Informacije o kompatibilnosti za digitalne kompaktne fotoaparate kompanije Canon sa Wi-Fi funkcijom

Kompaktni digitalni fotoaparati kompanije Canon sa Wi-Fi¹ tehnologijom pružaju mnoštvo načina za povezivanje i deljenje fotografija i video zapisa sa drugim uređajima i preko Interneta. Na ovoj stranici su navedene potrebne specifikacije za svaki tip veze, kao i važne informacije u vezi sa korišćenjem Wi-Fi funkcije.

Tabela Wi-Fi kompatibilnosti

Funkcija Korišćenje direktne veze
(npr. prilikom povezivanja na otvorenom)
Korišćenje Wi-Fi pristupne tačke
(npr. kada je ostvarena veza sa kućnom Wi-Fi mrežom)
Slanje slika na drugi fotoaparat
kompanije Canon sa Wi-Fi funkcijom
Dostupno je za sve modele kompanije Canon sa Wi-Fi funkcijom
Nije dostupno

Povežite se i delite slike sa smartfonima ili tabletima, dodajte GPS lokacije ili daljinski snimajte pomoću mobilnog uređaja uz besplatnu aplikaciju CameraWindow kompanije Canon. Informacije o kompatibilnosti potražite na:Dostupno je sa sledećim uređajima:


Apple iOS mobilni uređaji


Android mobilni uređaji*

Dostupno je sa sledećim uređajima:


Apple iOS mobilni uređaji


Android mobilni uređaji

Deljenje sa veb uslugama:
Facebook™
Twitter™ 

irista
Flickr™
Google Drive™
YouTube™
E-pošta
CiG Online Album

(deljenje na mreži zahteva pristup usluzi image.canon)

Povezivanjem fotoaparata sa bilo kojim mobilnim uređajem sa podrškom za Wi-Fi deljenje internet veze/mobilnu pristupnu tačku

(Mobilni uređaji moraju da imaju pristup mobilnoj mreži za prenos podataka. Može da dođe do dodatnih troškova.)

Dostupno je za sve modele kompanije Canon sa Wi-Fi funkcijom

Pravljanje rezervnih kopija na: 

irista
image.canon,
Flickr,
Google Drive,
računaru

(funkcija pravljenja rezervnih kopija zahteva pristup usluzi image.canon)

Povezivanjem fotoaparata** sa bilo kojim mobilnim uređajem sa podrškom za Wi-Fi deljenje internet veze/mobilnu pristupnu tačku

(Mobilni uređaji moraju da imaju pristup mobilnoj mreži za prenos podataka. Može da dođe do dodatnih troškova.)

Dostupno je**

Povezivanje sa računarom sa Wi-Fi funkcijom Nije dostupno

Dostupno je

Štampanje fotografija direktno sa štampača kompatibilnog sa tehnologijom PictBridge preko bežične mreže Dostupno je*


Dostupno je*

* Nije dostupno za IXUS 510 HS i IXUS 240 HS.
** Nije dostupno za PowerShot S110, IXUS 510 HS i IXUS 240 HS.

Dodatne informacije

Veze

Direktna Wi-Fi veza koristi fotoaparat kao pristupnu tačku na koju odredišni uređaj može da se poveže. To omogućava povezivanje fotoaparata sa drugim Wi-Fi uređajima čak i kada nije dostupna spoljna Wi-Fi pristupna tačka.

Kada ne koristite direktnu Wi-Fi vezu, fotoaparat mora da bude povezan na Wi-Fi pristupnu tačku (na primer, kućni bežični internet ruter) kako bi komunicirao sa drugim Wi-Fi uređajima.

Bez obzira na to što ti fotoaparati podržavaju povezivanje na Wi-Fi pristupne tačke, nije ih moguće koristiti u bežičnim mrežama poput javnih bežičnih pristupnih tačaka koje zahtevaju korišćenje veb pregledača radi potvrde identiteta.

Bežične veze za prenos podataka (što obuhvata i Wi-Fi) mogu da budu ograničene u nekim zemljama ili regionima. Upotreba Wi-Fi funkcije trebalo bi da bude u skladu sa zakonima i propisima zemlje ili oblasti u kojoj se koristi, što obuhvata sva ograničenja u vezi sa upotrebom elektronske opreme.

Tokom jedne operacije slanja moguće je poslati do 50 slika. Dostupna je opcija automatske promene veličine slike za slučajeve kada nije potreban prenos slika u punoj rezoluciji. Moguće je prenositi i video zapise, pod uslovom da ukupno trajanje ne prelazi 2 minuta.

Pametni telefoni i tablet računari

Postoje dva načina za deljenje slika sa tih fotoaparata sa pametnim telefonima/tablet računarima:
A) Izaberite slike koje želite da delite pomoću ekrana fotoaparata i kopirajte ih u galeriju fotografija na pametnom telefonu ili
B) Pomoću aplikacije CameraWindow kompanije Canon pregledajte sadržaj fotoaparata na ekranu pametnog telefona i birajte slike koje ćete sačuvati u galeriji fotografija na pametnom telefonu ili otpremiti na mrežu (samo Android).

Aplikacija CameraWindow kompanije Canon mora da bude instalirana da biste povezali fotoaparat sa pametnim telefonom. Da biste preuzeli aplikaciju i pronašli informacije o kompatibilnosti uređaja, posetite:

Za NFC smartfon sa operativnim sistemom Android (verzija 4.0 ili novija): aktiviranjem funkcije NFC i prislanjanjem smartfona uz oznaku u obliku slova N (NFC ) na fotoaparatu pokrenuće se Google Play na smartfonu. Kada se prikaže CameraWindow
stranica za preuzimanje, preuzmite aplikaciju i instalirajte je. Nakon instalacije, funkciju NFC možete da koristite za pokretanje aplikacije.

GPS preko mobilnog uređaja

Moguće je dodavati podatke o lokaciji fotografijama snimljenim pomoću kompaktnog fotoaparata kompanije Canon sa podrškom za GPS preko mobilnog uređaja. Da biste koristili ovu funkciju, morate da imate pametni telefon ili tablet sa GPS modulom i aplikaciju CameraWindow kompanije Canon. Pametni telefon/tablet je moguće koristiti za praćenje lokacija tokom snimanja pomoću fotoaparata. Kada završite sa snimanjem, podatke o lokaciji zabeležene pomoću pametnog telefona možete da sinhronizujete sa slikama u fotoaparatu preko Wi-Fi veze.

Daljinsko okidanje pomoću smartfona

Fotoaparatom možete daljinski da upravljate pomoću smartfona sa razdaljine do 5 m, što je savršeno ako i vi želite da budete na grupnim snimcima sa prijateljima/porodicom ili želite da pravite snimke divljih životinja. Samo povežite fotoaparat sa smartfonom pomoću Wi-Fi mreže i upravljajte zatvaračem, zumom, blicem i tajmerom uz prikaz uživo u namenskoj aplikaciji.

Otpremanje na Internet sa fotoaparata

Kada je ostvarena veza sa mobilnim uređajem:
Neki mobilni uređaji (što obuhvata i pametne telefone) podržavaju Wi-Fi deljenje internet veze ili mobilnu pristupnu tačku. To im omogućava da dele mobilnu vezu za prenos podataka sa drugim uređajima, što obuhvata i fotoaparate kompanije Canon sa Wi-Fi funkcijom. Funkcija trenutnog deljenja na fotoaparatu prilikom korišćenja funkcije deljenja internet veze identična je situaciji kada je fotoaparat povezan na normalnu Wi-Fi internet pristupnu tačku (pogledajte u nastavku). Deljenje internet veze može da dovede do dodatnih troškova kod dobavljača usluge mobilnog prenosa podataka.

Kada je ostvarena veza sa Wi-Fi pristupnom tačkom:
Za otpremanje slika na veb usluge pomoću fotoaparata potreban je pristup Wi-Fi internet pristupnoj tački i usluzi image.canon. Slike će biti sačuvane u vašem image.canon albumu na mreži, a veze ka novim albumima biće dodavane na vaš Facebook ili Twitter nalog ili u telo e-poruke.
Prilikom deljenja preko Facebooka takođe je moguće odrediti da li će slika biti sačuvana samo na Facebooku, u usluzi image.canon ili na oba mesta.
Kada je odredište YouTube, video zapis će biti otpremljen i sačuvan direktno na YouTube nalog.
Slike takođe možete da šaljete na irista, Flickr i Google Drive naloge.

image.canon

image.canon je usluga na mreži za deljenje fotografija i video zapisa. Zahvaljujući tome što pruža do 10 GB ličnog prostora za skladištenje, predstavlja savršeno rešenje za skladištenje velike količine fotografija, čak i u punoj rezoluciji. Jednostavni interfejs korisnicima omogućava da pretražuju slike, da kreiraju kombinovane albume sa fotografijama i video zapisima na koje prijatelji mogu da ostavljaju komentare, kao i da albume direktno dele putem e-pošte i stranica za društveno umrežavanje. Fotoaparati kompanije Canon sa Wi-Fi funkcijom koriste image.canon za pristupanje različitim veb uslugama, poput onih za društveno umrežavanje i slanje e-pošte direktno sa fotoaparata.

Pravljenje rezervnih kopija na mreži ili na računaru (Image Sync / slanje preko servera)

Za pravljenje rezervnih kopija slika pomoću funkcije slanja preko servera potreban je Image Sync ili image.canon nalog. Rezervne kopije izabranih slika mogu da se naprave onlajn (uz pomoć usluga irista, image.canon, Flickr i Google Drive) i na računaru.

Povezivanje sa računarom

Moguće je bežično povezati fotoaparat sa računarom kada su povezani na istu Wi-Fi mrežu (na primer, kućni Wi-Fi ruter). Pre povezivanja, na računaru mora da bude instaliran priloženi softver CameraWindow DC.

Štampanje sa fotoaparata

Fotografije je moguće bežično štampati sa fotoaparata na štampačima kompatibilnim sa tehnologijom PictBridge (putem bežične mreže), a to obuhvata odabrane SELPHY i PIXMA štampače kompanije Canon.


- Wi-Fi je zaštićeni naziv koji ukazuje na sertifikat za mogućnost međusobnog povezivanja uređaja sa funkcijom bežične mreže.
- Kompatibilni standardi za bežičnu mrežu su IEEE802.11 b, g i n (samo opseg od 2,4 GHz). Infrastrukturni režim (WPS kompatibilnost), Ad hoc režim. Zaštita: WEP, WPA-PSK (AES/TKIP), WPA2-PSK (AES/TKIP).
- Informacije na ovoj stranici ne odnose se na fotoaparat Canon Digital IXUS Wireless iz 2005.
Oznaka FLICKR je registrovani zaštićeni trgovački znak kompanije Yahoo! Inc.