SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Mnoge prednosti štampača MegaTank

Štampači MegaTank kompanije Canon omogućavaju vam da brže i lakše štampate, uz bolji kvalitet i uštedu prostora i novca. Ovo je sve što treba da znate da biste odabrali model koji savršeno odgovara vašim potrebama.
Mala kancelarija sa štampačem Canon MAXIFY GX5040 koji je postavljen u srednji odeljak sive zidne jedinice.

Zahvaljujući izuzetno malim troškovima korišćenja i intuitivnim funkcijama, štampači MegaTank kompanije Canon savršeni su za kućne kancelarije sa velikim obimom posla i studente. Oni koriste ugrađene, dopunjive kartridže sa mastilom sa bocama izuzetno visokog učinka umesto sa konvencionalnih kartridža. Uz mogućnost štampanja hiljada stranica pomoću kompleta boca sa mastilom, možete da štampate mesecima, pa čak i godinama. To takođe znači manje plastičnog otpada, jer ne morate tako često da naručujete zamenska mastila.

Uz asortiman dostupnih modela MegaTank štampača, možete da odaberete onaj koji odgovara vašim potrebama i budžetu. Za upotrebu kod kuće, bez obzira na to da li ste student, vlasnik malog preduzeća ili roditelj koji žonglira domaćim zadacima, modeli iz serije PIXMA G pružaju visok nivo efikasnosti, a ako je brzina štampe vaš prioritet, najbrži modeli MegaTank PIXMA G3460 i PIXMA G2460 mogu da vam uštede vreme. PIXMA G3460 ima ugrađeni Wi-Fi, kao i PIXMA G3420 sa podrškom za informatički oblak, što vam omogućava da daljinski štampate sa pametnih uređaja.

PIXMA G2420, PIXMA G2460, PIXMA G3420, PIXMA G3460 i MAXIFY GX6040 su višefunkcionalni štampači 3-u-1 koji vam omogućavaju da štampate, kopirate i skenirate, dok MAXIFY GX7040 dodaje mogućnosti razmene faksova. Ali ako samo želite da ostvarite dugoročne uštede koje donosi štampač MegaTank, svedeni PIXMA G1420 i novi Canon MAXIFY GX5040 sa mnoštvom funkcija predstavljaju samostalne štampače, bez mogućnosti skeniranja i kopiranja.

Bez obzira na to da li tražite intuitivni, svestrani štampač za porodicu, pouzdan uređaj koji može da održi korak sa fakultetskim rokovima ili pristupačnu opciju za štampanje velikog obima namenjenu preduzeću, evo šest razloga zašto će vam odgovarati MegaTank štampač.

1. Isplativi otisci visokog kvaliteta

Prikaz štampača Canon PIXMA G3420 sa gornje strane, sa listovima za rukotvorine od papira na stolu oko njega.

Canon MegaTank asortiman ima prednost u vidu bogate reprodukcije boja, pa daje izvanredno oštre otiske koji sadrže čak i najsitnije detalje.

Prikaz odozgo štampača PIXMA G640 okruženog foto-papirom, odštampanim fotografijama i fotoaparatom Canon.

Pomoću šest mastila zasnovanih na boji, štampači MegaTank PIXMA G540 i PIXMA G640 daju besprekoran kvalitet fotografija, naročito na sjajnom i Luster papiru, uz dovoljan kapacitet za 3.800 otisaka fotografija formata 6 x 4 inča, 3.700 stranica pomoću boce sa crnim mastilom ili 8.000 1 stranica pomoću kompleta boca sa mastilom.

Asortiman osnovnih modela štampača MegaTank (PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420 i G1420) omogućava štampanje do 7.6001,2 stranica pomoću jedne boce sa crnim mastilom kada se koristi u ekonomičnom režimu, odnosno do 7.7001 stranica pomoću kompleta boca sa mastilom. Ti MegaTank štampači takođe pružaju kapacitet za uvlačenje papira sa zadnje strane od 100 listova, pa više vremena možete da posvetite radu, a manje dopunjavanju štampača.

Više prilagođeni kućnim kancelarijama, Canon PIXMA G5040, G6040 i G7040 pružaju obim štampe do 8.3003 stranica u ekonomičnom režimu pomoću crnog mastila, kao i automatsko dvostrano štampanje i prednje i zadnje uvlačenje papira ukupnog kapaciteta od 350 listova običnog papira, za zaista produktivna okruženja. G7040 dodatno poseduje mehanizam za automatsko uvlačenje dokumenata kapaciteta 35 listova i mogućnost samostalnog faksa.

Za užurbano kancelarijsko okruženje sa više korisnika, Canon MAXIFY GX asortiman štampača MegaTank predstavlja savršeno rešenje. Modeli uključuju MAXIFY GX6040 i MAXIFY GX7040, koji daju monohromatske dokumente i dokumente u boji poslovnog kvaliteta, uz prosečnu uštedu od 85% ukupnog troška posedovanja u poređenju sa 10 najboljih laserskih i inkdžet štampača4.

Za one koji žele dodatno da povećaju produktivnost i smanje troškove, GM2040 i GM4040 su 3-u-1 monohromatski štampači sa kartridžima koji mogu da daju učinak od 18.000 otisaka pomoću tri boce sa crnim mastilom5.

Značajne uštede novca i povećanja produktivnosti koje pružaju MegaTank štampači kompanije Canon ne ostvaruju se na račun kvaliteta štampe. Za štampanje dokumenata, većina štampača PIXMA MegaTank daje bogate boje pomoću mastila u odvojenim bojama, kao i izuzetno oštre otiske dokumenata pomoću namenskog crnog pigmentnog mastila. Čak i veoma sitni tekst i beli znakovi na pozadinama u boji zadržavaju visok stepen jasnoće. Nasuprot tome, MAXIFY GX6040 i MAXIFY GX7040 koriste pigmentna mastila za sve tri boje, kao i crnu, pa daju veoma izdržljive i kvalitetne poslovne dokumente koji su otporni na vodu, trenje i obeležavanje.

Za izvanredno štampanje fotografija u boji, PIXMA G540 i PIXMA G640 imaju šest mastila zasnovanih na boji. Pružaju optimalni kvalitet uz prošireni opseg nijansi i gamu boja.

2. Lako dopunjivi kartridži sa mastilom

Žena kači otiske fotografija na tablu. Štampač Canon PIXMA G3420 je na stolu ispod.

Canon MegaTank štampači koriste dopunjive kartridže sa mastilom koji omogućavaju štampanje hiljada stranica, pa vi slobodno možete da se usredsredite na druge stvari.

Boce za dopunjavanje mastila na Canon MegaTank štampačima.

Nemojte da brinete o prosipanju mastila – boce automatski prekidaju dopunjavanje kada je kartridž pun.

Dopunjavanje kartridža sa mastilom na MegaTank štampačima je jednostavan proces koji svako može da obavi kod kuće ili u kancelariji. Integrisani kartridži sa mastilom jasno su vidljivi sa prednje strane štampača, pa lako možete da pratite nivoe mastila. Kada je potrebno dopunjavanje, samo podignete bojama označene poklopce koji se lako otvaraju i umetnete boce sa mastilom da biste dopunili mastilo.

Uz čvrsti dizajn, boce sa mastilom kompanije Canon čine proces dopunjavanja čistim i brzim. MegaTank takođe imaju prednost zato što poseduju otvor na kartridžima sa mastilom jedinstvenog oblika. Ti otvori odgovaraju uklopnim grlićima na novodizajniranim bocama sa mastilom, čime se eliminiše mogućnost da se u kartridž greškom ubrizga pogrešno mastilo. Specijalno dizajnirane boce takođe automatski prestaju da se prazne kada se kartridži napune.

3. Velike brzine štampe

Štampač MAXIFY GX5040 na uredno organizovanom kancelarijskom stolu sa kancelarijskim materijalom, monitorom, tastaturom i telefonom.

Kada vam je potrebna brzina ali radite u maloj kancelariji bez mnogo slobodnog prostora, MAXIFY GX5040 pruža iste prednosti za poslovanje i velike brzine štampe kao MAXIFY GX6040 i GX7040, ali bez skenera i mehanizma za automatsko uvlačenje dokumenata, što ga čini naročito kompaktnim i elegantnim.

Štampač Canon PIXMA G3420 dok se dopunjava mastilom.

Svi štampači Canon MegaTank omogućavaju vam da lako pratite nivoe mastila na prednjoj strani štampača.

Canon PIXMA G3460 i PIXMA G2460 ostvaruju brzinu štampanja od 10,86 slika u minuti za monohromatske dokumente i 66 slika u minuti za otiske u boji. Predstavljaju odličnu opciju kada imate kratke rokove. Za još hitnije zadatke, 4-u-1 štampač PIXMA G7040 pruža do 136 slika u minuti za štampanje sa crnim mastilom i 6,86 slika u minuti za otiske u boji, uz mehanizam za automatsko uvlačenje dokumenata kapaciteta 35 listova, namenjen korisnicima kojima je potrebno da lako kopiraju i skeniraju višestrane dokumente.

Za maksimalne brzine štampe, MAXIFY GX6040 i MAXIFY GX7040 pružaju 246 slika u minuti crno-belo i 15,56 slika u minuti u boji, dok drugi model takođe dodaje mogućnosti istovremenog dvostranog skeniranja i kompletnu funkciju faksa, za brzo i jednostavno skeniranje, fotokopiranje i razmenu faksova sa dvostranim dokumentima. Ako vam je potrebna samo funkcija štampanja, MAXIFY GX5040 štedi prostor, uz istu brzinu i kvalitet kao i druga dva GX modela, ali bez ugrađenog skenera ili mehanizma za automatsko uvlačenje dokumenata.

Za svakodnevno štampanje, PIXMA G3420, PIXMA G2420 i PIXMA G1420, sa brzinom štampe od 9,16 slika u minuti sa crnim mastilom i 56 slika u minuti u boji, omogućavaju brz protok dokumenata.

Svi štampači MegaTank dizajnirani su tako da vreme neoperativnosti svedu na apsolutni minimum. Dolaze sa lako zamenjivim kartridžom za održavanje koji smanjuje verovatnoću da ćete morati da pošaljete štampač na servisiranje. Korišćenje kartridža za održavanje možete da pratite pomoću upravljačkog programa za štampač na računaru ili laptopu, odnosno pomoću aplikacije Canon PRINT (PIXMA G3420 i PIXMA G3460) ili ekrana štampača (svi osim PIXMA G1420). Štampač će vas obavestiti ako postoji problem sa održavanjem, pa lako možete da otklonite sve greške.

4. Tehnologija za bežično štampanje bez muke

Štampač Canon PIXMA G3420 na stolu pored smartfona.

Modeli Canon PIXMA G3420 i PIXMA G3460, između ostalih u asortimanu MegaTank, omogućavaju vam da bežično štampate sa smartfona ili tableta, što je jednostavno i efikasno kada imate rok.

Canon PIXMA G3420 i PIXMA G3460, zajedno sa mnoštvom drugih modela iz asortimana MegaTank, imaju ugrađenu Wi-Fi funkciju. Lako možete da uspostavite vezu i da počnete da štampate sa računara ili mobilnog uređaja pomoću jednog dugmeta. PIXMA G5040, G6040, G7040, GM4040 i GM2040, kao i MAXIFY GX6040, GX7040 i GX5040 takođe imaju Ethernet vezu za umrežena okruženja kojima je potrebna brza, stabilna i bezbedna veza.

Ako radite na daljinu i potrebno vam je da delite dokumente sa kolegama u kancelariji, odnosno ako vam je potrebna štampana kopija studijskih materijala za onlajn kurs, štampaču MegaTank sa podrškom za Wi-Fi možete da pristupite preko interneta sa računara ili pametnog uređaja, kao i da štampate direktno iz popularnih usluga informatičkog oblaka, kao što su Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote itd.

Upravljanje svim potrebama štampanja i održavanja sa smartfona ne može da bude lakše uz pomoć aplikacije Canon PRINT, a tu su i druge Canon aplikacije koje pružaju mnoštvo načina za pokazivanje kreativnosti kod kuće. Aplikacija Creative Park7 ima sve, od rukotvorina od papira i prilagodljivih čestitki do ukrasa za zabave i 3D modela, dok vam aplikacija Easy-PhotoPrint Editor omogućava da pretvorite omiljene fotografije u elegantne otiske ili jedinstvene poklone, uz šablone za kalendare, čestitke, postere i još toga.

Ne želite da preuzimate aplikaciju? Osim modela GM2040 i GM4040, štampači MegaTank su kompatibilni sa tehnologijama Apple AirPrint i Mopria za Android, pa korisnici koji su povezani na istu mrežu kao štampač mogu jednostavno da se povežu i štampaju pomoću ugrađenog protokola za štampu na pametnom uređaju.

5. Podrška za širok asortiman medija

Žena koristi tablet za bežično štampanje na MegaTank štampaču.

Štampači Canon MegaTank funkcionišu sa više vrsta papira, uključujući medije za nanošenje otisaka peglom, a mnogi, kao što je MAXIFY GX5040, omogućavaju štampanje banera na običnom papiru dužine preko jednog metra.

Štampači MegaTank štampači mogu da daju dokumente visokog kvaliteta i prelepe otiske fotografija bez margina8 u formatima do A4 dan za danom – ali su mnogo svestraniji od toga. Ovaj asortiman podržava raznolik opseg veličina i tipova medija, što je idealno za poslovnu administraciju i još mnogo toga, kao što je pravljenje vizitkarti pomoću mat i dvostranog mat papira. PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420, G1420, G540 i G640, kao i MAXIFY GX6040, GX7040 i GX5040 mogu čak i da kreiraju promotivne reklamne panoe dužine 1,2 metara na običnom papiru. Za štampanje kod kuće, štampači MegaTank mogu da učine domaće zadatke zabavnim i da pruže sate porodične zabave.

6. Intuitivni dizajn

MAXIFY GX7040 i MAXIFY GX6040 na radnoj površini pored velike gomile papira i mastila za štampač.

Od kompaktnog dizajna koji štedi prostor do funkcija koje omogućavaju lako snalaženje, štampači MegaTank, kao što su MAXIFY GX6040 i MAXIFY GX7040, napravljeni su tako da budu što više prilagođeni korisniku.

Većina štampača MegaTank kompanije Canon9 ima dvoredni LCD ekran, koji pruža detaljnije informacije o postavkama štampača. Ne samo da ekran olakšava proveru statusa štampača i bežičnih postavki i podešavanje opcija štampe direktno na štampaču, već možete da imate uvid u potrebe za održavanjem, kao što je čišćenje glava za štampanje. Ekran takođe olakšava popravljanje grešaka putem jasnih uputstava ili kodova koje možete da proverite u korisničkom priručniku radi lakog rešavanja problema. MAXIFY GX6040 i MAXIFY GX7040 takođe imaju veće ekrane osetljive na dodir, za poboljšanu upotrebljivost i upravljanje.

MegaTank štampači imaju opciju automatskog isključivanja radi uštede energije kada se ne koriste, kao i opciju automatskog uključivanja koja vam omogućava da počnete da štampate a da ne pritisnete dugme za uključivanje. To doprinosi njihovoj praktičnosti, naročito ako je potrebno da daljinski štampate dokumente na modelu sa podrškom za Wi-Fi i informatički oblak.


Napisali Markus Hokins i Metju Ričards

 1. Učinak predstavlja procenjenu vrednost na osnovu metoda za pojedinačno testiranje kompanije Canon, uz upotrebu grafikona ISO/IEC 24712 i simulaciju uzastopnog štampanja sa zamenskim kartridžima sa mastilom nakon početnog podešavanja.
 2. Ekonomični režim smanjuje potrošnju crnog mastila smanjivanjem gustine; moguće je odštampati 26% više stranica nego u standardnom režimu.
 3. Ekonomični režim smanjuje potrošnju crnog mastila smanjivanjem gustine; moguće je odštampati 38% više stranica nego u standardnom režimu.
 4. Procenjena prosečna ušteda prilikom štampanja 1.000 stranica mesečno tokom 5 godina na osnovu početne cene hardvera, kao i troškova za mastilo ili toner. Modele za poređenje pri izračunavanju uštede na ukupnim troškovima posedovanja (TCO) čini 10 najprodavanijih laserskih štampača u boji i 10 najprodavanijih inkdžet štampača prema istraživanju IDC EMEA Hardcopy Tracker (podaci od 1. kvartala 2020. do 3. kvartala 2020.). Detalje potražite na veb stranici kompanije Canon.
 5. Učinak predstavlja procenjenu vrednost na osnovu metoda za pojedinačno testiranje kompanije Canon, uz upotrebu monohromatskog grafikona ISO/IEC 19752 i simulaciju uzastopnog štampanja sa zamenskim kartridžima nakon početnog podešavanja. Učinak značajno varira u zavisnosti od štampanog sadržaja i drugih faktora.
 6. Brzina štampanja A4 dokumenata na običnom papiru meri se na osnovu prosečne ESAT vrednosti testom za kancelarijsku opremu u skladu sa standardom ISO/IEC 24734.
 7. Za podržane modele, posetite https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Ako vaš štampač nije podržan, pogledajte veb stranicu Creative Park.
 8. Osim za Canon PIXMA GM2040 i GM4040.
 9. Štampači Canon PIXMA G1420 i GM2040 nemaju LCD ekran.

Slični proizvodi

 • MAXIFY GX6050

  MegaTank štampači

  MAXIFY GX6040

  Svakodnevno dobijajte dokumente poslovnog kvaliteta uz prosečnu uštedu od 90% na ukupne troškove posedovanja u odnosu na 10 najboljih laserskih i inkdžet štampača, uz ove izuzetno pouzdane MegaTank štampače sa dopunjivim kartridžima za zadatke velikog obima.
 • MAXIFY GX7050

  MegaTank štampači

  MAXIFY GX7040

  Svakodnevno dobijajte dokumente poslovnog kvaliteta uz prosečnu uštedu od 90% na ukupne troškove posedovanja u odnosu na 10 najboljih laserskih i inkdžet štampača, uz ove izuzetno pouzdane MegaTank štampače sa dopunjivim kartridžima za zadatke velikog obima.
 • PIXMA G3460 – FRT slika

  MegaTank štampači

  PIXMA G3460

  Povežite se i uštedite – uz izuzetno produktivno i isplativo štampanje na koje možete da se oslonite svaki put
 • PIXMA G2460 – FRT slika

  MegaTank štampači

  PIXMA G2460

  Izuzetno brz i praktičan, ovaj višenamenski uređaj visokog učinka daje izuzetno oštre dokumente i živopisne fotografije, dan za danom.
 • PIXMA G7045

  MegaTank štampači

  PIXMA G7040

  Odštampajte do 18.000 stranica i održite proizvodnju bez prekida, uz mehanizam za automatsko uvlačenje dokumenata kapaciteta 35 listova, za visok kvalitet i male troškove korišćenja.
 • PIXMA G6040

  MegaTank štampači

  PIXMA G6040

  Štampač sa dopunjivim kartridžima sa mastilom koji pruža viso učinak, kvalitet i funkcionalnost, uz malu cenu po stranici.
 • PIXMA_G5045

  MegaTank štampači

  PIXMA G5040

  Produžite vreme operativnosti i smanjite troškove pomoću intuitivnog štampača sa dopunjivim kartridžima sa mastilom
 • Srodni članci

 • ŠTAMPANJE

  Canon PosterArtist

  Brzo, lako i besplatno kreirajte profesionalna dizajnerska rešenja za postere.

 • SAVETI ZA ŠTAMPANJE

  Najčešća pitanja u vezi sa štampačem, mastilom i papirom

  Canon stručnjak Suhaib Hussain daje odgovore na najčešća pitanja o tehnologiji štampača, mastilu i papiru.

 • SAVETI ZA ŠTAMPANJE

  Koji štampač vam odgovara?

  Pronađite najbolji Canon štampač za svoje potrebe, od porodica i studenata do radnika u kućnim kancelarijama.

 • ŠTAMPANJE

  Inkdžet ili laserski: koji je pravi za vas?

  Otkrijte razlike između inkdžet i laserskih štampača kompanije Canon i saznajte koji najbolje odgovara vašim potrebama.