XF305

XF305, jedan od prvih profesionalnih kamkordera kompanije Canon koji za snimanje koristi datoteke, kombinuje MPEG-2 4:2:2 kodek brzine 50 Mb/s sa Canon objektivom iz serije L i 3 Full HD CMOS senzora za superioran kvalitet HD video zapisa koji se memoriše na CF karticu.

Prednosti

  • Snimanje u formatu MPEG-2 MXF na CF kartice brzinom do 50 Mb/s (4:2:2)
  • Sveobuhvatna NLE podrška
  • Širokougaoni Canon objektiv iz serije L sa zumom od 18x
  • 3 Canon Full HD CMOS senzora tipa 1/3
  • HD-SDI, Timecode, Genlock
  • LCD ekran veličine 10,1 cm (1,23 miliona tačaka); elektronsko tražilo veličine 1,3 cm (1,55 miliona tačaka)
  • Promenljiva brzina snimanja

Detaljne karakteristike

Detaljnije pogledajte Canon XF305

Snimanje HD materijala visokog kvaliteta na CF kartice


XF305 za snimanje koristi MPEG-2 MXF (Media eXchange Format) format datoteka - do Full HD rezolucije 1920 x 1080 i brzine 50 Mb/s (4:2:2) - a za skladištenje CompactFlash (CF) memorijske kartice. CF mediji su pristupačni i široko dostupni: dva otvora za kartice omogućavaju nastavljanje snimanja bez prekida.

Fleksibilno uređivanje


XF305 snima video zapise u formatu MXF, koji predstavlja industrijski standard i kompatibilan je sa svim poznatijim paketima za uređivanje, pa omogućava savršenu integraciju u postojeće tokove posla.

Širokougaoni objektiv sa zumom od 18x


Zahvaljujući velikom iskustvu kompanije Canon u proizvodnji objektiva za TV emitovanje - uz povratne informacije od strane profesionalaca - lagani HD video objektiv iz serije L sa zumom od 18x pruža izvanredan optički kvalitet. Koriste se jedinstveni elementi sa ultraniskom disperzijom (Hi-UD) radi sprečavanja pojave hromatskih aberacija. Odvojeni prstenovi omogućavaju nezavisnu kontrolu nad fokusom, zumom i otvorom dužice (F1,6) - uz mogućnost potpuno ručne kontrole, za šta postoje graničnici na prstenovima za kontrolu fokusa i zuma.

3 Full HD CMOS senzora


Video zapis Full HD rezolucije 1920 x 1080 snima se pomoću tri Full HD CMOS senzora od 2,07 megapiksela tipa 1/3, koje je razvila i proizvela kompanija Canon. Brzo skeniranje maksimalno smanjuje efekte izobličenja prilikom snimanja brzih pokreta.

LCD ekran veličine 10,1 cm i elektronsko tražilo veličine 1,3 cm


LCD ekran veličine 10,1 cm (4") moguće je postaviti sa obe strane kamere. Alatka za pomoć pri fokusiranju koja pruža izvanrednu rezoluciju (1,2 miliona tačaka) olakšava snimanje oštrih video zapisa. Ugrađena funkcija za prikaz grafikona (Waveform Monitor - WFM) pomaže prilikom provere ekspozicije i drugih parametara snimanja. Dostupno je i elektronsko tražilo veličine 1,3 cm (0,52").

Promenljiva brzina snimanja


Dostupan je širok opseg brzina snimanja, od 12 do 50 kadrova u sekundi. To kamermanu pruža slobodu da menja brzinu snimanja radi postizanja dodatne kreativne fleksibilnosti.

Profesionalni paket priključaka i nezavisan zvuk


HD-SDI izlaz predstavlja industrijski standard i omogućava prenos Full HD zapisa sa zvukom bez gubitka kvaliteta, a tu je i Timecode. Genlock ulaz i Timecode ulaz/izlaz omogućavaju korišćenje modela XF305 prilikom snimanja pomoću više kamera. Zvuk je moguće snimati putem dva XLR ulaza, kao i pomoću stereo mikrofona sa prednje strane.

Prilagođene opcije slike


Dostupno je dvadeset šest prilagođenih opcija slike koje omogućavaju postizanje savršenog kvaliteta. Moguće ih je čuvati u kameri - na SD kartici - a dostupna je i mogućnost razmene postavki između kamkordera.

Podrška za CPS *


Podrška za ekskluzivnu CPS video uslugu kompanije Canon omogućava prioritetno servisiranje i garantuje brzu popravku.

* Više informacija o tome u kojim zemljama je dostupan program CPS potražite na veb stranici http://www.canon-europe.com/cps

Specifikacije proizvoda

Saznajte više o Canon XF305, njegovim karakteristikama i mogućnostima.

CPN.jpeg

Profesionalna mreža kompanije Canon

Inspiracija, obrazovanje, informacije o proizvodima i novosti pružaju potpune informacije za Canon profesionalne fotografe i videografe, kao i napredne entuzijaste, širom sveta.