Accurate and reliable autofocus

XF705

Precizni u pouzdani automatski fokus

Dual Pixel CMOS AF – kako funkcioniše

Dual Pixel CMOS AF je tehnologija automatskog fokusa sa faznom detekcijom zasnovana na senzoru i napravljena sa ciljem pružanja glatkog praćenja pomoću fokusa visokih performansi i brzog postizanja automatskog fokusa. U pitanju je jedinstvena tehnologija kompanije Canon koja koristi dve foto-diode po pikselu za automatsko fokusiranje, uz njihovo kombinovanje za snimanje videa. Ovo omogućava precizno održavanje fokusa, čak i sa subjektima u pokretu, što je od ključne važnosti za 4K UHD snimanje i čini snimanje sa jednim snimateljem efikasnijim.

Dual Pixel CMOS AF - How it works

Upravljanje i praćenje objekata pomoću ekrana osetljivog na dodir

Ekran od 4 inča osetljiv na dodir na modelu XF705 omogućava vam da birate tačku fokusa na preko 80% oblasti za snimanje vertikalno/horizontalno. Izabrani objekat u kadru se prati dok se kreće u njemu.

Touchscreen control and object tracking

Detekcija i praćenje lica

AF sa detekcijom lica može da prati lice osobe u kadru i da održava fokus na njemu.

Face Detection and tracking

Dual Pixel vodič za fokusiranje

Pruža grafički vodič koji predstavlja prednje/zadnje odstupanje fokusa; pravougaonik postaje zelen kada je subjekat u fokusu, što pruža punu kontrolu nad ručnim približavanjem fokusa ili pomaže u održavanju kritičnog fokusa.

Dual Pixel Focus Guide

Doterivanje automatskog fokusa

Dostupna je funkcija menija za doterivanje automatskog fokusa koja korisniku omogućava da definiše brzinu i osetljivost automatskog fokusa, uz veću fleksibilnost i kontrolu.

Srodni proizvodi