko tražilo sa mogućnošću naginjanja


Uprkos kompaktnim dimenzijama, XA30 omogućava veoma kvalitetno praćenje. Jednostavni za korišćenje OLED ekran osetljiv na dodir rezolucije 1,23 miliona tačaka pruža kraće vreme odziva, superiornu definiciju, kontrast i reprodukciju boja u odnosu na LCD ekran. Elektronsko tražilo veličine 0,61 cm (0,24") sa 1,56 miliona tačaka omogućava naginjanje do 45° radi lakog snimanja iz različitih položaja.

Svestrano snimanje u dva formata


Moguće je snimati 1080/50p AVCHD video zapis brzinom do 28 Mb/s; za maksimalni kvalitet dostupan je 1080/50p MP4 režim snimanja brzinom od 35 Mb/s. Prisustvo dva otvora za SDXC/SDHC memorijske kartice omogućava istovremeno snimanje³ veoma kvalitetnog HD video zapisa i MP4 datoteka niže rezolucije za jednostavniji prenos - idealno rešenje u situacijama kada je potrebna brza razmena materijala. U MP4 režimima dostupne su opcije ubrzanog i usporenog snimanja, uz snimanje u intervalima (x2 do x1200).

Profesionalni zvuk


XA30 omogućava sveobuhvatnu kontrolu zvuka. Dva XLR priključka pružaju profesionalni način povezivanja, a opcije veoma kvalitetnog Linear PCM i Dolby Digital snimanja standardno su dostupne.⁴ Ugrađeni mikrofon i ulazna priključnica od 3,5 mm pružaju dodatni izbor i fleksibilnost.

Infracrveno snimanje


XA30 lako možete da koristite noću ili u uslovima slabog ambijentalnog osvetljenja zahvaljujući poboljšanoj osetljivosti senzora i snažnom izvoru infracrvenog svetla koji je ugrađen u dršku - idealan je za videografe koji snimaju divlje životinje.

Ugrađeni Wi-Fi, mogućnost dodavanja GPS-a


Bežično prenosite materijal pomoću iOS telefona/tableta ili preko FTP servera brzinom do 150 Mb/s⁵. Daljinski upravljajte funkcijama kamere pomoću uređaja sa Wi-Fi funkcijom, bez potrebe za odvojenim aplikacijama. Podatke o lokaciji moguće je beležiti pomoću opcionog GPS dodatka.

Kompaktno i lagano kućište


Zahvaljujući odvojivoj dršci, ova diskretna i izuzetno prenosiva kamera idealna je za snimanje u osetljivim okruženjima ili okruženjima sa malom količinom prostora. Njeno lagano telo umanjuje zamor tokom dužih perioda snimanja iz ruke.
¹ 35 mm ekvivalentno
² Možda bi trebalo da povećate postavku osvetljenosti monitora
³ Istovremeno snimanje nije dostupno u 1080/50p režimima snimanja
⁴ Linear PCM zvuk je dostupan samo u AVCHD 28 Mb/s režimu snimanja
⁵ Bežična internet pristupna tačka je potrebna za FTP prenos datoteka

Specifikacije proizvoda

Saznajte više o Canon XA30, njegovim karakteristikama i mogućnostima.

Full HD

Full HD

HD Video Lens

HD video objektiv

Wide Angle Lens

Širokougaoni objektiv

20x Optical Zoom

Optički zum od 20x

Steady shots in every situation

Stabilni snimci u svakoj situaciji

Steady shooting on the move

Stabilno snimanje dok se krećete

Superb low-light shooting

Vrhunsko snimanje pri slabom osvetljenju

DIGIC DV4

DIGIC snaga obrade

Wide DR Gamma

Beležite detalje u istaknutim delovima i delovima u senci

Highlight Priority

Dajte prioritet detaljima u istaknutim delovima

Interval rec

Kreativno snimanje sa efektom brzog protoka vremena

WiFi Cert

Wi-Fi daljinsko upravljanje i lako deljenje

8 Blade Circular Aperture

Kružni otvor blende sa 8 krilaca

AVCHD

Snimanje u AVCHD formatu brzinom od 28 Mb/s

MP435MBPS

Snimanje u MP4 formatu brzinom od 35 Mb/s

Professional Audio

Profesionalni zvuk

OLED

Organic LED ekran osetljiv na dodir veličine 8,8 cm

Dual SDXC card slots

Dva otvora za SDXC karticu

Instant Auto Focus

Trenutno automatsko fokusiranje

CPN.jpeg

Profesionalna mreža kompanije Canon

Inspiracija, obrazovanje, informacije o proizvodima i novosti pružaju potpune informacije za Canon profesionalne fotografe i videografe, kao i napredne entuzijaste, širom sveta.