Za poslovnu upotrebu

Šta je to Mopria?

Mopria štampanje sa mobilnih uređajaMobilni uređaji sa Mopria™ sertifikatom automatski detektuju štampače sa Mopria podrškom pomoću Wi-Fi veze i korisnicima omogućavaju da štampaju e-poruke i dokumente sa mobilnih uređaja tako što će jednostavno dodirnuti opciju za štampanje u meniju i izabrati detektovani štampač koji je prikazan na ekranu.

Dodatnu komponentu Mopria Print Service možete da preuzmete sa portala Google Play Store kako biste omogućili štampanje sa bilo kojeg Android telefona ili tableta (Android verzija 4.4 ili novija).  Nakon instalacije, samo povežite uređaj na istu mrežu na koju je povezan štampač i štampajte na bilo kojem štampaču sa Mopria podrškom bez dodatnih aplikacija ili podešavanja.

Kao jedan od osnivača organizacije Mopria Alliance, kompanija Canon je posvećena razvoju proizvoda sa Mopria sertifikatom i tome da štampanje učini što je moguće praktičnijim za korisnike.

Šta mi je potrebno da bih koristio/la tehnologiju Mopria?

1.    Smartfon ili tablet sa operativnim sistemom Android 4.4 ili novijim
Vaš Android smartfon ili tablet možda je moguće nadograditi na Android KitKat (4.4).  Pogledajte postavke da biste ažurirali uređaj.

2.    Štampač sa Mopria podrškom

Kompatibilni i-SENSYs štampači:

3.    Bežična mreža
Mobilni uređaj i štampač moraju da budu povezani na istu mrežu.  Štampač mora da bude povezan na mrežni ruter bežično ili pomoću Ethernet kabla.

4.    Aplikacije koje podržavaju Android KitKat štampanje
Mnoge integrisane Android aplikacije, kao što su Chrome, Gmail, Gallery, Drive i Quickoffice, već imaju opciju za štampanje u meniju. Nakon što instalirate Mopria dodatnu komponentu, štampač će se pojaviti na listi u opcijama za štampanje.  Ako u aplikaciji nije prikazano dugme za štampu, aplikacija trenutno ne podržava Android KitKat (4.4) ili Mopria Print Service.

Napomena:  Mopria Print Service nije podržana u javnim bežičnim mrežama poput javnih Wi-Fi pristupnih tačaka, putem Bluetooth veze niti putem mobilne 3G ili 4G veze za prenos podataka.
Možda će biti potrebno da ažurirate firmver štampača da biste štampali sa mobilnih uređaja sa Mopria sertifikatom.