Kompaktna kreativnost: jedinstveno rešenje za 4K i fotografije

Kreativna i svestrana, XC10 omogućava snimanje zadivljujućih 4K/Full HD 4:2:2 video zapisa i veoma kvalitetnih fotografija od 12 MP pomoću jedne kompaktne, lagane i lake za upotrebu kamere sa zumom od 10x, optičkom stabilizacijom slike i Wi-Fi daljinskim upravljanjem.

0%

  Snimajte zadivljujuće 4K i Full HD video zapise

  Snimajte zadivljujuće 4K i Full HD video zapise

  zabeležite i gledajte

  Snimajte izvanredne slike visoke rezolucije sa niskim nivoom šuma

  Veliki CMOS senzor kompanije Canon od 1 inč u modelu XC10 optimizovan je tako da daje slike visoke rezolucije i osetljivosti sa niskim nivoom šuma prilikom snimanja video zapisa i fotografija. Prelepo mala dubina polja povećava opseg kreativnog izražavanja.

  Potpuna kontrola

  zabeležite i gledajte

  Snimajte 4K materijal pri 305 Mb/s / 4:2:2

  Uživajte u sveobuhvatnom asortimanu opcija za veoma kvalitetno kreativno snimanje uz zaista svestrani XF-AVC H.264 kodek. Snimajte zadivljujuće 4K video zapise do 305 Mb/s / 4:2:2 / 8-bitno radi lake integracije u postojeće 4K radne procese ili snimajte veoma kvalitetne dugometražne Full HD filmove pri 50 Mb/s / 4:2:2 / 8-bitno.

  Napredna Full HD intuitivna obrada slike

  HD obrada sa oversemplovanjem je napredni algoritam za debajering za obradu slike koji efikasno koristi obilnu snagu beleženja 4K slika iz Full HD snimka. Kamera beleži 4K sliku, RGB kanali se dele na tri odvojena 4K signala od 8 megapiksela, a 4K RGB signali zatim se kombinuju i svode na Full HD (1920 x 1080) signal. Time se poboljšava vidljiva rezolucija i omogućava snimanje značajno jasnije Full HD slike.

  image_processing

  12 koraka dinamičkog opsega uz Canon Log Gamma

  Za maksimalnu slobodu u fazi postprodukcije, ugrađena funkcija Canon Log Gamma omogućava beleženje maksimalnog opsega nijansi, uz do 12 koraka dinamičkog opsega. Proširivanje dinamičkog opsega do 12 koraka omogućava beleženje ekstremnih nivoa detalja u istaknutim delovima i senkama, čime se proširuje opseg gradacije boja.

  hdr hdr

  NIJANSIRANJE BOJA

  Preciznije snimajte subjekte u pokretu

  Zahvaljujući tome što koristi procesor DIGIC DV5 kompanije Canon, XC10 ima značajno veće kapacitete obrade u odnosu na prethodni procesor, što omogućava snimanje 4K filmova velike brzine u bitovima, uz podršku za Canon Log Gamma i mnoge druge ključne funkcije kamere.

  digic

  Svestranost i fleksibilnost za maksimalnu kreativnost

  4k

  Fotografije visoke rezolucije i snimanje kadrova iz 4K video zapisa

  Lako snimajte prelepe fotografije visoke rezolucije (12 megapiksela) i odlučite kako će izgledati i na koji način će se snimati, izborom neke iz mnoštva različitih postavki za izgled i funkcija za podešavanje. Takođe možete da izdvajate i čuvate najbolje kadrove iz 4K video zapisa u obliku fotografija od 8,29 megapiksela.

  Pokrijte sve uglove: svestrane mogućnosti montiranja i snimanja

  Zahvaljujući kompaktnom kućištu, XC10 omogućava lako montiranje na malim, visokim i nepristupačnim mestima. Uz težinu od samo 930 g (samo telo), ova kamera idealna je za upotrebu sa dronovima, za snimanje 4K materijala visokog kvaliteta iz vazduha ili pomoću laganih konstrukcija koje se stavljaju na ramena.

  angles

  Ugrađeni objektiv sa stabilizacijom slike i zumom od 10x za optimizovano snimanje 4K materijala

  XC10 je opremljen ugrađenim objektivom sa optičkim zumom od 10x (27.3-273mm f/2.8-5.6 objektiv sa optičkim zumom (35 mm ekvivalent, u režimu za fotografije je 25–250 mm)) koji je optimizovan za 4K snimanje. Ovaj objektiv ima odvojene prstenove za ručno upravljanje fokusom i zumom, kao i sistem za kombinovanu optičku i elektronsku stabilizaciju slike, za glatke i mirne slike prilikom snimanja iz ruke ili u pokretu (elektronska stabilizacija slike nije dostupna u svim režimima snimanja).

  lens

  lens

  light

  Izvanredne performanse u svim uslovima osvetljenja

  Pravite materijal sa niskim nivoom šuma u svim vrstama nezgodnih situacija zahvaljujući visokoj ISO osetljivosti do 20.000 koja daje poboljšanu osetljivost i odlične performanse pri slabom osvetljenju. Ugrađeni ND filter dodatno unapređuje kontrolu ekspozicije pri jarkom osvetljenju ili u situacijama koje zahtevaju širi otvor blende.

  Režimi za usporeno i ubrzano snimanje

  Povećajte opseg kreativnih opcija pomoću veoma kvalitetnog usporenog snimanja do 1/4 brzine (HD video zapisi) ili snimajte ubrzano do najveće brzine 1.200x (do 4K video zapisa).

  workflow

  Lakoća upotrebe i rešenja za ubrzavanje radnog procesa

  Interno snimajte 4K i Full HD video zapise ili fotografije od 12 MP

  Snimajte zadivljujuće 4K filmove velike brzine protoka na internu CFast 2.0™ memorijsku karticu, uz prednost standarda VPG130 koji garantuje postojanu brzinu upisivanja od najmanje 130 Mb/s*. Full HD video i fotografije od 12 MP možete da snimate na odvojenu SD memorijsku karticu. Iskoristite obilnu snagu beleženja 4K slika iz Full HD snimka, uz viši kvalitet i značajno jasnije rezultate, zahvaljujući Oversampling HD obradi.

  • Kompanija Canon ima ovlašćenu licencu za korišćenje zaštićenog trgovačkog znaka CFast 2.0™, koji može da bude registrovan u različitim nadležnostima.
  * Može da zahteva ažuriranje firmvera. Još…

  workflow

  Kompaktni ergonomski dizajn za lakoću snimanja

  Kompaktna i lagana, ergonomski dizajnirana kamera XC10 ima rotirajući rukohvat i veliki LCD ekran sa promenljivim uglom kako biste mogli lako da snimate iz mnoštva uglova. Veoma kvalitetni kapacitivni ekran osetljiv na dodir omogućava lak pristup i kontrolu nad režimima snimanja i menijima. Tu je tražilo „lupa“, za udobnije snimanje iz nivoa oka ili prilikom snimanja pod jarkim osvetljenjem.

  workflow

  workflow

  Novi format XF-AVC za laku integraciju

  Novorazvijeni, izuzetno svestrani format datoteka XF-AVC kompanije Canon sa podrškom za 4K koristi efikasni kodek H.264 i lako se integriše u postojeće radne procese, čime se dodatno poboljšava efikasnost u postprodukciji.

  workflow

  Wi-Fi daljinsko upravljanje

  Ugrađena Wi-Fi funkcija u modelu XC10 omogućava vam da daljinski upravljate kamerom pomoću veb pregledača, pametnog telefona ili tableta, što je idealno za situacije kada snimate sa drona ili kada kamera stoji na neuobičajenim mestima.

  05

  XC10 Ratings and Reviews

  Specifikacije

  4K

  Full HD

  DIGIC 6

  icon

  icon

  icon

  icon

  icon

  icon

  icon

  • Kompanija Canon ima ovlašćenu licencu za korišćenje zaštićenog trgovačkog znaka CFast 2.0™, koji može da bude registrovan u različitim nadležnostima.
  Šta je u pakovanju

  Preporučeno za vas