DSLR fotoaparati

Canon EOS 5DS

Kombinacija rezolucije od 50,6 megapiksela i dva DIGIC 6 procesora postavlja novi standard na polju snimanja visoke rezolucije.

Prednosti

 • Postignite viši nivo detalja i nove nivoe kvaliteta slike

 • Reagujte, delujte i ostanite u prednosti u odnosu na akciju

 • Vrhunska oštrina onda kada je to zaista potrebno

 • Napravljen je za način na koji vi radite

 • Funkcije u fotoaparatu bude vašu kreativnost

Detaljne karakteristike

 • Postignite viši nivo detalja i nove nivoe kvaliteta slike

  Beležite izvanredne detaljeCMOS senzor punog formata od 50,6 megapiksela omogućava beleženje izvanrednog nivoa detalja. Izuzetno visoka rezolucija omogućava opsežno isecanje, uz zadržavanje zadivljujućeg kvaliteta slike. Čak i ugrađeni režimi za snimanje sa isecanjem od 1,3x i 1,6x daju datoteke od 30,5 i 19,6 megapiksela, tim redosledom.Štampajte slike umetničkog kvaliteta do formata A0 i većih Štampajte slike izuzetno visoke rezolucije na velikim formatima (A0 i veći) sa niskim nivoom šuma, prirodnim nijansama kože i izvanrednom, preciznom reprodukcijom boja, zahvaljujući prisustvu dva DIGIC 6 procesora visokih performansi.Smanjene vibracije ogledala za maksimalnu oštrinuEOS 5DS koristi sistem za kontrolu vibracija ogledala kompanije Canon radi smanjivanja vibracija koje nastaju usled unutrašnjeg pomeranja u fotoaparatu, i mogu negativno da utiču na oštrinu slike i da smanje rezoluciju. Osovine se koriste za pomeranje ogledala nagore i nadole uz veći stepen kontrole, čime se izbegava iznenadno zaustavljanje i ublažava zvuk oslobađanja zatvarača.

 • Reagujte, delujte i ostanite u prednosti u odnosu na akciju

  Uživajte u brzoj obradi slike i u odzivu fotoaparata – čak i uz velike količine podataka koje beleži senzor od 50,6 MP – uz dva DIGIC 6 procesora. Možete da zabeležite čitavu akciju zahvaljujući neprikosnovenoj mogućnosti snimanja slika rezolucije 50,6 megapiksela pri 5 kadrova u sekundi, dok USB 3.0 veza omogućava brzo udaljeno snimanje i daljinsko upravljanje fotoaparatom.

 • Vrhunska oštrina onda kada je to zaista potrebno

  Automatsko fokusiranje u 61 tački, uz široko poljeBrzo i precizno fokusirajte čak i pri slabom osvetljenju, zahvaljujući AF sistemu sa 61 tačkom. Izvanredna preciznost postiže se zahvaljujući 41 krstastoj tački za fokusiranje, što obuhvata i pet izuzetno osetljivih dvostrukih krstastih tačaka. Napredno praćenje i prepoznavanje subjekta AF tehnologija EOS Intelligent Tracking and Recognition (iTR) koristi informacije o bojama i licu za prepoznavanje i praćenje subjekata dok se pomeraju u kadru. Odziv AF sistema može da se prilagodi jednostavnom alatkom koja podešava praćenje pomoću fokusa prema okruženju i subjektu koji se snima, tako da drugi objekti koji trenutno prođu ispred subjekta ne ometaju fokusiranje.Izbor AF tačkeKoristite sve AF tačke (61) zajedno ili ih grupišite u pokretne zone koje pokrivaju subjekte koji se ne nalaze u sredini kadra. Takođe, izaberite samo jednu AF tačku da biste precizno fokusirali određeni deo scene.

 • Napravljen je za način na koji vi radite

  Prilagodljive komande Prilagodite postavke fotoaparata aktuelnom zadatku i sačuvajte omiljene funkcije za ubuduće.Inteligentno tražilo II Uživajte u svetloj slici sa pokrivanje kadra od (približno) 100 procenata i prilagodljivim slojem sa informacijama. Isecanje od 1,6x i 1,3x može da se maskira u tražilu i da se beleži u obliku JPEG datoteka.Prilagodljivi ekran Fleksibilno menjajte tip, veličinu i položaj ikona na prilagođenom ekranu fotoaparata za brzu kontrolu, kako biste lako mogli da pronađete omiljene postavke.Otpornost na vremenske usloveNastavite da snimate sa pouzdanjem bez obzira na uslove, zahvaljujući komandama zaštićenim od vremenskih uslova koje su otporne na vodu i prašinu, kao i izdržljivoj konstrukciji od legure magnezijuma.Dva otvora za memorijske karticeOtvori za CompactFlash i SD memorijske kartice omogućavaju automatsko pravljenje rezervnih kopija datoteka dok snimate, što omogućava lako deljenje sa klijentima i proširivanje kapaciteta memorije.

 • Funkcije u fotoaparatu bude vašu kreativnost

  Snimanje uz veliki dinamički opseg Očuvajte detalje i istaknutim delovima i senkama putem HDR snimanja. Idealno je za pravljenje snimaka pejzaža i mrtve prirode zato što kombinuje tri slike sa različitim ekspozicijama: standardnu, podeksponiranu i preeksponiranu (Natural, Art standard, Art vivid, Art bold, Art embossed). Višestruka ekspozicijaPravite zadivljujuće kombinovane slike u fotoaparatu pomoću režima višestruke ekspozicije koji preklapa slike jednu preko druge, uz izbor opcija za automatsku višestruku ekspoziciju. Full HD EOS video zapisiSnimajte Full HD EOS video zapise uz kreativnu ručnu kontrolu nad slikom i zvukom.Stil slike sa finim detaljima Dajte prioritet prelazima i detaljima koje beleži senzor visoke rezolucije pomoću stila slike sa finim detaljima, koji takođe pruža prilagodljive parametre za izoštravanje u fotoaparatu poput praga i finoće za JPEG datoteke – možete da pravite veoma upečatljive slike direktno u fotoaparatu. Funkcije snimanja pomoću tajmeraPravite odlične video zapise sa brzim protokom vremena pomoću ugrađenog tajmera intervala, sa mogućnošću programiranja unapred. Za fotografije sa izuzetno dugom ekspozicijom, zatvarač može da se zaključa u režimu otvorene blende tokom navedenog vremena.

Specifikacije

 • CMOS senzor od 50,6 megapiksela

 • Dva DIGIC 6 procesora

 • 150k + IR metering sensor

 • Do 5 kadrova u sekundi

 • AF sistem sa 61 tačkom

 • Snimanje sa isecanjem (1,3x, 1,6x, 1:1)

 • USB 3.0

 • Sistem za kontrolu vibracija ogledala

 • Snimanje sa tajmerom intervala