Canon EF 14mm f/2.8L II USM

EF 14mm f/2.8L II USM

Širokougaoni objektiv za profesionalce koji zahtevaju preciznost, EF 14mm f/2,8L II USM sadrži UD elemente i asferične elemente koji obezbeđuju vrhunski kvalitet slike. Maksimalni otvor blende od f/2,8 omogućava odlične performanse u uslovima lošeg osvetljenja.

EF 14mm f2.8L II USM

Prednosti

  • Konstrukcija serije L sa hermetičkom zaštitom od prodiranja vlage i prašine
  • Veliki otvor blende f/2,8
  • Asferični i UD elementi
  • Prstenasti USM mehanizam za automatsko fokusiranje sa ručnim kontrolama
  • Kružni otvor blende
  • Super Spectra premaz služi za uklanjanje efekta pojave duhova i odbleska

Detaljne karakteristike

Detaljnije pogledajte Canon EF 14mm f/2.8L II USM

Posebna perspektiva


Pokriva vidno polje od zapanjujućih 114°, EF 14mm f/2,8L II USM prevazilazi ljudsku perspektivu. Savršen za snimanje malih enterijera, velikih subjekata sa male udaljenosti ili upečatljivih pejzaža, ovaj objektiv koji pruža velike kreativne mogućnosti može se koristiti i za kreiranje snažnog utiska odvojenosti subjekata koji se nalaze u prvom planu i pozadine.

Konstrukcija koja pripada seriji L


Kao i svi objektivi iz serije L, EF 14mm f/2,8L II USM predstavlja kombinaciju precizne optike i izuzetnog kvaliteta izrade, pouzdanosti i jednostavnosti upotrebe. Hermetička zaštita od prodiranja vlage i prašine pruža naprednu zaštitu od prirodnih elemenata, čak i u lošim vremenskim uslovima.

Veliki otvor blende f/2,8


Maksimalni otvor blende f/2,8 omogućava brzo snimanje bez upotrebe blica u uslovima lošeg osvetljenja, kao i dobru kontrolu dubine polja.

Asferični i UD elementi


Radi postizanja optimalnih performansi, objektiv je opremljen sa dve vrste posebnih elemenata: asferični elementi koji služe za ispravljanje kružnih aberacija i Super UD (izuzetno nisko rasipanje) elementi za uklanjanje sekundarnih hromatskih aberacija. Rezultat su jasne slike visokog kontrasta, bez izobličenja u celom vidljivom opsegu.

Prstenasti USM mehanizam za automatsko fokusiranje sa ručnim kontrolama


Prstenasti USM mehanizam za automatsko fokusiranje omogućava vibracije ultrasonične frekvencije za brz, precizan i izuzetno tih rad, sa odličnim obrtnim momentom. Potpuno ručna kontrola fokusiranja pomoću velikog prstena koji se ne okreće tokom automatskog fokusiranja, fotografima omogućava trenutan pristup finom podešavanju.

Super Spectra premaz


Super Spectra premaz obezbeđuje precizan balans boja i oštre slike visokog kontrasta, a uklanja i efekte pojave duhova i odbleska tako što apsorbuje svetlost koja bi mogla da se odbije od unutrašnjih elemenata u objektivu i digitalnih EOS senzora.

Kružni otvor blende


Kružni otvor blende obezbeđuje glatko, postojano zamućenje pozadine - savršeno za izolovanje subjekata pri velikim otvorima blende ili za pravljenje sjajnih portreta.

Dodatna oprema


EF 14mm f/2,8L II USM poseduje ugrađen dodatak za zaštitu prednjeg sočiva, poboljšavanje kontrasta i sprečavanje izobličenja na periferiji. Poklopac i mekana futrola isporučuju se uz objektiv.

Specifikacije proizvoda

Saznajte više o Canon EF 14mm f/2.8L II USM, njegovim karakteristikama i mogućnostima.

Related Products

Želite li da vam pomognemo da odaberete sledeći objektiv?

Naša alatka za biranje objektiva povešće vas kroz naš asortiman i pomoći vam da pronađete savršen objektiv za svoje potrebe i EOS fotoaparat koji posedujete.

Širokougaoni objektivi

Ostvarite šire vidno polje i smestite više u kadar pomoću našeg asortimana širokougaonih objektiva.