Canon EF 17-40mm f/4L USM

EF 17-40mm f/4L USM

EF17-40mm f/4L USM je veoma lak EF objektiv veoma širokog ugla kompanije Canon. Prilagođen je primeni na digitalnim EOS SLR fotoaparatima sa faktorom konverzije fokusne dužine većim od 1.

Prednosti

  • Izuzetne performanse u celom opsegu zumiranja
  • Najveća AF brzina u klasi (isto kao EF16-35 f/2,8L USM)*
  • Veoma otporan na prašinu i vlagu
  • Minimalno rastojanje za fokusiranje od 28cm pri svim fokusnim dužinama *u januaru 2003.

Detaljne karakteristike

Detaljnije pogledajte Canon EF 17-40mm f/4L USM

Objektiv veoma širokog ugla za analogne EOS SLR fotoaparate


EF17-40mm f/4L USM je veoma širokougaoni EF objektiv kompanije Canon namenjen profesionalcima i iskusnim amaterima koji koriste SLR EOS fotoaparate.

Standardni objektiv za digitalne EOS SLR fotoaparate


Iako predstavlja odličan objektiv kada se koristi sa analognim SLR fotoaparatima, EF17-40mm f/4L USM naročito je pogodan za digitalne SLR fotoaparate kod kojih je veličina senzora za slike manja od formata 35mm. Ove fokusne dužine na digitalnim SLR fotoaparatima zaista mogu da daju ugao vidnog polja koji je približan onom koji stvaraju objektivi od 28-70 mm korišćeni na fotoaparatima od 35 mm, što ih čini idealnim standardnim objektivima

Izvanredne optičke performanse


EF17-40mm f/4L USM ima 12 elemenata u 9 grupa. Super Spectra premaz na elementima obezbeđuje izvanredan balans boje i uklanja efekte pojave duhova i odbleska. Da bi se obezbedio visok kvalitet slike u opsegu zuma iznad 17-40 mm, objektiv koristi tri asferična elementa dva različita tipa, dok se Super UD (ultraniska disperzija) staklo koristi za sprečavanje hromatskih aberacija koje često narušavaju jasnoću ivicaobjekta snimanja.

Veliki skup vrhunskih funkcija


Minimalno rastojanje za fokusiranje je samo 28 mm u celom opsegu zuma.

Automatsko fokusiranje je tiho i brzo, zahvaljujući brzom procesoru sa poboljšanim AF algoritmom. Ukoliko želite, možete izbeći AF režim pomoću mehanizma za ručno fokusiranje.

Kontrolisan pomoću elektromagnetske dijafragme, kružni otvor blende objektiva EF17-40mm f/4L USM može da ostvari atraktivniji izgled oblasti u pozadini koje su izvan fokusa na slici.

Prednji deo objektiva se ne okreće prilikom fokusiranja. Ovo znači da će npr. polarizacioni filteri efikasno raditi prilikom uvećavanja i prilikom umanjivanja. Na zadnjem delu objektiva nalazi se želatinski držač drop-in filtera.

Veoma otporan na prašinu i vlagu, EF17-40mm f/4L USM idealan je za upotrebu u veoma lošim uslovima. Za proizvodnju objektiva koristi se samo staklo bez olova koje nema štetan uticaj na životnu sredinu.

Nagrade

Specifikacije proizvoda

Saznajte više o Canon EF 17-40mm f/4L USM, njegovim karakteristikama i mogućnostima.

Related Products