Canon EF 100mm f/2 USM

EF 100mm f/2 USM

EF 100 mm f/2 USM je kratki telefoto objektiv sa velikim otvorom blende, što ga čini idealnim za portrete. Ovaj objektiv komprimuje karakteristike lica i omogućava da subjekat bude istaknut u odnosu na zamućenu pozadinu.

Prednosti

  • Srednji telefoto objektiv
  • Veliki otvor blende f/2
  • USM motor za fokusiranje sa ručnim kontrolama
  • Najmanja razdaljina za fokusiranje 90 cm
  • Prečnik filtera 58 mm
  • Super Spectra premaz služi za uklanjanje efekta pojave duhova i odbleska

Detaljne karakteristike

Detaljnije pogledajte Canon EF 100mm f/2 USM

Velika žižna daljina i kompaktne dimenzije


EF 100 mm f/2 USM ima veliki maksimalni otvor blende, ali je relativno kompaktan. Žižna daljina od 100 mm fotografima omogućava da rade sa udobne razdaljine od subjekata, a pomaže i u komprimovanju perspektive. Pri svim otvorima blende u čitavom opsegu dobijaju se oštre i jasne slike.

Veliki otvor blende f/2


Veliki maksimalni otvor blende od f/2 pruža izvanrednu brzinu prilikom fotografisanja u uslovima slabog osvetljenja i otklanja potrebu za korišćenjem blica. Snimanje pri tako velikim otvorima blende takođe omogućava postavljanje pozadine van fokusa, čime se dodatno ističe subjekat.

Glatko zamućenje pozadine


Kružna membrana otvora blende daje mekši i postojaniji izgled oblasti koje su van fokusa. Oštro fokusirani objekti u prednjem planu istaknuti su u odnosu na glatko zamućenu pozadinu.

Ultrazvučno fokusiranje


Prstenasti ultrazvučni motor omogućava izuzetno brzo i skoro nečujno funkcionisanje automatskog fokusa. Odličan obrtni moment obezbeđuje precizno postizanje tačke fokusa, bez prekomernog naglašavanja. Pored toga, dostupna je potpuno ručna kontrola fokusiranja, što omogućava podešavanje fokusa bez napuštanja AF režima.

Super Spectra premaz


Super Spectra premazi daju precizan balans boja i poboljšavaju kontrast. Takođe sprečavaju odblesak i pojavu duhova - uobičajen problem koji se javlja usled odbijanja svetla od senzor fotoaparata.

Integracija sa E-TTL II merenjem za blic


Objektiv šalje informacije o razdaljini kompatibilnom E-TTL II blicu na EOS fotoaparatu radi dobijanja optimalnog merenja za blic.

Specifikacije proizvoda

Saznajte više o Canon EF 100mm f/2 USM, njegovim karakteristikama i mogućnostima.

Galerija uzoraka

Prikaži galeriju

Related Products

Širokougaoni objektivi

Ostvarite šire vidno polje i smestite više u kadar pomoću našeg asortimana širokougaonih objektiva.