INFORMACIJE O PROIZVODIMA

Najbrži i najinstinktivniji automatski fokus na svetu.¹

EOS R3 održava stvari oštrim, pa možete da ostanete usredsređeni. AF sa kontrolom pomoću oka, napredno prepoznavanje subjekta i izvanredna osetljivost pri slabom osvetljenju zajedno pružaju neverovatan doživljaj snimanja.
EOS R3

EOS R3 je programiran da prepoznaje trkačke automobile i motocikle, od vozila formule do GT i reli automobila.

© Vladimir Rys / Canon Ambassador

Revolucija u automatskom fokusu: AF sa kontrolom pomoću oka

EOS R3 pruža potpuno novi i prirodan način fokusiranja: izaberite AF tačku ili subjekat za praćenje jednostavnim gledanjem u njega. Pritiskom na dugme okidača fotoaparata do pola fokusira se izabrana AF tačka ili pokreće neprekidno praćenje izabranog subjekta. Jednostavno ne postoji ništa drugo poput toga.

Kombinacija automatskog fokusa sa kontrolom pomoću oka i fokusa sa praćenjem čini EOS R3 impresivnim akcionim fotoaparatom. Snimate atletiku na stazi? Samo izaberite trkača kojeg želite da pratite tako što ćete ga jednostavno pogledati. Pritisnite dugme i EOS R3 će pratiti tog sportistu, izdvajajući ga iz mase. Ista magija može da se primeni na bilo šta, od političara na konferencijama za novinare, motocikala na trkačkim stazama, pa čak i ptica na nebu.

AF sistem sa kontrolom pomoću oka lako se kalibriše, a postavke kalibracije mogu da se sačuvaju radi trenutnog ponovnog učitavanja, pa čak i da se razmenjuju između tela pomoću memorijske kartice. Jedan fotoaparat može da se programira za različite fotografe ili za istog fotografa koji nosi naočare ili kontaktna sočiva. Naravno, izbor AF tačaka takođe je moguć pomoću višenamenskog kontrolera fotoaparata ili našeg jedinstvenog pametnog kontrolera.

EOS R3

Pogledajte AF sa kontrolom pomoću oka u akciji dok fotograf bira drugi motocikl pomoću oka, a fotoaparat fokusira novi subjekat.

EOS R3

EOS R3 takođe prepoznaje oči i prati fokusiranje kako bi oči bile izuzetno oštre.

EOS R3

Funkcija praćenja fokusa održava oštar prikaz očiju košarkaškog igrača dok šutira.

EOS R3

R3 je u stanju da prati delove motocikla brzinom od 30 kadrova u sekundi

Nova generacija praćenja subjekata

Koristeći istu tehnologiju temeljnog učenja sa veštačkom inteligencijom koju smo primenili na EOS R5 i R6, preneli smo AF na EOS R3 na novi nivo. Fotoaparat prepoznaje ljude, životinje, a sada i vozila.
Stotine hiljada fotografija različitih fotografa i agencija korišćeno je za učenje fotoaparata kako tačno izgleda stvarni svet – i kako se kreće.

EOS R3

• Osobe. Fotoaparat identifikuje i fokusira oči subjekta koji prati. Ako oči nisu vidljive, lice će imati prioritet. Ako nijedna od te dve stvari nije vidljiva (na primer, kada se fudbaler iznenada okrene), EOS R3 daje prioritet glavi subjekta, a zatim telu. Mogućnosti za praćenje ljudi na fotoaparatu optimizovane su za bolje praćenje subjekata koji nose kacigu ili masku – savršeno rešenje za spektakularne sportske sadržaje.

• Životinje. Pse i mačke prepoznaje tehnologija praćenja subjekta na fotoaparatu, kao i ptice – čak i tokom leta.

• Vozila. EOS R3 je programiran da prepoznaje trkačke automobile i motocikle, od vozila formule do GT i reli automobila. Može čak da razlikuje vozila sa zatvorenom i otvorenom kabinom, uz fokusiranje kacige vozača kada je ona vidljiva. Takođe se prepoznaju motocikli za trke, uz mogućnost praćenja kacige vozača i održavanje oštrog fokusa na njemu tokom trke.

Funkcija praćenja subjekta sada je podržana za sve postavke AF oblasti. Zahvaljujući brzini slojevitog senzora sa pozadinskim osvetljenjem na modelu EOS R3, fokus se uzorkuje do 60 puta u sekundi kada se koristi elektronski zatvarač sa 30 kadrova u sekundi, čime se dobija najpotpunije AF praćenje do sada na Canon fotoaparatu.

Režim registrovanja osoba

U verziji firmvera 1.40 dodato je [Register People Priority] u AF meni fotoaparata. Omogućava da do deset lica bude unapred registrovano na fotoaparatu, što omogućava da fotoaparat prati osobu u kadru na osnovu prioriteta podešenog na fotoaparatu. Idealno za vesti, crvene tepihe ili venčanja, fotoaparat će znati koje lice treba da fokusira kada se više osoba nalazi u kadru na osnovu prioriteta registrovanog na fotoaparatu. Lica mogu da se registruju sa snimljenih fotografija ili sa fotografija sačuvanih na kartici. Ako je potrebno, prioritet osoba može da se promeni na fotoaparatu.

Register_people_menu

Dual Pixel CMOS AF II prednost

Tehnologija Dual Pixel CMOS AF II u ovom fotoaparatu pretvara svaki od 24 miliona piksela u senzor za fokusiranje, što zajedno daje 4.779 AF tačaka koje mogu da se izaberu i oblasti različitih veličina. Njih je moguće postaviti bilo gde u kadru, za 100 procenata pokrivenosti. Čak i pikseli koji se ne koriste za izabranu tačku za fokusiranje i dalje prenose informacije mašini za AF praćenje na fotoaparatu radi neverovatne preciznosti.

Tehnologija Dual Pixel CMOS AF II u fotoaparatu EOS R3 je najbrži i najosetljiviji AF sistem na svetu u fotoaparatu sa senzorom punog formata, koji omogućava fokusiranje za samo 0,03 s1 i pri slabom osvetljenju do čak -7,5 EV.2 To je toliko tamno da je skoro nemoguće videti kroz optičko tražilo, a elektronsko tražilo na modelu EOS R3 omogućava snimanje u takvim uslovima.

Senzor sa pozadinskim osvetljenjem

Tehnologija Dual Pixel CMOS AF II u ovom fotoaparatu pretvara svaki od 24 miliona piksela u senzor za fokusiranje.
EOS R3

Ovaj snimak je napravljen pri -7,5 EV, što pokazuje kako EOS R3 fokusira skoro u potpunoj tami.

 1. Izračunato na osnovu rezultata testiranja brzine automatskog fokusiranja u skladu sa CIPA smernicama (rezultati se mogu razlikovati u zavisnosti od uslova snimanja i korišćenih objektiva). Zavisi od metoda unutrašnjeg merenja. Uslovi testiranja: • Osvetljenost u trenutku merenja razdaljine: EV12 (standardna temperatura, ISO 100) • Režim za snimanje: M • Korišćeni objektiv: RF24-105mm F4-7.1 IS STM, prilikom snimanja fotografija sa ručnim okidanjem • AF režim: AF u jednoj tački (centralna) • AF rad: AF za jedan snimak
 2. Tokom snimanja fotografija sa objektivom od f/1,2, AF tačkom u centru, One-Shot AF, pri 23 °C/73 °F, ISO 100. Ne uključuje RF objektive sa premazom za glatko defokusiranje

Srodni članci

 • ČLANAK

  Da li Canon EOS R3 može da održi korak sa majušnom i munjevito brzom morskim žalarom?

  Italijanski fotograf divljih životinja Bruno D'Amicis testirao je EOS R3 fotografišući retku i neverovatno brzu pticu na plažama Abruca.

 • ČLANAK

  Silaženje sa utabanog puta uz Canon EOS R3

  „Apsolutno je bolji od svega sa čim sam radio u prošlosti!“ Fotograf motosporta Vladimir Ris isprobao je Canon EOS R3 na prvom snimanju električnog reli automobila.

 • ČLANAK

  Život u brzoj traci uz supertelefoto objektive kompanije Canon

  Fotograf motosporta Vladimir Ris upoznaje se sa objektivima Canon RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM na dinamičnom reli snimanju uz Canon EOS R3.

 • ČLANAK

  Objašnjenja za AF sa kontrolom pomoću oka

  Saznajte insajdersku priču o neverovatnom AF sistemu sa kontrolom pomoću oka kompanije Canon koji postavlja ili menja AF tačku tako što detektuje ono u šta gledate.

 • Registrujte se odmah

  Među prvima dobijajte novosti o EOS R3 i ostanite u toku sa novim vestima.