Revolucija na polju rezolucije

Beležite izvanredne detalje u svakom trenutku zahvaljujući brzom, instinktivnom DSLR rukovanju i rezoluciji od 50,6 megapiksela. EOS 5DS će promeniti način na koji posmatrate svet.

0%

  Štampajte slike umetničkog kvaliteta do formata A0 i većih

  Štampajte slike izuzetno visoke rezolucije na velikim formatima (A0 i veći) sa niskim nivoom šuma, prirodnim nijansama kože i izvanrednom, preciznom reprodukcijom boja zahvaljujući prisustvu dva DIGIC 6 procesora visokih performansi.

  Reagujte, delujte i ostanite u prednosti u odnosu na akciju

  Uživajte u brzoj obradi slike i u odzivu fotoaparata – čak i uz velike količine podataka koje beleži senzor od 50,6 MP – uz dva DIGIC 6 procesora. Možete da zabeležite čitavu akciju zahvaljujući neprikosnovenoj mogućnosti snimanja slika rezolucije 50,6 megapiksela pri 5 kadrova u sekundi, dok USB 3.0 veza omogućava brzo udaljeno snimanje i daljinsko upravljanje fotoaparatom.

  Vrhunska oštrina onda kada je to zaista potrebno

  Napredno praćenje i prepoznavanje subjekta

  AF tehnologija EOS Intelligent Tracking and Recognition (iTR) koristi informacije o bojama i licu za prepoznavanje i praćenje subjekata dok se pomeraju u kadru. Odziv AF sistema može da se prilagodi jednostavnom alatkom koja podešava praćenje pomoću fokusa prema okruženju i subjektu koji se snima, tako da drugi objekti koji trenutno prođu ispred subjekta ne ometaju fokusiranje.

  Automatsko fokusiranje u 61 tački, uz široko polje

  Brzo i precizno fokusirajte čak i pri slabom osvetljenju, zahvaljujući AF sistemu sa 61 tačkom. Izvanredna preciznost postiže se zahvaljujući 41 krstastoj tački za fokusiranje, što obuhvata i pet izuzetno osetljivih dvostrukih krstastih tačaka.

  Izbor AF tačke

  Koristite sve AF tačke (61) zajedno ili ih grupišite u pokretne zone koje pokrivaju subjekte koji se ne nalaze u sredini kadra. Takođe, izaberite samo jednu AF tačku da biste precizno fokusirali određeni deo scene.

  Otpornost na vremenske uslove

  Nastavite da snimate sa pouzdanjem bez obzira na uslove, zahvaljujući komandama zaštićenim od vremenskih uslova koje su otporne na vodu i prašinu, kao i izdržljivoj konstrukciji od legure magnezijuma.

  Dva otvora za memorijske kartice

  Otvori za CompactFlash i SD memorijske kartice omogućavaju automatsko pravljenje rezervnih kopija datoteka dok snimate, što omogućava lako deljenje sa klijentima i proširivanje kapaciteta memorije.

  Preporučeni objektivi

  Snimajte život iz nove perspektive pomoću naših preporučenih objektiva sa fiksnom žižnom daljinom i zum objektiva. To obuhvata ultraširokougaone objektive za zadivljujuće pejzaže i snažne telefoto objektive za približavanje sportskoj akciji i divljim životinjama uz izvanredan kvalitet. Mnogi od njih imaju široke otvore blende za snimanje pri slabom osvetljenju i „tilt-and-shift“ mehanizme koji pružaju izvanrednu kontrolu nad dubinom polja.

  Funkcije u fotoaparatu bude vašu kreativnost

  Snimanje uz veliki dinamički opseg

  Očuvajte detalje i istaknutim delovima i senkama putem HDR snimanja. Idealno je za pravljenje snimaka pejzaža i mrtve prirode zato što kombinuje tri slike sa različitim ekspozicijama: standardnu, podeksponiranu i preeksponiranu.

  Natural

  Art Standard

  Art Vivid

  Art Bold

  Art Embossed

  Višestruka ekspozicija

  Pravite zadivljujuće kombinovane slike u fotoaparatu pomoću režima višestruke ekspozicije koji preklapa slike jednu preko druge, uz izbor opcija za automatsku višestruku ekspoziciju.

  Full HD EOS video zapisi

  Snimajte Full HD EOS video zapise uz kreativnu ručnu kontrolu nad slikom i zvukom.

  Funkcije snimanja pomoću tajmera

  Pravite odlične video zapise sa brzim protokom vremena pomoću ugrađenog tajmera intervala, sa mogućnošću programiranja unapred. Za fotografije sa izuzetno dugom ekspozicijom, zatvarač može da se zaključa u režimu otvorene blende tokom navedenog vremena.

  Stil slike sa finim detaljima

  Dajte prioritet prelazima i detaljima koje beleži senzor visoke rezolucije pomoću stila slike sa finim detaljima, koji takođe pruža prilagodljive parametre za izoštravanje u fotoaparatu poput praga i finoće za JPEG datoteke – možete da pravite veoma upečatljive slike direktno u fotoaparatu.

  Filter niskih frekvencija

  Standardni DSLR modeli koriste filter niskih frekvencija postavljen ispred senzora fotoaparata radi sprečavanja pojave digitalnih grešaka poput moarea i pogrešnih boja. Ti filteri blago umekšavaju sliku, pa dolazi do poništavanja efekta niskih frekvencija kod modela EOS 5DS R, za najoštrije moguće rezultate. Mali rizik od pojave grešaka kao posledica ovoga čini model EOS 5DS R dobrim izborom prilikom snimanja na otvorenom ili u kontrolisanim studijskim uslovima. Međutim, EOS 5DS je možda bolji izbor za druge načine primene.

  Originalna EOS 5DS R slika

  Oštrina – EOS 5DS R nasuprot EOS 5DS

  Nagrade za proizvode

  TIPA Awards 2016

  EISA 2015-2016

  Specifikacije

  APS-C CMOS senzor od 50,6 megapiksela

  CMOS senzor od 50,6 megapiksela

  Dva DIGIC 6 procesora

  Dva DIGIC 6 procesora

  RGB+IR senzor za merenje od 150.000 piksela

  RGB+IR senzor za merenje od 150.000 piksela

  Do 5 kadrova u sekundi

  Do 5 kadrova u sekundi

  Spec-61AF

  AF sistem sa 61 tačkom

  Snimanje sa isecanjem

  Snimanje sa isecanjem

  USB 3.0

  USB 3.0

  Sistem za kontrolu vibracija ogledala

  Sistem za kontrolu vibracija ogledala

  Snimanje sa tajmerom intervala

  Snimanje sa tajmerom intervala

  Prikaz punih specifikacija

  Preuzmite upravljačke programe, softver, firmver i priručnike.

  Podrška za proizvode

  Možda će vam se takođe svideti...

  Profesionalna mreža kompanije Canon

  Profesionalno i detaljno: otkrijte sve što želite da znate o neverovatnim fotoaparatima EOS 5DS i EOS 5DS R od 50,6 megapiksela.

  story-20-right.jpg

  Registrujte proizvod

  Saopštite nam nešto o sebi i registrujte se za bilten You Connect kompanije Canon koji je pun inspiracije, vesti i saveta.