KREATIVNO ŠTAMPANJE

Kreirajte spavaću sobu sa temom dinosaurusa pomoću papirne dekoracije koja može da se reciklira

Ukrašavanje doma nije samo za odrasle. Uz Canon Creative Park, cela porodica može da se uključi u pristupačno transformisanje dečje sobe sa praistorijskom temom, uz mogućnost recikliranja.
Različiti predlošci dinosaurusa odštampani iz usluge Canon Creative Park stoje na stolu, dok ruka poseže ka jednom od njih.

Baš kao i odrasli, deca obožavaju da izraze kreativnost i karakter kroz prostor koji ih okružuje. A kada ste mladi, spavaća soba nije samo mesto na kojem ćete zaspati na kraju dugog dana. U njoj radite domaće zadatke, igrate se, posećuju vas prijatelji – to je vaš mali univerzum. Postoji li bolji način da zaista personalizujete taj prostor nego da napravite nešto što volite? Uz Canon Creative Park, štampač PIXMA, papir i makaze, to nikada nije bilo lakše.

Izaberite temu

Odrasla osoba i dete prave dinosauruse od papira preuzete sa veb stranice Canon Creative Park i odštampane pomoću štampača Canon PIXMA.

Otac Či i stariji sin Oki uživali su u zajedničkom isecanju dinosaurusa. „Bila je to veoma prijatna porodična aktivnost, a veliki asortiman dinosaurusa bio je u rasponu od osnovnih za Elona do izuzetno izazovnih, koji su nam držali pažnju“, kaže Či.

Postoji mnogo načina da personalizujete dekor dečje spavaće sobe – kao što su zavese ili posteljina sa šarom, odnosno naslikani murali ili uramljeni otisci. Međutim, možda će biti teško pratiti interesovanja dece, koja se stalno menjaju. U jednom trenutku, najvažniji su svemir i astronauti, zatim prelaze na gusare, a dok trepnete, tu su dinosaurusi. Ponovno oslikavanje i kupovina nove posteljine ili umetničkih dela svaki put može da bude skupo, ali sada možete pristupačnije da transformišete dečju spavaću sobu sa praistorijskom temom.

Zašto ne biste isprobali ukrase od papira? Kada se interesovanja vaše dece promene, možete jednostavno da reciklirate ukrase i da napravite nove. Postoje hiljade besplatnih predložaka, uključujući razne ideje za dečje rukotovorine od papira, koje su dostupne u aplikaciji Canon Creative Park i na veb stranici, ali će perspektivni paleontolozi biti naročito oduševljeni da vide dostupna dizajnerska rešenja sa dinosaurusima. Odaberite masku za celu glavu, kao što je Pteranodon ili Triceratops, odnosno papirnu figuru Apatosaurusa. A ako vaša deca žele da naprave savršenu 3D karticu za rođendan prijatelja, zašto ne biste napravili karticu T-reksa? Či-Čiu Li i njegova dva sina Elon (7) i Oki (11) isprobali su razna dizajnerska rešenja sa veb stranice.

Pripremite se za pravljenje zidnih ukrasa u obliku dinosaurusa

Predložak za papirnog dinosaurusa izlazi iz štampača Canon PIXMA, dok sa strane stoje završeni model T-reksa i saksije sa biljkama.

Štampač iz serije Canon PIXMA TS5350a idealan je ne samo za kreiranje rukotvorina od papira, već i za kreiranje nalepnica, a omogućava vam da štampate direktno sa smartfona.

Dete koristi makaze za isecanje predloška dinosaurusa koji je preuzet iz usluge Canon Creative Park i odštampan pomoću štampača Canon PIXMA.

Pravljenje rukotovorina donosi pravo zadovoljstvo, a uvođenjem dece u samostalno pravljenje stvari od malena možete da podstičete nezavisnost i otpornost, koji mogu da im pomognu kasnije u životu.

Jedna od najboljih stvari u vezi sa pravljenjem rukotovorina od papira na temu dinosaurusa je to da vam nije potrebna nova ili komplikovana oprema. Pogledajte uputstva za svaki predložak – neki mogu da zahtevaju dodatne materijale kao što su trake, elastične trake, lepak za papir ili bojice – ali po pravilu, evo šta će vam biti potrebno:

 • Štampač Canon PIXMA, kao što je serija PIXMA TS5350a.
 • Aplikacija Canon Creative Park (ili veb stranica).
 • Canon mat foto-papir se preporučuje, naročito za svetlije i detaljnije predloške, ali svaki A4 papir je pogodan za jednostavnija dizajnerska rešenja.
 • Makaze – bezbedne makaze su najbolje za mlađe tvorce rukotvorina.

Izaberite dekoracije sa temom dinosaurusa

Dete koristi braon bojicu da bi obojilo crtež dinosaurusa.

U usluzi Creative Park dostupni su i predlošci za bojenje sa temom dinosaurusa, koji mogu da predstavljaju odličan način da deca ostanu kreativna, dok odrasli brinu o složenijim aspektima pravljenja i postavljanja. Ovde sedmogodišnji Elon uživa u ukrašavanju otiska dinosaurusa.

Ruke odrasle osobe konstruišu papirni model dinosaurusa iz usluge Creative Park kompanije Canon, odštampan na štampaču Canon PIXMA, dok se u pozadini nalazi pakovanje Canon foto-papira.

Da li ste znali da su fosili dinosaurusa pronađeni na svih sedam kontinenata? I da se smatra da Stegosaurus imao mozak veličine oraha? Kreiranje dekoracija u obliku dinosaurusa za spavaću sobu može da vam pruži priliku da podelite takve zabavne činjenice sa decom.

Kada prikupite alatke, vreme je da izaberete dizajnerska rešenja u usluzi Canon Creative Park, preuzmete predloške i odštampate ih pomoću štampača PIXMA. Postoji ogroman izbor dizajnerskih rešenja – od slatkog papirnog mobilnog telefona, koji će se svideti manjoj deci, do postera na kojima T-reks pokazuje velike, strašne zube, koji će obožavati starija deca ljubitelji strašnih stvari. Jedanaestogodišnji Oki je naročito uživao u pravljenju rukotvorina – „naročito posmatrajući način na koji papirni jezičci funkcionišu zajedno radi kreiranja 3D magije“, kaže Či.

Razgovor o izboru predstavlja odličan način za ćaskanje sa decom o različitim vrstama dinosaurusa, koji im se najviše sviđaju i zašto. Možda vas iznenadi koliko možete da naučite od njih!

Ova aktivnost takođe može da navede decu da kreativno razmišljaju o bojama. Možda žele da izaberu sopstvenu šemu boja ili da uklope boje koje već imaju na zidovima i zavesama. Takođe možete to da iskoristite kao povod za razgovor o točku boja i kako suprotne boje, npr. plava i narandžasta, izgledaju dobro zajedno. Iako na umu imamo određene nijanse kada razmišljamo o dinosaurusima, naučnici ne znaju koje boje su bili. Creative Park pruža slike sa skicama koje deca mogu da boje, pa mogu da puste mašti na volju. Ko može da odoli mogućem postojanju blistavog dinosaurusa u duginim bojama?

Ako vaša deca koriste svaku priliku za selfi, možete da odštampate komplet foto-rekvizita iz doba Jure, da svi zauzmu pozu i da pravite razigrane praistorijske portrete koje mogu da izlože na zidovima ili tablama.

Snimak odozgo Canon fotoaparata koji se nalazi na vrhu štampača PIXMA, sa kolažem fotografija u pozadini.

CANON KLUB

Ekskluzivna zajednica za autore poput vas. Realizujte svoju strast uz podršku, inspiraciju, pogodnosti i još toga. Pridruživanje je lako. Kupite proizvod. Registrujte se. Pridružite se Canon klubu.

Uključite celu porodicu u pravljenje rukotvorina

Ruke odrasle osobe prave glavu T-reksa dok ruke deteta isecaju jednostavnog origami dinosaurusa.

Canon Creative Park sadrži izbor jednostavnih origami dinosaurusa koji su idealni za mlađu decu, jer ne zahtevaju lepljenje niti nezgodno sečenje. To odraslima ostavlja prostor da rade na naprednijim strukturama, kao što je ova glava T-reksa, uz mališane.

Odrasla osoba postavlja papirno noćno svetlo u obliku T-reksa na beli zid spavaće sobe.

Dostupan je asortiman složenijih dizajnerskih rešenja u usluzi Canon Creative Park, koji pravljenje rukotvorina u obliku dinosaurusa prenose korak dalje, radi kreiranja inspirativne sobne dekoracije. Ovu glavu T-reksa možete da postavite na zid da biste dobili noćno svetlo na baterije. „Elon obožava glavu dinosaurusa u svojoj spavaćoj sobi, sa svetlom u njoj“, kaže Či. „Pokazuje je svim prijateljima kada svrate.“

Svaki predložak sadrži postupna uputstva koja možete da odštampate i pratite, ocenu u zvezdicama koja označava nivo težine, kao i informacije o tome koliko bi približno trebalo da traje sklapanje. Pošto su neka od dizajnerskih rešenja lakša za sastavljanje od drugih, to znači da je dostupno za svakoga ponešto – od dece koja kreću u školu i mlađih tinejdžera do baka i deka. „Bilo je nešto u izboru i štampanju dinosaurusa zbog čega su se dečaci osećali kao da nešto stvaraju iz početka“, kaže Či.

Neka vaša deca samostalno sklapaju jednostavnije predloške, kao što je slatki origami Triceratops ili jednostavni mini dinosaurus, dok vi možete da ima pomognete sa složenijim, kao što je 3D Stegosaurus. Lako možete da prilagodite različita dizajnerska rešenja nivoima veštine svoje dece. „Oki je bio dovoljno stručan za neka komplikovana isecanja i sklapanja“, kaže Či.

Neki od modela, kao što su pokretljivi papirni Tiranosaurus i elastični Stegosaurus imaju pokretne delove, što dodaje razumevanje inženjerstva i fizike u edukativni aspekt.

Dekorišite prostoriju i delite svoje kreacije

Par ruku kači obojeni crtež dva dinosaurusa na zid iza različitih sklopljenih predložaka dinosaurusa iz usluge Canon Creative Park na stolu.

Pravljenje papirnih dinosaurusa može da podstakne zanimljive razgovore o temama iz istorije, nauke i klimatskih promena – odličan način da se dopuni znanje iz škole.

Sklopljeni šablon dinosaurusa iz usluge Canon Creative Park stoji na biljci u saksiji, uz druge biljke okolo.

Možda nećete lako pronaći igračke i dekoracije bez plastike. Ovi papirni dinosaurusi omogućavaju vam da transformišete prostoriju bez brige o uticaju na životnu sredinu i da reciklirate sve one koji se pocepaju tokom igre. Možete čak i da ih stavljate na kućne biljke kako biste svojim papirnim biljojedima pružili stanište u kojem se osećaju kao kod kuće.

Pitajte decu kako misle da mogu na najbolji način da prikažu papirne dinosauruse. Možda bi želeli da naprave galerijski zid sa kul otiscima dinosaurusa? Zajedno možete da isplanirate gde će svaki od njih izgledati najbolje. Možda su napravili mnogo modela dinosaura ili napravili sopstvenu mini dioramu sa dinosaurusima. Ovi izgledaju fantastično poređani na polici, stolu ili sanduku, kako bi deca mogla brzo da ih zgrabe kada žele da se igraju. „Dečacima se svidelo da postavljaju dinosauruse na kućne biljke“, objašnjava Či.

Odrasla osoba i dete dive se modelu T-reksa napravljenom od šablona iz usluge Canon Creative Park, koji drži odrasla osoba.

Umesto da uključite televizor ili konzolu za igranje sledeći put kada detetu bude dosadno, pokušajte sa pravljenjem rukotovorina od papira. Ne samo da služi kao aktivnost za zbližavanje, već vam takođe pomaže da se opustite, može da poboljša koncentraciju i da vam pomogne da izrazite osećanja, kao i da bude iskustvo koje će vam doneti zadovoljstvo.

Sledeći put kada napolju bude pljuštala kiša ili budete tražili aktivnost za popodne vikendom, nema potrebe da trošite novac na skupe aktivnosti. Ova aktivnost pravljenja papirnih dinosaurusa nije samo zabavna, već omogućava deci da razviju čitav spektar veština, kao što su kreativnost, koncentracija, praćenje uputstava i timski rad. Biće oduševljeni kada vide rezultate – jedinstvena spavaća soba ili prostor za igru za koji sa ponosom mogu da kažu da su ga personalizovali. Kada se njihova interesovanja promene, možete da se vratite u Canon Creative Park da biste otkrili još papirnih predložaka u vezi sa novim interesovanjima.

Nikada nije bilo bolje vreme za ukrašavanje detetove spavaće sobe na pristupačan način pomoću praistorijskih papirnih rukotvorina iz usluge Canon Creative Park. A kada završite, snimite fotografiju i podelite je pomoću heš oznake #MadeWithPixma da biste inspirisali druge koji žele da probaju. Sada samo treba da odlučite kojeg dinosaurusa ćete oživeti!

Rachel Segal Hamilton

Slični proizvodi

Srodni članci

 • ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

  Umetničke rukotvorine od papira

  Umetnik Zek Meklaflin je pronašao inspiraciju u predlošku vodomara iz usluge Canon Creative Park.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Sami pravite igračke za održavanje pažnje

  Igračke za održavanje pažnje su zabavne za igru i smiruju užurbane umove.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Neka vam boje blistaju

  Unesite erupciju boja u svoj dom pomoću ovih prelepih rukotvorina u duginim bojama.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Pravljenje solarnog sistema

  Odvojte vreme za ponovno povezivanje, učenje i igranje uz kolekciju rukotvorina od papira na temu svemira iz usluge Creative Park.