Canon Camera

OSTANITE DINAMIČNI R SISTEM

R sistem je namenjen za dinamičnog kreatora. To je besprekoran sistem koji intuitivno funkcioniše sa vama radi postizanja jedinstvene vizije.

Munjevita razmena informacija između objektiva i fotoaparata. Širi bajonet od 54 mm omogućava vam da oslobodite nove mogućnosti za dizajn i povezivanje objektiva. Kompletno interno restrukturiranje za naš najveći tehnološki napredak u decenijama.

Ako nikada ne želite da vaša kreativnost ostane na jednom mestu, potreban vam je sistem koji može da vas prati

OSTANITE DINAMIČNI R SISTEM

ČLANAK

ISTRAŽITE FUNKCIJE

Funkcije su kreirane da bi R sistem radio u skladu sa potrebama svih dinamičnih kreativaca radi pružanja optimalnog nivoa performansi i prepuštanja subjektu, što vam omogućava da oslobodite svoj kreativni duh.
EOS R System

Široki bajonet od 54 mm

Široki bajonet omogućava R sistemu da funkcioniše kao celina, za prenos većih količina informacija i, između ostalog, pružanje višeg nivoa smanjivanja podrhtavanja. Time se postiže neprikosnoveni nivo performansi za video zapise i fotografije.

 • EOS R System

  Objektiv sa optikom nove generacije.

  R sistem pruža pristup sve većem asortimanu veoma kvalitetnih, poboljšanih RF objektiva i omogućava vam da iskoristite prednost performansi Dual Pixel CMOS automatskog fokusa pri slabom osvetljenju. Nikada se ne osećate ograničeno, bez obzira na to šta snimate.

 • EOS R System

  Canon senzor Najbolja stabilizacija slike na svetu sa približno 8 koraka*

  Senzor funkcioniše u kombinaciji sa procesorom radi optimizovanja detalja, boja i kontrasta koje objektiv beleži, uz stabilizaciju slike sa do 8 koraka*. Integriše stabilizaciju u telu sa onom u objektivu radi dobijanja neverovatno oštrih slika. Sistem koristi algoritam koji detektuje rotaciju Zemlje i to uračunava u funkciju stabilizacije slike, što obezbeđuje da ne utiče na oštrinu slika.

 • EOS R System

  Uzastopno automatsko fokusiranje u tražilu.

  Pratite objekte brzinom do 30 kadrova u sekundi. Dual Pixel CMOS AF daje osetljivost, preciznost i brzinu pri slabom osvetljenju, što omogućava korišćenje objektiva sa manjim otvorima blende. EOS R3 ima funkciju za praćenje vozila i za kontrolu pomoću oka, koja trenutno fokusira tamo gde pogledate, pa zaista možete da fokusirate svoju viziju.

 • EOS R System

  Uhvatite ergonomiju sledeće generacije.

  Da bismo postigli optimalnu udobnost i upotrebljivost sa rukohvatom i komandama, prikupili smo veličine šaka ljudi širom sveta. Te podatke smo koristili za testiranje, doterivanja i izradu tela koje je prilagođeno svakom dinamičnom kreatoru.

 1. *Među svim digitalnim fotoaparatima sa izmenjivim objektivima. Od 9. jula 2020. (istraživanje kompanije Canon). Na osnovu CIPA standarda, 8 koraka uz RF 24-105mm F4 L IS USM pri žižnoj daljini od 105 mm. Potrebno je ažurirati firmver objektiva, u zavisnosti od datuma kupovine.

SAVETI I TRIKOVI

Pomerite granice svoje kreativnosti i stvarajte uz ekskluzivne uvide profesionalaca

Pogledajte šta imaju da kažu naši inspirativni Canon ambasadori dok vas vode kroz svoj pristup snimanju pri slabom osvetljenju i nude savete i trikove koji će vam pomoći da odgovorite na temu Svetlost u tami.
Prikaži sve savete i trikove
 • SAVETI I TRIKOVI

  Čarobni portreti pri slabom osvetljenju

  Canon ambasador Tasneem Al Sultan istražuje lokalne gradske ulice i daje vam završne savete i trikove za najbolje moguće portrete na temu Svetlost u tami pomoću lako dostupnih svakodnevnih predmeta.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Boja u mraku

  Pridružite se Canon ambasadoru Lorencu Holderu dok objašnjava kako da eksperimentišete sa bojama tokom snimanja u mraku kako biste kreirali neočekivane i uzbudljive rezultate.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Život pri slabom osvetljenju

  Canon ambasador Aline Deschamps deli savete za korišćenje svetla u mraku radi kreiranja smislenih dokumentarnih fotografija i otkriva kako rad pri slabom osvetljenju često može da pomogne u izgradnji odnosa sa subjektom.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Snimak sa česticama

  Canon ambasador Lorenc Holder objašnjava vam kako da koristite kišu, maglu, sneg i druge elemente kako biste dodali teksturu svojim snimcima.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Trikovi za osvetljavanje noćnih pejzaža

  Pridružite se Canon ambasadoru Valteriju Hirvonenu dok noću prolazi kroz svoju domovinu Finsku i kreira magične fotografije pejzaža pomoću jednostavnih trikova za osvetljenje.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Magija sporog zatvarača

  Canon ambasador Lorenc Holder objašnjava vam zašto je jedina granica u uslovima slabog osvetljenja vaša mašta.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Uzbudljivi portreti pri slabom osvetljenju

  Canon ambasador Eliska Skaj objašnjava kako njen odgovor na izazov Svetlost u tami ostaje upečatljiv i šaren zahvaljujući jednostavnim savetima za svakodnevno osvetljenje u kombinaciji sa njenim prepoznatljivim, smelim modnim portretima.

 • SAVETI I TRIKOVI

  Saznajte više o svetlu

  Canon ambasador Lorenc Holder objašnjava vam zašto je jedina granica u uslovima slabog osvetljenja vaša mašta.

 • Registrujte se

  Pronađite inspiraciju, registrujte se

  Nikada ne propustite najnovije ponude kompanije Canon, savete i uputstva, vesti i pozivnice za lokalne događaje.

  Sistem dizajniran za budućnost, danas.

  Na temelju preko tri decenije neprestanih EOS inovacija, EOS R sistem je zasnovan na revolucionarnom sistemu za montažu objektiva koji pruža veće kreativne mogućnosti i još dinamičnije načine za beleženje svakog trenutka. Redefiniše granice fotografije i snimanja videa.
  EOS R System
  EOS R System
  • EOS R System

   Elektronsko tražilo

   Uz ekran osetljiv na dodir sa promenljivim uglom

  • EOS R System

   RF sistem za montažu

   RF objektivi za fotoaparate punog formata bez ogledala koji pružaju jedinstvene mogućnosti.

  • EOS R System

   CMOS senzor punog formata

   Novi standard za kvalitet slike punog formata

  • EOS R System

   4K film

   Video i zvuk vrhunskog kvaliteta

  • EOS R System

   Dual Pixel CMOS AF

   Fokusira munjevitom brzinom prilikom snimanja fotografija, a glatko kada snimate video

  • EOS R System

   Ugrađeni Wi-Fi i Bluetooth

   Ostanite povezani i šaljite slike na lokaciji

  Funkcije se razlikuju u zavisnosti od modela. Pre kupovine pažljivo proverite specifikacije svakog modela.

  EOS R asortiman

 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R3

  Uz brzinu kao osnovnu karakteristiku, ovo je fotoaparat bez ogledala koji su profesionalni fotografi sporta, vesti i divljih životinja čekali.

 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R5

  Preispitajte ono što znate o fotoaparatima bez ogledala. Beskompromisne performanse modela EOS R5 uneće revoluciju u vaše fotografisanje i snimanje filmova.

 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R6

  Šta god da snimate i kako god da snimate, EOS R6 vam omogućava da pokažete kreativnost na načine za koje niste verovali da su mogući.

 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R

  Fotoaparat punog formata bez ogledala koji otvara nove kreativne mogućnosti za fotografe i filmadžije.

 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS RP

  Mali, lagani i intuitivni fotoaparat punog formata bez ogledala, dizajniran za putovanja i svakodnevno fotografisanje.

 • RF sistem za montažu objektiva

  RF sistem za montažu objektiva predstavlja srce EOS R sistema. U pitanju je beskompromisni balans između optičke, mehaničke i elektronske inženjerske izvanrednosti koji omogućava inovativni dizajn objektiva punog formata, brži automatski fokus i veoma brzu komunikaciju između fotoaparata i objektiva.
  EOS R System

  Komunikacija velike brzine

  Inženjeri kompanije Canon su preradili sistem za montažu EF objektiva specijalno za sistem EOS R uz jedinstveni spoj sa 12 pinova. Ta inovacija je suštinski poboljšala komunikaciju između fotoaparata i objektiva, tako da su brži na modelu EOS R nego što je pre bilo moguće.

  RF sistem za montažu objektiva je veoma širok i ima malu dubinu od nosača do senzora. Dizajn omogućava objektivima da budu bližu senzoru, što je omogućilo pravljenje brže, svetlije i kvalitetnije optike sa performansama bez premca
  EOS R System

  Integracija i proširivanje

  EOS R sistem je dizajniran tako da upotpunjuje i proširuje vaše kreativne mogućnosti. Pruža vam intuitivni način snimanja, može lako da se integriše u postojeći EOS sistem i da vam otvori nove mogućnosti kao fotografu ili filmadžiji zahvaljujući fenomenalnim RF objektivima i kompatibilnosti sa asortimanom EF i EF-S objektiva.

  Revolucionarni inteligentni AF

  Dual Pixel CMOS AF II pruža munjevito brz fokus i pokriva praktično 100% kadra. Subjekti koji se brzo kreću su oštri, čak i kada se kreću brzo i nepredvidivo, dok prepoznavanje lica, oka i životinja prati lice i oči subjekta, uz nove nivoe preciznosti i preciznosti, čak i kada se gleda sa strane.
  EOS R System

  Napravite svoj sistem, koristite postojeće objektive

  Adapteri za EOS R sistem su jedinstveni i pružaju dodatnu kreativnu kontrolu, pa fotografi i filmadžije mogu da koriste postojeće EF i EF-S objektive, uz punu kompatibilnost i bez gubitka performansi.
  EOS R System

  Nagrade

 • EOS R System
 • EOS R System
 • EOS R System
 • EOS R System
 • Efektivni pikseli (približno MP)

  24,1 MP

  45 MP, pun format

  20,1 MP, pun format

  Stabilizator slike u fotoaparatu

  Da, do 8 koraka, u zavisnosti od objektiva koji se koristi

  Da, ugrađeni stabilizator slike u 5 osa. Do 8 koraka kada se koristi sa kompatibilnim objektivima

  Da, ugrađeni stabilizator slike u 5 osa. Do 8 koraka kada se koristi sa kompatibilnim objektivima

  Detekcija subjekta

  Lice, oko, životinja i vozilo

  Telo, lice, oko, životinje

  Telo, lice, oko, životinje

  AF pri slabom osvetljenju

  EV -7,5 – 20 (pri 23 °C i ISO100)

  Osetljivost do -6 EV

  Osetljivost do -6,5 EV

  Brzina uzastopnog snimanja (kadrova u sekundi)

  12 kadrova u sekundi uz Servo AF
  30 kadrova u sekundi uz elektronski, tihi zatvarač i Servo AF

  12 kadrova u sekundi uz Servo AF
  20 kadrova u sekundi uz elektronski, tihi zatvarač i Servo AF

  12 kadrova u sekundi uz Servo AF
  20 kadrova u sekundi uz elektronski, tihi zatvarač i Servo AF

  Video zapisi

  6K 12-bitni RAW (RAW/RAW Light) pri brzini do 60 kadrova u sekundi
  4K do 120 kadrova u sekundi
  Full HD do 120 kadrova u sekundi
  Canon Log 3 / HDR PQ 10-bitno 4:2:2 interno
  All-I / IPB / IPB Light komprimovanje 10-bitno 4:2:2 nekomprimovano 4K 60p na spoljni snimač

  8K film do 30 kadrova u sekundi
  4K film do 120 kadrova u sekundi
  Full HD filmovi sa 120 kadrova u sekundi
  4K režim ubrzanog protoka vremena
  8K RAW filmovi (dve opcije za brzinu protoka)
  Canon Log 1 i 3 / HDR PQ 10-bitno 4:2:2 interno snimanje
  All-I / IPB / IPB (mala brzina protoka) komprimovanje
  10-bitni 4:2:2 nekomprimovani 4K 60p na spoljni snimač
  10-bitni ProRes RAW 8K 30p na spoljni Atomos Ninja V+ rikorder

  4K film do 60 kadrova u sekundi
  4K režim ubrzanog protoka vremena&
  Full HD filmovi sa 120 kadrova u sekundi
  Canon Log 1 / HDR PQ
  10-bitno 4:2:2 interno snimanje
  IPB komprimovanje

  Kontrolni točkići

  Glavni točkić
  Točkić za brzu kontrolu 1
  Točkić za brzu kontrolu 2
  AF višestruki kontroler
  Pametni kontroler
  Ekran na gornjoj tabli

  Glavni točkić
  Točkić za brzu kontrolu 1
  Točkić za brzu kontrolu 2
  AF višestruki kontroler
  Ekran na gornjoj tabli

  Glavni točkić
  Točkić za brzu kontrolu 1
  Točkić za brzu kontrolu 2
  AF višestruki kontroler

  LCD ekran osetljiv na dodir sa podešavanjem nagiba

  8 cm / 3,2 inča
  LCD ekran sa 4,15 miliona tačaka

  8cm / 3,15 inča
  LCD sa 2,1 miliona tačaka

  7,5 cm / 3 inča
  LCD sa 1,62 miliona tačaka

  Elektronsko tražilo

  0,5"
  OLED sa 5,76 miliona tačaka
  Vidna tačka od 23 mm / uvećanje 0,76x Do 120 kadrova u sekundi

  0,5"
  OLED sa 5,76 miliona tačaka
  Vidna tačka od 23 mm / uvećanje 0,76x Do 120 kadrova u sekundi

  0,5"
  OLED sa 3,69 miliona tačaka
  Vidna tačka od 23 mm / uvećanje 0,76x
  Do 120 kadrova u sekundi

  Mreža

  5 GHz / 2,4 GHz i Bluetooth™
  Podrška za 5.0 Podržane funkcije – EOS Utility, smartfon, otpremanje na image.canon, bežično štampanje, Ethernet priključak

  5 / 2,4 GHz Wi-Fi i Bluetooth™ uz opcioni bežični predajnik WFT-R10

  2,4 GHz Wi-Fi i Bluetooth™
  Interni FTP

  Težina tela (sa baterijom i memorijskom karticom)

  1.015 g

  738 g

  680 g

  Ležišta za kartice

  1 x CFexpress tip B
  1x SD/SDHC/SDXC i UHS-II

  1 x CFExpress
  1 x UHS-II SD

  2 x UHS-II SD

  Trajanje baterija

  LP-E19
  620 (EVF režim uštede energije)
  860 snimaka (LCD režim uštede energije)
  USB punjenje uz PD-E1

  LP-E6NH
  320 snimaka (EVF režim uštede energije)
  490 snimaka (LCD režim uštede energije)
  USB punjenje uz PD-E1

  LP-E6NH
  380 snimaka (EVF režim uštede energije)
  510 (LCD režim uštede energije)
  USB punjenje uz PD-E1

  Svi EOS R fotoaparati snimaju u 4K rezoluciji. Saznajte više o 4K i drugim proizvodima iz asortimana.

  Specijalni asortiman objektiva

 • Objektivi za EOS R

  RF 15-35mm F2.8L IS USM

  Ultraširokougaoni i izuzetno oštar zahvaljujući optičkom kvalitetu serije L i stabilizaciji slike u 5 koraka, za dinamične uglove čak i u skučenim prostorima

 • RF objektivi

  RF 24-70mm F2.8L IS USM

  Učinite profesionalnim fotografije snimljene fotoaparatom punog formata bez ogledala uz 24–70 mm zum objektiv sa velikim otvorom blende i stabilizacijom slike u 5 koraka.

 • Objektivi za EOS R

  RF 85mm F1.2L USM

  RF 85mm F1.2L USM nudi beskompromisnu oštrinu za portrete, uz vrhunske performanse pri slabom osvetljenju i kreativni potencijal.

 • Adapteri

 • Canon Camera

  PROIZVOD

  Adapter za montiranje EF-EOS R

  Standardni adapter za montiranje EF-EOS R omogućava korišćenje EF-S i EF objektiva na EOS R fotoaparatima

 • Canon Camera

  PROIZVOD

  Adapter sa prstenom za upravljanje EF-EOS R

  Adapter sa prstenom za upravljanje EF-EOS R pruža istu konverziju sistema za montažu objektiva kao i Adapter za montiranje EF-EOS R, ali uz dodatak prstena za upravljanje

 • Canon Camera

  PROIZVOD

  Adapter za ugradne filtere EF-EOS R

  Adapter za ugradne filtere EF-EOS R preuzima funkcije od Adaptera za montiranje EF-EOS R i dodaje mogućnost korišćenja ugradnih filtera

 • Fotoaparat i objektivi dizajnirani za snimanje odličnih filmova

  EOS R sistem snima video na nove i dinamične načine zahvaljujući vrhunskim tehnologijama, kao što je Dual Pixel CMOS AF, uz rezolucije do 8K i profesionalne nivoe kontrole.

  EOS R System

  Unapredite i proširite svet

  Canon asortiman digitalnih fotoaparata sa izmenjivim objektivima osmišljen je tako da fotografima i filmadžijama na svim nivoima veštine pruža najbolje rezultate. Zahvaljujući EOS R sistemu, Canon asortiman je sveobuhvatan i otvoren za sve.

  EOS R puni format bez ogledala

  EOS R sistem delimično je zasnovan na postojećem EOS DSLR sistemu, uz slično rukovanje i ergonomiju, ali je manji i lakši. Otvara vrata novih domena fotografije i snimanja videa uz revolucionarne tehnologije.

  Canon Camera

  EOS DSLR

  DSLR fotoaparati imaju optičko tražilo sa prizmom i sistemom refleksivnih ogledala, pa golim okom možete da vidite subjekat kroz objektiv. U pitanju je jedan od puteva do ozbiljne fotografije i snimanja videa, uz tradicionalno rukovanje i najširi asortiman dostupnih objektiva.

  Canon Camera

  EOS M bez ogledala

  Kada je prostor veoma dragocen i ne želite dodatnu veličinu i težinu DSLR sistema, Canon asortiman EOS M fotoaparata bez ogledala pruža fleksibilnost i praktičnost, uz visoki kvalitet slike za filmove i fotografije.

  Canon Camera

  Pronađite sistem koji vam odgovara

  Legendarni EOS sistem preko 30 godina fotografima i kinematografima pruža konkurentnu prednost. Dopustite nam da vas provedemo kroz opcije: bez ogledala, DSLR, pun format, APS-C; i kako sve funkcioniše zajedno.

  EOS R System
  Canon Camera

  Stabilizacija slike sa 8 koraka

  EOS R5 je prvi EOS fotoaparat sa stabilizacijom slike u telu, koja pruža zaštitu od pomeranja u 5 osa usled podrhtavanja fotoaparata kada za snimanje koristite objektive koji nemaju stabilizaciju slike, dok sa nekim objektivima daje neverovatnih 8 koraka.

  Slični proizvodi

 • Canon Camera

  Objektivi

  Umešnost kompanije Canon i najnovija optička tehnologija garantuju fotografije i filmove vrhunskog kvaliteta.

 • Canon Camera

  Speedlite blicevi

  Posmatrajte stvari u drugom svetlu pomoću našeg asortimana Speedlite bliceva.

 • Canon Camera

  Fotoaparati punog formata

  Istražite kreativnost pomoću našeg asortimana digitalnih SLR fotoaparata.

 • U rukama profesionalaca

  Pogledajte šta može EOS R sistem u rukama profesionalnih fotografa i kinematografa.

 • Muškarac drži Canon EOS R6 pored sebe.

  ČLANAK

  Canon EOS R5 nasuprot EOS R6 – koji je pravi za vas?

  Canon predstavlja ne jedan, već dva revolucionarna fotoaparata punog formata bez ogledala. Koji je pravi za vas? Upoređujemo EOS R5 i EOS R6.

 • ČLANAK

  Prvo snimanje sa Canon EOS R5: snimanje prirode

  Ula Loman i Robert Mark Leman o tome kako su im senzor od 45 MP i AF sa praćenjem oka na modelu Canon EOS R5 pomogli da prave spektakularne snimke na otvorenom.

 • Vozač planinskog bicikla izvodi vratolomiju u vazduhu naspram sunca. Slika je snimljena sa zemlje i uokvirena crvenim makom i travom na brdu

  ČLANAK

  Snimanje 8K i oversemplovanog 4K videa pomoću modela Canon EOS R5

  Na prvim video snimanjima pomoću modela Canon EOS R5 Martin Bisig i Ivan D’Antonio istražili su kako 8K mogućnosti proširuju kreativne opcije.

 • ČLANAK

  Lepota u pokretu: prvo snimanje video zapisa uz Canon EOS R6

  Modni kinematograf i Canon ambasador Javier Cortés snima plesno putovanje kroz Siciliju uz fotoaparat punog formata bez ogledala Canon EOS R6.