EOS dodatna oprema

Canon Speedlite 430EX III-RT

Snažni i prenosivi blic sa radio-okidanjem.

Prednosti

 • Snažan, ali dovoljno kompaktan da možete svuda da ga ponesete

 • Jednostavne komande i intuitivni interfejs

 • Koristite daljinski blic da biste kreirali željeni izgled

 • Snimajte laskave portrete pomoću odbijanja svetla

 • Integriše se sa drugim Speedlite blicevima kao deo EOS porodice

Detaljne karakteristike

 • Snažan, ali dovoljno kompaktan da možete svuda da ga ponesete

  Vodeći broj 43 (m, ISO100) označava da pruža dovoljno snage za većinu situacija.Speedlite 430EX III-RT težak je samo 295 g i dugačak samo 113,8 mm, pa će za njega uvek biti mesta u torbi.Uz napajanje pomoću lako dostupnih AA baterija, blic se obnavlja nakon okidanja punom snagom za samo 3,2 s.

 • Jednostavne komande i intuitivni interfejs

  Komande na blicu Speedlite 430EX III-RT usklađene su sa komandama na mnogim EOS fotoaparatima. Komande-prečice pružaju pristup ključnim funkcijama, a kontrolni točkić omogućava brzo podešavanje. Prekidač za zaključavanje sprečava slučajno menjanje postavki. Na LCD ekranu jednim pogledom možete da vidite postavke i informacije o snimanju, a tu je i svetlo za uslove slabog osvetljenja.

 • Koristite daljinski blic da biste kreirali željeni izgled

  Blicevi Speedlite 430EX III-RT takođe mogu da se koriste odvojeno od fotoaparata, radi simuliranja svetla koje dolazi iz različitih pravaca.Radiofrekventno okidanje omogućava vam da upravljate blicevima Speedlite 430EX III-RT sa razdaljine do 30 m, bez potrebe za direktnom vidljivošću fotoaparata. To pruža veću fleksibilnost prilikom postavljanja, što vam omogućava da kreirate još više raspoloženja i efekata.Speedlite 430EX III-RT blicem takođe možete daljinski da upravljate pomoću optičkog okidanja, pa će se odmah uklopiti sa postojećom konfiguracijom bliceva. Omogućava okidanje sa razdaljine od 10 m pomoću opcionog Speedlite odašiljača ST-E2 ili Speedlite odašiljača koji je ugrađen u neke EOS fotoaparate.Koristite više bliceva istovremeno u grupama, uz mogućnost odvojenog upravljanja snagom za svaku grupu. Moguće je kreirati do pet grupa, uz maksimum od 15 bliceva po grupi.

 • Snimajte laskave portrete pomoću odbijanja svetla

  Pomična glava blica omogućava odbijanje svetla od velikih površina, poput zidova ili plafona, čime se kreira meko osvetljenje bez senki idealno za portrete.Možete da upotrebite ugrađenu refleksionu tablu radi kreiranja blistavog odsjaja u očima subjekta, koji oživljava izraz lica.Montirajte priloženi adapter za odbijanje da biste dodatno umekšali svetlo. Priložen je i filter u boji, čiji je cilj dobijanje toplije boje svetla blica, kako bi se što preciznije uklapala sa bojom ambijentalnog osvetljenja u zatvorenom.Speedlite 430EX III-RT može da prilagodi izlazno svetlo radi uklapanja sa uglom gledanja objektiva koji se koristi.

 • Integriše se sa drugim Speedlite blicevima kao deo EOS porodice

  Koristite Speedlite 430EX III-RT sa drugim blicevima, kao što je Speedlite 600EX-RT, kao deo konfiguracije sa više bliceva.Upravljajte blicem Speedlite 430EX III-RT dok je odvojen od fotoaparata pomoću okidača za blic kao što je ST-E3-RT ili pomoću ugrađenog Speedlite odašiljača u EOS fotoaparatu.

 • Dvostruko bežično okidanje blica

  Speedlite 430EX III-RT može da se aktivira dok je odvojen od fotoaparata zahvaljujući radiofrekventnom ili optičkom okidanju, što fotografima pruža izvanrednu svestranost. Prilikom upotrebe radiofrekventnog okidanja, bliceve možete da postavite na razdaljinu do 30 m od fotoaparata bez brige o tome da li postoji direktna vidljivost. To znači da možete da ih postavite na mnoštvo drugih mesta, na primer izvan prostorije, tako da okida kroz prozor. Optičko okidanje omogućava EOS fotoaparatima sa ugrađenim Speedlite odašiljačem (npr. EOS 760D, EOS 70D i EOS 7D Mark II) da okidaju Speedlite 430EX III-RT sa udaljenosti do 10 m, bez potrebe za dodatnom opremom.