Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS

EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS

Kompaktne dimenzije i moćan opseg zuma od 11x - čine savršen zum objektiv opšte namene za fotografe koji su stalno u pokretu. Odlične performanse u uslovima lošeg osvetljenja obezbeđuje mehanizam za stabilizaciju sa 4 koraka.

Prednosti

  • Objektiv sa zumom od 11x - 18-200 mm
  • Stabilizator slike sa 4 koraka
  • Automatsko otkrivanje pomeranja sadržaja i detekcija tronošca
  • Najmanja udaljenost za fokusiranje od 0,45 m
  • Asferični i UD elementi
  • Super Spectra premaz služi za sprečavanje pojave duhova i odbleska
  • Zaključavanje zuma obezbeđuje minimalnu veličinu
  • Kružni otvor blende za zadovoljavajuće zamućenje pozadine

Detaljne karakteristike

Detaljnije pogledajte Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS

Kompaktan, brz i lak


EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS je kompaktan EF-S objektiv sa velikim uvećanjem - približno 11x. Pokriva opseg 18-200 mm (35 mm ekvivalent fokusne dužine od 29-320 mm) uz maksimalan otvor blende od f/3.5-5.6. Dizajniran za početnike i napredne amatere koji traže objektiv sa optičkom stabilizacijom slike i velikim opsegom fokusne dužine, poseduje težinu od 595 g i dimenzije 78,6 x 102 mm. Pruža minimalnu razdaljinu za fokusiranje od 0,45 m u svim položajima zuma.

EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS napravljen je ekskluzivno za upotrebu sa EOS fotoaparatima koji poseduju EF-S sistem za izmenjive objektive - što podrazumeva modele EOS 50D, EOS 1000D, EOS 450D i prethodne modele.

Asferični i UD elementi


Visok kvalitet slike obezbeđen je dodavanjem dva asferična sočiva visoke preciznosti koja služe za ispravljanje aberacija, što podrazumeva krivljenje polja i izobličenja. Pojava hromatskih aberacija koje predstavljaju uobičajenu pojavu pri snimanju pomoću širokougaonih objektiva takođe je umanjena dodavanjem dva UD sočiva, što obezbeđuje optimalan kvalitet slike i nivo detalja od ivice do ivice.

Super-Spectra premaz


Patentirani premaz za elemente objektiva kompanije Canon maksimalno umanjuje pojavu efekta duhova i odbleska koje izaziva odbijanje svetlosti od senzora i unutrašnjih površina u objektivu. Poboljšan je prenos svetlosti, a smanjeno je odbijanje svetlosti radi pružanja jasnih i oštrih slika.

Stabilizator slike sa 4 koraka


Stabilizator slike sa 4 koraka - posebno dizajniran za opseg fokusne dužine objektiva - služi za sprečavanje pojave zamućivanja do koje može da dođe tokom snimanja iz ruke ili pri malim brzinama okidanja. Automatsko otkrivanje pomeranja sadržaja obezbeđuje efektivne performanse pri praćenju objekata u pokretu. Pošto objektiv poseduje IS sistem, rezultati su vidljivi u optičkom tražilu tokom kadriranja.

Visok kvalitet izrade i optički elementi koji ne sadrže olovo


Pošto je dizajniran kao objektiv za intenzivnu upotrebu, EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS poseduje robustan kvalitet izrade koji ispunjava zahteve modernih fotografa. Za izradu objektiva koristi se staklo koje ne sadrži olovo, čime se obezbeđuje zaštita životne sredine.

Specifikacije proizvoda

Saznajte više o Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS, njegovim karakteristikama i mogućnostima.

Galerija uzoraka

Prikaži galeriju

Related Products

Telefoto objektivi

Opremljeni su većim žižnim daljinama i omogućavaju vam da se približite subjektu bez potrebe za remećenjem scene.