Canon EF 16-35mm f/4L IS USM

EF 16-35mm f/4L IS USM

Snimajte zapanjujuće pejzaže i slike arhitekture pomoću ovog kompaktnog i laganog ultraširokougaonog objektiva visokih performansi sa fiksnim otvorom blende f/4 i stabilizatorom slike. Idealan je za profesionalce i entuzijaste.

EF 16-35mm f/4L IS USM Detail Image

Prednosti

  • Obuhvatite više na svakom snimku uz ultraširokougaoni zum objektiv
  • Superiorne performanse serije L sa preciznom optikom
  • Uživajte u postojanim ekspozicijama uz konstantni otvor blende f/4
  • Pravite stabilne snimke čak i pri slabom osvetljenju zahvaljujući stabilizatoru slike sa 4 koraka
  • Nikada ne propustite snimak zahvaljujući brzom i tihom automatskom fokusu

Detaljne karakteristike

Detaljnije pogledajte Canon EF 16-35mm f/4L IS USM

Ultraširokougaoni zum objektiv 16-35 mm


Ovaj ultraširokougaoni zum objektiv visokih performansi sa fiksnim otvorom blende kombinuje odlične optičke performanse sa fleksibilnošću, što ga čini idealnim za pejzaže, snimke arhitekture, fotoreporterske zadatke, putovanja i opštu upotrebu - daje jasne, oštre i sveobuhvatne slike sa veoma malom količinom izobličenja.

Kvalitet L serije


Serija L obuhvata vrhunske profesionalne objektive kompanije Canon i predstavlja najbolju precizno dizajniranu EF optiku. Objektivi iz serije L kombinuju superiorne performanse i vrhunski način rukovanja, uz otpornost na prašinu i vlagu.

Konstantan otvor blende f/4


Idealan je za korišćenje u širokom opsegu uslova osvetljenja. Maksimalni otvor blende f/4 ostaje konstantan u čitavom opsegu žižne daljine, pa nema varijacija u brzini zatvarača niti ISO osetljivosti prilikom korišćenja zuma.

Oštre slike uz stabilizator slike sa 4 koraka


EF 16-35 mm f/4L IS USM daje stabilne snimke u svim situacijama, a naročito prilikom snimanja iz ruke pri slabom osvetljenju ili prilikom korišćenja makro postavke. Ovaj objektiv koristi tehnologiju stabilizatora slike kompanije Canon sa četiri koraka i automatski detektuje normalno snimanje ili pokrete pomeranja, pa bira režim stabilizacije slike u skladu sa situacijom.

Ultrazvučno fokusiranje


Prstenasti ultrazvučni motor omogućava izuzetno brzo i skoro nečujno funkcionisanje automatskog fokusa. Odličan obrtni moment obezbeđuje precizno postizanje tačke fokusa, bez prekomernog naglašavanja. Potpuno ručna kontrola omogućava vam da fino podešavate fokus bez napuštanja AF režima.

Glatko zamućenje pozadine


Kružna membrana otvora blende sa devet segmenata daje umekšaniji i postojaniji izgled oblastima izvan fokusa - to znači da će subjekti u prvom planu biti jasno istaknuti nasuprot prelepe, glatko zamućene pozadine.

Izuzetan kvalitet slike


Objektiv EF 16-35 mm f/4L IS USM sadrži tri asferična elementa, da bi se obezbedila oštrina od ugla do ugla i jasnoća u čitavom opsegu žižne daljine. Dva UD (ultraniska disperzija) elementa uklanjaju hromatske aberacije. Super Spectra premaz daje precizan balans boja i poboljšava kontrast. Takođe sprečava odblesak i pojavu duhova - uobičajen problem koji se javlja usled odbijanja svetla od senzora fotoaparata. Fluoritni premazi sprečavaju zadržavanje prašine i kapljica vode na prednjim i zadnjim elementima objektiva, kako bi se osigurao optimalan kvalitet slike.

Najmanja razdaljina za fokusiranje 0,28 m


Uz razdaljinu za fokusiranje od samo 0,28 m u čitavom opsegu zuma, možete dodatno da se približite subjektima i da i dalje uživate u širokom vidnom polju.

Prednji element koji se ne rotira


Lako montirajte filtere od 77 mm zahvaljujući prednjem elementu koji se ne rotira.

Specifikacije proizvoda

Saznajte više o Canon EF 16-35mm f/4L IS USM, njegovim karakteristikama i mogućnostima.

Related Products

Širokougaoni objektivi

Ostvarite šire vidno polje i smestite više u kadar pomoću našeg asortimana širokougaonih objektiva.