INFORMACIJE O PROIZVODIMA

Ovladavanje kretanjem pri 30 kadrova u sekundi

Srce fotoaparata EOS R3 je slojeviti senzor sa pozadinskim osvetljenjem – razvijen ekskluzivno od strane kompanije Canon. On je brži i osetljiviji od svega što smo do sada stavili u fotoaparat, što znači bolje performanse kada snimate pod pritiskom.
EOS R3

Novi senzor ima strujno kolo na zadnjoj strani, umesto na prednjoj, kako bi mogao da prikupi više svetla, čime se smanjuje količina šuma. Dva sloja strujnih kola su „naslagana“, što transformiše brzinu kojom senzor može da šalje podatke o slici procesoru DIGIC X. Ova brzina ne samo da omogućava uzastopno snimanje od 30 kadrova u sekundi (uz uzastopni AF i AE), već fotoaparatu omogućava i da 60 puta proveri fokus svake sekunde. Elektronsko tražilo bez zatamnjivanja osvežava se pri 120 kadrova u sekundi i pruža neverovatno realističan doživljaj, čak i prilikom snimanja subjekata koji se brzo kreću.

Specifikacija senzora optimizovana je tako da predstavlja savršen balans između rezolucije, performansi pri slabom osvetljenju i veličine datoteke za prenos, što ispunjava zahteve profesionalnih fotoreportera i sportskih fotografa. Digital Lens Optimizer maksimalno povećava nivo detalja koji je moguće postići pomoću objektiva u kombinaciji sa senzorom, kako bi se obezbedio kvalitet slike koji daleko prevazilazi očekivanja.

EOS R3

Snimajte brzinom od 1/64.000 s da biste zamrzli pucanje balona.

EOS R3
EOS R3

Elektronsko tražilo bez zatamnjivanja osvežava se pri 120 kadrova u sekundi i pruža neverovatno realističan doživljaj, čak i prilikom snimanja subjekata koji se brzo kreću.

EOS R3

Vrhunski elektronski zatvarač

Zapanjujućih brzina senzora modela EOS R3 promeniće način na koji razmišljate o elektronskim zatvaračima. Efekti izobličenja prilikom snimanja brzih pokreta do sada su kreirali izobličenja prilikom fotografisanja subjekata koji se brzo kreću i fotografima nisu ostavljali drugi izbor osim da pređu u režim mehaničkog zatvarača. Međutim, uz EOS R3, stvari su drugačije.

 • Izobličenja prilikom snimanja brzih pokreta

  Efekat izobličenja prilikom snimanja brzih pokreta narušava dršku štapa za golf: izgleda blago zaobljeno.

 • Smanjen nivo izobličenja

  Zatvarač na modelu EOS R3 znatno umanjuje ovu vrstu izobličenja.

 • Zbog toga što senzor može tako brzo da očisti podatke o slici, efekti izobličenja prilikom snimanja brzih pokreta svedeni su na minimum. Fotografi sada mogu da koriste elektronski zatvarač za zamrzavanje pokreta pri revolucionarnim brzinama do 1/64.000 s i u potpunoj tišini. Pored toga, takođe je moguća sinhronizacija blica sa elektronskim zatvaračem, uz brzine do 1/180 s, sa Canon Speedlite blicevima ili blicevima drugih proizvođača.

  Elektronski zatvarač u fotoaparatu EOS R3 je nečujan, kao što i očekujete – osim toga što ovaj put može da snima neverovatnom brzinom od 30 kadrova u sekundi, sa punim AE i AF praćenjem i bilo kojim RF objektivom. Dostupan je i prilagođeni brzi režim uzastopnog snimanja, koji omogućava prilagođavanje brzine smenjivanja kadrova do 195 kadrova u sekundi, za rafale do 50 kadrova1. Vidljivi su sitni detalji pokreta na objektima koji se brzo kreću, što je inače nevidljivo u normalnom vremenskom okviru.

  Trenutni odziv je preduslov za svakog fotoreportera, bez obzira na to da li je u pitanju skraćeno vreme pokretanja ili kašnjenje zatvarača smanjeno na 0,02 sekunde pomoću opcije menija. Kao što biste očekivali od kompanije Canon, snimanje brzinom od 30 kadrova u sekundi dostupno je u svim režimima, uključujući 14-bitni RAW.

  EOS R3

  Slabo osvetljenje? Nema problema

  Uz opseg ISO osetljivosti od ISO 100 do ISO 102.400 (proširivo do ISO 50 i do ISO 204.800), EOS R3 može da izađe na kraj sa svim uslovima osvetljenja sa kojima se suoči. Novi dizajn senzora sa pozadinskim osvetljenjem donosi nove nivoe dinamičkog opsega i smanjenu količinu digitalnog šuma. Kada tome dodate mogućnost fotoaparata EOS R3 da fokusira pri veoma slabom svetlu, dobijate mašinu koja je zaista kralj fotografije pri slabom osvetljenju.

  Detekcija treperenja sa elektronskim zatvaračem

  Inovacije tehnologije senzora kompanije Canon o omogućavaju da EOS R3 bude prvi EOS fotoaparat bez ogledala koji pruža detekciju treperenja pri korišćenju elektronskog zatvarača. U cilju povećanja broja upotrebljivih slika snimljenih u nezgodnim uslovima, detekcija treperenja visoke frekvencije može da ukloni povezivanje pri snimanju sa LED izvorima svetla.

  Srodni članci

 • ČLANAK

  Da li Canon EOS R3 može da održi korak sa majušnom i munjevito brzom morskim žalarom?

  Italijanski fotograf divljih životinja Bruno D'Amicis testirao je EOS R3 fotografišući retku i neverovatno brzu pticu na plažama Abruca.

 • ČLANAK

  Silaženje sa utabanog puta uz Canon EOS R3

  „Apsolutno je bolji od svega sa čim sam radio u prošlosti!“ Fotograf motosporta Vladimir Ris isprobao je Canon EOS R3 na prvom snimanju električnog reli automobila.

 • ČLANAK

  Život u brzoj traci uz supertelefoto objektive kompanije Canon

  Fotograf motosporta Vladimir Ris upoznaje se sa objektivima Canon RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM na dinamičnom reli snimanju uz Canon EOS R3.

 • ČLANAK

  Objašnjenja za AF sa kontrolom pomoću oka

  Saznajte insajdersku priču o neverovatnom AF sistemu sa kontrolom pomoću oka kompanije Canon koji postavlja ili menja AF tačku tako što detektuje ono u šta gledate.

 • Registrujte se odmah

  Među prvima dobijajte novosti o EOS R3 i ostanite u toku sa novim vestima.
  1. AE i AF praćenje nisu dostupni u režimu brzog uzastopnog snimanja. Maksimalni broj snimljenih kadrova može da se podesi do 50